Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

«Οσκαρική» ανατροπή με Κρεμμύδα, 2-1 τον Πανερυθραϊκό!

Published

on

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στο Περιστέρι, όπου ο «ψυχωμένος» Όμιλος επικράτησε με ανατροπή 2-1 του κουρασμένου Πανερυθραϊκού έχοντας απόλυτο πρωταγωνιστή τον Νίκο Κρεμμύδα. Ο έμπειρος επιθετικός πέτυχε δύο τέρματα και έδωσε βαθιά ανάσα στους «ροσσονέρι» που έφτασαν τους 11 βαθμούς και το Αιγάλεω στη 13η θέση. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στους 19 πόντους συγκατοικώντας στη δεύτερη θέση με Ηλιούπολη (ματς λιγότερο) και Δόξα Βύρωνος (ηττήθηκε στο Χολαργό), ενώ στο +1 βρίσκεται το πρώτο Χαλάνδρι (1-1 με Άρης Πετρούπολης).

Σε γενικές γραμμές ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Οι ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, οι κλασσικές ευκαιρίες ήταν μετρημένες, ενώ δεν έλειψαν και οι σκληρές μονομαχίες. Το πρώτο καλό σουτ επιχειρήθηκε στο 22’ από τον Κρεμμύδα, όμως ο Μπακοδήμος απέκρουσε. Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Αντώνη Τσιμπάκη «πάγωσαν» τον Ήφαιστο, όταν ο Μπρίλης σέντραρε και ο Αντωνιάδης με κεφαλιά νίκησε Μουτζούρη και Μαρκαντωνάκη για το 1-0. Η επόμενη σημαντική ευκαιρία άνηκε εκ νέου στους φιλοξενουμένους, καθώς στο 45’ ο Μπρίλης θα μπορούσε να πλασάρει για το 2-0, αλλά ο νεαρός πορτιέρε του Ομίλου πρόλαβε.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Αργύρη Πούλου έκαναν πραγματική κατάθεση ψυχής και οι έμπειροι Πλέστης-Χέλμης-Κρεμμύδας-Γουβαλάρης έδωσαν την ώθηση προς το σημαντικό τρίποντο. Στο 63’ ήρθε η ισοφάριση έπειτα από κλέψιμο και σέντρα του Χέλμη για τον Κρεμμύδα που βγήκε στην πλάτη της άμυνας και εκτέλεσε (1-1). Παραλίγο η απάντηση από τον Αναγνώστη στο 71′, όμως ο Μαρκαντωνάκης απεσόβησε την κεφαλιά του. Από εκεί και πέρα, η κερκίδα μπήκε στο… χορό βοηθώντας με πολλούς τρόπους τους γηπεδούχους. Η επιβράβευση για την πίεση ήρθε στο 84’, όταν ο Κρεμμύδας κυνήγησε μια κακή απομάκρυνση του Μπακοδήμου και από τα αριστερά σούταρε με δύναμη βλέποντας τον νεαρό τερματοφύλακα εκτός θέσης. Η μπάλα πήρε φάλτσα, μπέρδεψε τον Μπακοδήμο που δεν μπόρεσε να μπλοκάρει και το γήπεδο πήρε φωτιά (2-1).

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπαϊρακτάρης Κ., Πατεράκης Ν., Σταυρόγλου Δ. (Θετικοί)

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Αργύρης Πούλος): Μαρκαντωνάκης, Αννιτσάκης (72’ Ιατρούδης), Μπούζας Ι. (87’ λ.τρ. Κούτρης), Μουτζούρης, Γουβαλάρης, Παπαευθυμίου, Λειβαδάς, Πλέστης, Κρεμμύδας, Χέλμης, Καλαμοτουσάκης (51’ λ.τρ. Οκσίσογλου).

ΕΡΥΘΡΑΙΑ (Αντώνης Τσιμπάκης): Μπακοδήμος, Σουμελίδης, Τριανταφύλλου (69’ Γκριτζάς), Γεωργακόπουλος (84’ Παπαθανασίου), Νταλένγκα (76’ Μπαμπαλούκας), Τσιούμας, Κουμπούλης, Αναγνώστης, Μπρίλης, Αντωνιάδης, Τσεβάς.