Connect with us

Uncategorized

ΟΦΗ – Ξάνθη 1-0

Published

on

Σημαντική νίκη εξασφάλισε ο ΟΦΗ στην έδρα του κόντρα στην Ξάνθη, στην αναμέτρηση δύο ομάδων που διεκδικούν και οι δύο της είσοδο στα πλέι-οφ της Σούπερι Λιγκ. Σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο ρυθμό, οι Κρητικοί επικράτησαν χάρη στο γκολ του Καμπάνταη -που μπήκε από νωρίς αλλαγή στην θέση του τραυματία Μάντζιου-, και από εκεί και πέρα έπαιξαν με στόχο να κρατήσουν την νίκη, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στο να αναχαιτίσουν τις επιθετικές προσπάθειες της Ξάνθης, διακόπτωντας απότομα το σερί των 10 αγώνων χωρίς ήττα της ακριτικής ομάδας.

 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τραυματισμό, καθώς μόλις στο 1ο λεπτό ο Βαγγέλης Μάντζιος παραπάτησε, και, μην μπορώντας να συνεχίσει, παρααχώρησε την θέση του στον Λεωνίδα Καμπάνταη. Η Ξάνθη είναι αυτή που δημιουργεί τις πρώτες φάσεις με τους Μαρσελίνιο και Πόυ, ενώ δείχνει να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον ΟΦΗ να περιμένει, κυνηγώντας την αντεπίθεση. Και έτσι έγινε. Στο 37′, κι ενώ δεν είχαν δημιουργήσει καμία αξιόλογη ευκαιρία για γκολ, οι Κρητικοί προηγούνται με τον Καμπάνταη, που εκμεταλλέυτηκε το κακό διώξιμο του Εντιμάρ, μετά από γύρισμα του Παπουλή. Με το 1-0 κλείνει το α’ ημίχρονο στο Γεντί Κουλέ.

 

Μετά την ανάπαυλα, η Ξάνθη είναι αυτή που προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου είναι συγκεντρωμένη στην άμυνα και δεν αφήνει περιθώρια στους Θρακιώτες. Φτάνουμε στο 63′ για να εντοπίσουμε την πρώτη αξιόλογη επιθετική προσπάθεια, η οποία ανήκει στους γηπεδούχους και τον Λόπεθ, ο οποίος έπιασε απευθείας το πλασέ μέσα στην περιοχή αλλά η μπάλα κόντραρε κι έφυγε κόρνερ. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε πέντε λεπτά αργότερα, όταν το δυνατό σουτ του Εντιμάρ βρήκε στην δεξιά συμβολή των δοκών του Βεζυρίδη κι έφυγε άουτ. Άλλη μια προσπάθεια του Σουάνη αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, και το ματς έκλεισε πάλι με ευκαιρία της Ξάνθης, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το σουτ με το αριστερό του Μαρκόφσκι μέσα από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Τελικό αποτέλεσμα 1-0. Νίκη πεντάδας για τους Κρητικούς!

 

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Βάντο, Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς (77’ Μπόντορ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεθ (89’ Σόουζα), Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος (5’ λ.τ. Καμπάνταης)

 

SKODA ΞΑΝΘΗ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Μπέρτος, Ντάνι (72’ Νταρμπιόν), Φλίσκας, Μαρσελίνιο, Πόι (60’ Σουάνης), Βλαχοδήμος (77’ Καζάκης), Μαρκόφσκι

 

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply