Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Ο Αίας με ανατροπή 1-2 τον ΑΣ Ποντίων στη Δραπετσώνα

Published

on

Αγχωτική αλλά πολύτιμη  νίκη για τον Αίαντα Σαλαμίνας που πέρασε χωρίς απώλειες  από την Δραπετσώνα όπου επικράτησε στην επανάληψη  με 1-2 του αξιόμαχου ΑΣ Ποντίων σε ένα παιχνίδι – διαφήμιση του ποδοσφαίρου.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι απέναντι στους Σαλαμίνιους που εμφανίστηκαν όχι μόνο νωθροί αλλά και ασύνδετοι . Ψυχωμένοι οι παίκτες του Λουκά Κάλλα πήραν και το προβάδισμα στο σκορ στο 16’ με κεφαλιά του 17χρονου Κρεββατά .

Ο Αίας προσπάθησε στη συνέχεια χωρίς να μπορεί να διασπάσει τη σωστά τοποθετημένη άμυνα των Ποντίων .

Στην επανάληψη όμως η ομάδα του Λεωνίδα  Πανοηλία μπροστά στον κίνδυνο να αφήσει βαθμούς στη Δραπετσώνα   παρουσιάστηκε πιο δυνατή  και σαφώς πιο  επιθετική . Σε αυτό βέβαια συνετέλεσε και ο τρόπος που παρατάχθηκαν οι Πόντιοι στο β’ μέρος  οι οποίοι κλείστηκαν για να κρατήσουν τη νίκη  παίζοντας με σφικτή αμυντική ζώνη. Στο 58’ όμως ο Παλούκης με δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή έφερε το παιχνίδι στα ίσια .

Οι φιλοξενούμενοι  με ανεβασμένη τη ψυχολογία στη συνέχεια αγωνίστηκαν πιο ελεύθερα και κατάφεραν να πάρουν τη νίκη στο 80’ . Ο Μιχαλάκης από δεξιά εκτέλεσε φάουλ στην «καρδιά » της αντίπαλης άμυνας και ο Δρυμούσης με κεφαλιά έγραψε το 1-2 . Αμέσως μετά όμως ο Αίας έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παλούκη ο οποίος πάνω στους πανηγυρισμούς φώναξε « Άντε πουτάνες» γεγονός που έπεσε στην αντίληψη του διαιτητή ο οποίος αμέσως έδειξε την κόκκινη κάρτα.

Οι παίκτες του ΑΣ Ποντίων ξαναβγήκαν στην επίθεση και απείλησαν όταν στο 88’ ο Τσουλάκος μόνος του με τον Γεωργίου πλάσαρε , αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ απέκρουσε σωτήρια .

Ο διαιτητής Λεμπέσης έκανε λάθη σε βάρος και των δυο ομάδων. Υπήρξαν μάλιστα  στιγμές που έχασε τον έλεγχο του αγώνα  ….

ΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ : Μουτάφης, Πρίνα( 63’Παγώνης) ,Παπαγιαννίδης ( 44’ λ.τρ. Ύμερι ), Μαραγκός( 78’ Σιφνάκης) , Τσουλάκος, Νέστορας , Τσίντζος( 68’ Παπαϊωάννου) ,Μουσάι, Πότση , Μπαϊράμης, Κρεββατάς

ΑΙΑΣ ΣΑΛ. : Γεωργίου, Τρικαμηνάς Τζαφέρι( 46’ Γεωργιάδης) ,Βασιλάκης,Μπένα, Παπαδάκης( 6’ λ.τρ. Παλούκης) , Δρυμούσης, Κομπόγιωργας, Μιχαλάκης( 88’ Κουπετώρης) Λελούδας, Ράμφος( 84’ Μωραΐτης).