Connect with us

stoplekto

Ο Ίκαρος Καλλιθέας απαντά στον Α. Τρύφωνα

Published

on

«Με αφορμή την ανακοίνωση αποχώρησης του κου. Άκη Τρύφωνα από την θέση του Γενικού Γραμματέα  του Ικάρου Καλλιθέας η οποία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  www.stoplekto.gr  η διοίκηση του Σωματείου μας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Σωματείο μας υπηρετεί με συνέπεια και αγάπη τον χώρο του αθλητισμού πάνω από τρεις δεκαετίες. Στα χρόνια αυτά, το όνομα του Σωματείου μας έχει συνδεθεί αποκλειστικά με στιγμές που εξυψώνουν το αθλητικό πνεύμα και την ευγενή άμιλλα και γι΄ αυτό η νεολαία του τόπου μας το έχει αγκαλιάσει και απολαμβάνει από αυτό ποιοτική αθλητική παιδεία. Ο Ίκαρος Καλλιθέας ουδέποτε απασχόλησε την κοινή γνώμη για περιστατικά με αρνητικό πρόσημο και αυτό είναι απόδειξη πως το όραμά μας, το οποίο υπηρετούμε ανιδιοτελώς, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης για την ανακοίνωση αποχώρησης του κου. Άκη Τρύφωνα. Πλην όμως, η ανακοίνωση αυτή ουδέν πραγματικό περιστατικό παραθέτει ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους αναγνώστες της αλλά και στους ίδιους τους ανθρώπους του Σωματείου να αξιολογήσουν τα λεγόμενά του και να σχηματίσουν την δική τους κρίση για όσα τον οδήγησαν σε παραίτηση. Αντιθέτως, συντίθεται από αιχμές, συκοφαντίες, αξιολογικές κρίσεις, υπαινιγμούς και μια δραματική κατακλείδα αντίστοιχη αρχαίας τραγωδίας. Από τα παραπάνω γίνεται φανερό πως η ανακοίνωσή αυτή είχε στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων, την ανθρωποφαγία, την ηθική εξόντωση ανθρώπων και την εκτόξευση λάσπης.

Η αθλητική μας ένωση ανήκει στον κόσμο της ο οποίος την στηρίζει. Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον που υπερβαίνει τα πρόσωπα και γι’ αυτό δεν θα μπορούσε ποτέ ο Ίκαρος Καλλιθέας να είναι δήθεν προσωπική υπόθεση ενός ανδρός όπως  ο κος. Τρύφωνας καταγγέλλει. Ο Ίκαρος Καλλιθέας υπάρχει χάρη στην προσφορά του στην κοινωνία και στη νεολαία και θα εξακολουθήσει να υπάρχει χάρη στην αγάπη του κόσμου, με ή χωρίς τον κο. Τρύφωνα.

Έτι δε περαιτέρω, σε ό,τι αφορά στην βαρύτατη και συκοφαντική καταγγελία πως τάχα η διοίκηση του Σωματείου αντιμετωπίζει την ομάδα ως πηγή εσόδων, ο κος. Τρύφωνας δίνει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκφράσουμε δημόσια το αυτονόητο, πως όσοι δηλαδή εμπλεκόμαστε με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό όχι μόνο δεν προσπορίζουμε κέρδος αλλά αντιθέτως ζημιωνόμαστε. Είναι όμως απορίας άξιο πώς ο ίδιος, ο οποίος έζησε από μέσα το Σωματείο, ισχυρίζεται κάτι τέτοιο και ταυτόχρονα ουδέν στοιχείο παραθέτει προς επαλήθευση του ισχυρισμού του ώστε να κριθεί και γι’ αυτό από τους αναγνώστες.

Τέλος, ο κος. Τρύφωνας, στη δραματική κατακλείδα της ανακοίνωσής του,  η οποία ολοκληρώνει την θεατρική του παράσταση, παρακαλά τον Θεό να προστατεύσει την οικογένεια του και τον ίδιο από κάθε κακό! Είναι πραγματικά αδιανόητο τι μπορεί να τον ώθησε να συκοφαντήσει τόσο βαριά και δημόσια τη Διοίκηση του Σωματείου μας δημιουργώντας την εντύπωση ότι είναι δυνατό να εκπορευθεί  από αυτήν κάποιο «κακό»  που να αφορά στο πρόσωπό του και στην οικογένειά του. Είναι ύψιστη ύβρις η σύνδεση που επιχειρεί ο κος Τρύφωνας του προσώπου του και της οικογένειάς του με την Διοίκηση του Σωματείου. Απαντάμε στον κο. Τρύφωνα ότι με το να δημιουργεί την εντύπωση στους αναγνώστες και στον κόσμο του Ικάρου Καλλιθέας πως το Σωματείο διοικείται από «μαφιόζους» δεν πληγώνει μόνο το Σωματείο αλλά σπιλώνει την τιμή και την υπόληψη των ανθρώπων που το διοικούν που και αυτοί έχουν οικογένειες.

Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε τον κο. Τρύφωνα στο δρόμο της λάσπης τον οποίο επέλεξε. Αντιθέτως, αναγνωρίζουμε ότι ο κος. Τρύφωνας επί σειρά ετών συνέδραμε το Σωματείο μας και γι’ αυτό θα του δώσουμε την ευκαιρία είτε να ανακαλέσει είτε να αναπτύξει τους ισχυρισμούς του ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Για τη Διοίκηση του Ποδοσφαρικού Τμήματος του Ικάρου Καλλιθέας

Γιάννης Περλορέντζος»