Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

“Ονειρικό” νταμπλ η Ελλάς Ποντίων 2-1 την Προοδευτική

Published

on

“Μάγκας” και στον τελικό η Ελλάς Ποντίων. Τα παλληκάρια του Σταύρου Τζαναβάρα σταθήκανε άξια στη μεγάλη αυτή πρόκληση για το σωματείο, στην πρώτη  εμφάνιση σε τελικό Κυπέλλου Πειραιά. Απέναντι μάλιστα σε μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ένωσης, της Προοδευτικής. Η Ελλάς Ποντίων απέδειξε ότι όταν παίζεις πρώτα με καρδιά και πάθος, μπορείς να υλοποιήσεις τα πιο τρελά σου όνειρα. Και έτσι έγινε. Οι Πόντιοι αν και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0, κατάφεραν να κάνουν μια επική ανατροπή και να καταβάλουν με 2-1 στο 87′ την πρωταθλήτρια Προοδευτική.

Η ομάδα του Δημήτρη Αρναούτη σε ένα ματς- τελικό, κατέβηκε με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή της και χωρίς βαριά ονόματα στην εικοσάδα. Μια επιλογή που εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν βγήκε. Όμως αγωνιστικά η Προοδευτική δεν ήταν κατώτερη. Μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, χάνοντας ευκαιρίες και κατάφερε να προηγηθεί στο 12′, όταν από σέντρα του Αλεξίου, ο Τσιάβος με κεφαλιά “έγραψε” το 1-0. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι θέλησαν να “χτίσουν” σε αυτό το προβάδισμα και έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για το 2-0, με τους Τσιάβο(15′) και Μακρίδη(23′).

Κάπου εκεί η Ελλά Ποντίων άρχιζε να παίρνει μέτρα και αφού απείλησε στο 24′ με μακρινό σουτ του Ηλιάδη Σ., στο 26′ ήρθε η ισοφάριση. Ο γκολκίπερ Λευκόπουλος έκανε το γέμισμα από την περιοχή του, η μπάλα πέρασε την άμυνα της Προοδευτικής και ο επερχόμενος Σαπαλίδης, με την εκτελεστική του δεινότητα  πλάσαρε έντεχνα τον Μακρυωνίτη, κάνοντας το 1-1. Έτσι πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια για το ημίχρονο.

Στην επανάληψη ο Δημήτρης Αρναούτης προσπάθησε να τονώσει την ομάδα του, κάνοντας αρκετές αλλαγές. Η υπεροχή της Προοδευτικής συνεχίστηκε, με την Ελλάδα Ποντίων να δείχνει ότι είναι ικανή με την ποιότητά της μπροστά να κάνει “ζημιά”. Η Προοδευτική είχε σαν επιθετικό μονόλογο τον Τσιάβο, ο οποίος πήρε αμέτρητες κεφαλιές, οι οποίες όμως σταμάταγαν στον πορτιέρο Λευκόπουλο, που βρέθηκε σε πολύ μεγάλη μέρα. Το 1-1 δεν άλλαζε, παρά τις ευκαιρίες της Προοδευτικής, για να φτάσουμε στο 87′. Εκεί ο Ηλιάδης Σ. πέρασε μια έξοχη κάθετη μες την περιοχή, με τον Σταφσουλάι να πλασάρει εύστοχα, στέλνοντας στα ουράνια τους φίλους της ομάδας.

Στα εναπομείναντα λεπτά όλη η Προοδευτική βγήκε μπροστά να κυνηγήσει το γκολ που θα πήγαινε το ματς στην παράταση.

Στο 91′ ο Μαούνης ανέτρεψε στα όρια της περιοχής τον Κυριαζή, με τον ρέφερι Λεμπέση να δίνει φουλ και αποβολή στον αμυντικό των Ποντίων, φάση για την οποία διαμαρτύρεται εντόνως η Προοδευτική ζητώντας πέναλτι.

Ο Τσαφταρίδης ανέλαβε την εκτέλεση με την μπάλα να καταλήγει λόγο άουτ στην τελευταία φάση του αγώνα. Με το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Λεμπέση ακολούθησαν έξαλλοι πανηγυρισμοί από ποδοσφαιριστές και τεχνική ηγεσία της Ελλάδας Ποντίων, μπροστά τους ένθερμους φίλους της, στις κερκίδες του Γ. Καραϊσκάκης.

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ(Σταύρος Τζαναβάρας): Λευκόπουλος, Πλουμάτος(77′ λ.τρ. Συμεώνογλου), Σιμονιάν, Στεφανής, Μαούνης, Κεραμάς, Παλάτσιος, Πουρσανίδης, Σαπαλίδης, Ηλιάδης Σ.(94′ Ντόσκορης), Σταφσουλάι(94′ Δαούτης).

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ(Δημήτρης Αρναούτης): Μακρυωνίτης, Αλεξίου, Δημακάκος(58′ Παρασκευόπουλος), Πατσατζόγλου, Ποτουρίδης, Μεγαρίτης(46′ Θεοδωρίδης), Νάστος, Μακρίδης(66′ Μακρυγιάννης), Τσιάβος, Ραχήμ(71′ Κυριαζής), Νομικός Παρ.(58′ Τσαφταρίδης).