Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Π.

Ο Άθλος του Ηρακλή – Οι Νικαιώτες στην Α΄Πειραιά 

Επικράτησαν 1-0 του Ολυμπιακού Περάματος που είχε τρία δοκάρια !!!

Published

on

Ο Ηρακλής Νίκαιας ήταν ο μεγάλος νικητής στο μπαράζ  ανόδου. Επικράτησε με1-0 του Ολυμπιακού Περάματος και ανήλθε στην Α’ Κατηγορία . Το όνειρο μιας παρέας που ξεκίνησε μια προσπάθεια πριν από τρία μόλις χρόνια στην κυριολεξία από το μηδέν , έγινε πραγματικότητα .

Από την  άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός στον τρίτο «τελικό» μέσα σε μικρό διάστημα δεν τα κατάφερε. Κι από κει που όλη την χρονιά ήταν πρώτος  στο τέλος την «πάτησε ». Έμεινε με την πικρία  ότι στάθηκε άτυχος στην επανάληψη στο  μπαράζ αφού είχε τρία δοκάρια . Άτυχοι οι Περαματιώτες μεν , άξιοι της τύχης τους δε. Γιατί άφησαν 60 λεπτά να πάνε χαμένα  στην κυριολεξία…..

Η ομάδα του Παναγιώτη Κυριακάκη μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο α’ ημίχρονο κυριάρχησε πλήρως απέναντι σε μια ομάδα που είχε αμυντικά κενά.

Αν κάτω από το δοκάρια των ερυθρολεύκων δεν βρισκόταν ο έμπειρος Φωτόπουλος τότε ο Ηρακλής θα είχε «καθαρίσει» από πολύ νωρίς το παιχνίδι .

Στο 9’ σε κεραυνό του Ντομπρίν η μπάλα «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι  για να φτάσει στη συνέχεια στον Δάππα που μόνος του  πλάσαρε για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Φωτόπουλος.

Στο 12’ ο τελευταίος απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του προωθημένου Μηνάγια  , η μπάλα έφτασε στον Βλαχουτσάκο που σούταρε αλλά και πάλι ο Φωτόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ.

Το  ίδιο ακριβώς έκανε και στο 26’  ο Περαματιώτης πορτιέρο σε σουτ του Αγουρσαλίδη .

Ο τελευταίος βρέθηκε σε θέση βολής στο 36’ αλλά  ενώ ήταν έτοιμος να σκοράρει πρόλαβε και έκοψε με προβολή ο Παπαδάτος.

Σε όλο το διάστημα του α’ μέρους ο Ολυμπιακός απείλησε  μόνο δυο  φορές . Αλλά ο Βλαχουτσάκος Η. απέκρουσε τα σουτ των Χανιώτη 28’ και Πρίντεζη 31’ .

Το γκολ που χάρισε τη νίκη αλλά και μια ολόκληρη κατηγορία στους Νικαιώτες σημειώθηκε στο 58’. Από αριστερά ο Αγουρσαλίδης προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή έπιασε σέντρα προς την «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας. Εκεί πετάχτηκε ο Γ. Βλαχουτσάκος και με ψύχραιμο πλασέ σκόραρε.

Το γκολ αυτό άλλαξε στη συνέχεια την μορφή του αγώνα. Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Περαματιώτες έπαιζαν παθητικά. Δηλαδή έπαιζαν  περισσότερο για να προφυλάξουν τα νώτα τους και με μακρινές μπαλιές κυρίως προς τον Χανιώτη προσπαθούσαν μήπως και δημιουργήσουν κάτι καλό…

Από το 60’ όμως και μετά οι παίκτες του Βουτσινά κυριάρχησαν . Είτε γιατί έπρεπε να κυνηγήσουν πάση θυσία το γκολ απέναντι σε μια ομάδα που κλείστηκε για να κρατήσει τη νίκη, είτε γιατί οι αλλαγές των Μαρουσάκη και Νικολακάκου  που έγιναν έδωσαν πιο επιθετικό ρυθμό στην ομάδα του Περάματος.

Σημαντικό ρόλο όμως στην εξέλιξη του αγώνα έπαιξε και η τύχη. Τρεις φορές οι ερυθρόλευκοι  είδαν  τα δοκάρια να τους σταματούν . Δυο  σε κεφαλιές του Χανιώτη στο 67’ και στο 84’ και μια σε απευθείας κόρνερ του Κρίστο στο 78’ ΄΄όταν η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Επίσης σημαντικές ευκαιρίες  έχασαν και ο Χανιώτης στο 80’ και Βασίου στο 88’ που αν και μόνοι τους πλάσαραν άουτ.

Κι όμως στην τελευταία φάση του αγώνα στο 96’ και ενώ όλοι οι Ολυμπιακοί είχαν προωθηθεί για να σκοράρουν, ακόμα και ο γκολκίπερ Φωτόπουλος , οι Νικαιώτες βγήκαν στην αντεπίθεση , αλλά ο Βλαχουτσάκος Γ. σε κενό τέρμα πλάσαρε άουτ…

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους νικητές να πανηγυρίζουν για την άνοδο. Το όνειρο έγινε πραγματικότητα . Ο άθλος του Ηρακλή….

Σε ένα ακόμα παιχνίδι  ο διαιτητής Γιάννης Κακριδής , έφερε σε πέρας την αποστολή του. Σωστός και ακριβοδίκαιος στα σφυρίγματα του, δεν άφησε περιθώρια σε κανένα για παράπονα Να σημειωθεί και η άψογη συμπεριφορά που  επέδειξαν οι ποδοσφαιριστές και των δυο ομάδων .

‘Άψογοι και  οι βοηθοί Ζησιμόπουλος και Κοντιζάς….

ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ: Βλαχουτσάκος Η., Κλώντζας, Μπεσδικιάν( 85΄ Σωτηρόπουλος) , Μηνάγιας, Σαουλίδης, Κυριακίδης Ντομπρίν ( 66’ λ.τρ. Γκούμας) , Βλαχουτσάκος Γ., Χατζηλίας , Δάππας( 74’Φλαμπούρης) , Αγουρσαλίδης ( 95΄ Ίμπρο)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ : Φωτόπουλος, Παπαδάτος( 84’ λ.τρ. Καπέρης) . Μπέτσος, Βασίου, Ψυλλάκης, Θεοδωρακάκης, Κωνσταντίνου ( 64’ Νικολακάκος), Θεοχάρης, Χανιώτης, Κρίστο , Πρίντεζης( 59’ Μαρουσάκης)