Connect with us

Ε.Π.Σ.Δ.Α.

“Ονειρικό” νταμπλ ο Ασπρόπυργος, 4-0 στον τελικό ΕΠΣΔΑ τον Ηρακλή Ελευσίνας

Published

on

Του Φώτη Περιφάνη

 

Μια ονειρική χρονιά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ασπρόπυργο. Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα, λίγες μέρες μετά την άνοδο του συλλόγου στη Β’ Εθνική, κατάφερε να κατακτήσει και το Κύπελλο της ΕΠΣΔΑ, καταβάλλοντας στον 16ο τελικό στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας με 4-0 τον γενναίο Ηρακλή Ελευσίνας, και να κατακτήσει για 8η φορά στην ιστορία του το τρόπαιο.

Κι όμως στο πρώτο ημίχρονο ο Ασπρόπυργος αν και είχε την υπεροχή δυσκολεύτηκε πολύ για να απειλήσει την εστία των Ελευσινιωτών. Η πολυπρόσωπη άμυνα που παρέταξε ο Μιχάλης Κατσάφαρος και ο δυναμισμός που έβγαλε στο πρώτο ημίωρο ο Ηρακλής κράτησαν αρκετά μακριά από την περιοχή τους Ασπροπυργιώτες, οι οποίοι έκαναν κάποια σουτ με τους Νατσιόπουλο(11′, 25′) και Σταύρου(24′), χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Τζωρτζινάκη.

Στο 39′ όμως η άμυνα του Ηρακλή λύγισε. ο Δηλαβέρης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Ντιαττά με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, βγάζοντας από τον άγχος τους συμπαίκτες του και κάνοντας πιο εύκολη τη συνέχεια.

 

To 1-0 του Ντιαττά με κεφαλιά, που άνοιξε το δρόμο στον Ασπρόπυργο για την κατάκτηση του Κυπέλλου

 

Το  δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως τέλειωσε το πρώτο. Με “δράστη” και πάλι τον Ντιαττά στο 48′, όπου  “άδειασε” με το εκτόπισμά του  τους Σκαμαντζούρα και Μπακτσέλο και με ένα όμορφο πλασέ διπλασίασε το σκορ, “καθαρίζοντας” ουσιαστικά τον τελικό.

Οι Ελευσίνιοι προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να ακολουθήσουν το ρυθμό του σαφώς ανώτερού τους αντιπάλου.

Ο Νατσιόπουλος με όμορφο διαγώνιο σουτ στο 66′ από το ύψος της περιοχής “έγραψε” το 3-0, για να κλείσει το θριαμβευτικό αυτό σκορ στο 83′ ο νεοεισελθών Πρίκας με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Σταύρου.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Ντάουλα έδωσε το σύνθημα για τα έξαλλα πανηγύρια που ακολούθησαν, όπου παίκτες με μπροστάρη τον γενικό αρχηγό Βασίλη Φίλη πανηγύριζαν σαν μικρά παιδιά, ενώ δεν δίστασαν να σηκώσουν και στον αέρα τον πρωτεργάτη της πετυχημένης φετινής χρονιάς Γιώργο Βαζάκα.

Ακολούθησε η απονομή, όπου ο Πρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Κλέαρχος Τζαφέρης παρέδωσε το τρόπαιο στους αρχηγούς Ζώνα και Νάκα και το γλέντι ξεκίνησε….

Από τους θριαμβευτές δεν υστέρησε κανείς, οπότε δεν θα κάνουμε ξεχωριστή κριτική για τις αποδόσεις των παικτών.

Το ίδιο ισχύει για τον Ηρακλή, που προσπάθησε όσο άντεχε να περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον Ασπρόπυργο, ενώ αξίζει να αναφέρουμε την χρησιμοποίηση παικτών από την Ακαδημία του συλλόγου στην επανάληψη.

Απαρατήρητη πέρασε η διαιτησία του Φώτη Ντάουλα, ο οποίος ήταν πάντα κοντά στις φάσεις και το παιχνίδι τον βοήθησε. Με σωστές υποδείξεις και οι βοηθοί Δημόπουλος και Παύλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ(Μιχάλης Κατσάφαρος): Τζωρτζινάκης, Μπίμπα, Κάτσος(84′ Μάχλης), Σκαμαντζούρας, Μπακατσέλος, Γκόρος, Τοπτίδης, Στύλλα(70′ Πεπονής), Χατζηαντωνάκης, Καλογρίδης(88′ Τυρλής), Τσεβάς(80′ Καφαντάρης).

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ(Γιώργος Βαζάκας): Κατσούλης, Τσουκαλάς, Σταγάκης, Νικολάου, Ζώνας, Βασιλείου, Δουκάκης(80′ Πετρόπουλος), Σταύρου, Νατσιόπουλος(70′ Νάκας), Ντιαττά(84′ Λογοθέτης Α.), Δηλαβέρης(79′ Πρίκας).

 

 

  • Περίπου 400 φίλοι του ποδοσφαίρου παρευρέθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Δημοτικό Στάδιο Ελευσίνας. Ανάμεσά τους ο Δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, ο Δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου, ο Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Ελευσίνας κ. Αγριμάκης, ο Πρόεδρος Αθλητικού Οργανισμού Ασπροπύργου κ. Κατσαρός, ο δημοτικός σύμβουλος Ασπροπύργου κ. Κοναξής.

 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΝΤΑΜΙΛΗΣ