Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ο Αθηναϊκός 2-0 την Ελπίδα Αγίων Αναργύρων, που φωνάζει για την διαιτησία

Published

on

Αρθρο του Σωτήρη Νικητάκη

Την ήττα με σκορ 2-0 γνώρισε η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων από τον Αθηναϊκό, στα πλαίσια της τρίτης αγωνιστικής του τρίτου ομίλου της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣΑ.
Σε έναν αγώνα που η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων έχει τρομερά παράπονα από την διαιτησία του Θωμόγλου και τις αποφάσεις των βοηθών Φωτάκου και Ανδρέου, αποφάσεις που έκριναν σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν τους πέντε βαθμούς, ενώ η ομάδα του Αντώνη Βαλζαματζή έμεινε στον έναν.

Η Ελπίδα Αγίων Αναργύρων μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Μόλις στο 8ο λεπτό, ο Φέκας εκτέλεσε ένα φάουλ, ο Ντερτινής έπιασε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι έπειτα από μεγάλο λάθος του τερματοφύλακα Ρούμπα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ωστόσο, ο επόπτης Ανδρέου ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ, σε μια φάση που ο αμυντικός της Ελπίδας είναι καθαρά καλυμμένος στην αρχή της φάσης από αρκετούς παίκτες του Αθηναϊκού. Στο 16ο λεπτό, το εξαιρετικό σουτ του Φέκα πέρασε ελάχιστα άουτ, <<αφήνοντας άγαλμα>> τον τερματοφύλακα του Αθηναϊκού, σε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για την Ελπίδα.

Στο 22′, σε μια φάση που θα συζητηθεί, ο Κολτούκης νικήθηκε από τον Ρούμπα στο τετ α τετ, με τον Πάσχο στην επαναφορά να σουτάρει και τον τερματοφύλακα να κόβει την πορεία προς τα δίχτυα με χέρι εκτός περιοχής, με τον διαιτητή Θωμόγλου να δίνει μεν το φάουλ, αλλά να υποδεικνύει την κίτρινη κάρτα, σε μια φάση που ήταν καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης. Στο 30ο λεπτό, το σουτ του Κούτσια έβγαλε εντυπωσιακά ο Νικολίτσας και στην συνέχεια μπλόκαρε δύσκολα την κοντινή κεφαλιά του Ταρσαναλή.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Ζιάι στην προσπάθειά του να κάνει κοντρόλ, βρήκε η μπάλα στο χέρι του, με τον διαιτητή να υποδεικνύει το πέναλτι και τον Κατσούλα να ανοίγει το σκορ.

Όπως έληξε το πρώτο μέρος άρχισε και το δεύτερο, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν. Ο Ζάχος έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Ταρσαναλής έκανε ωραία κίνηση αλλά νικήθηκε από τον Νικολίτσα με δύσκολη απόκρουση, ωστόσο η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Βουλτσίδης έκανε εύκολα το 2-0.
Στο 60′ σε ακόμα μία φάση που διαμαρτύρεται η Ελπίδα, ο Κουνάδης προ κενής εστίας προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, με τους αμυντικούς του Αθηναϊκού να τον ανατρέπουν καθαρά και τον διαιτητή Θωμόγλου να δείχνει ότι το παιχνίδι πρέπει να συνεχιστεί. Πέντε λεπτά αργότερα, ο διαιτητής Θωμόγλου έκλεισε ακόμα μια φορά τα μάτια σε καθαρό χτύπημα εκτός φάσης του Τσοπανάκου στον Φέκα. Στο 78′ ο Κίτσος έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από δεξιά, έστρωσε τη μπάλα στον Λυμπερόπουλο, αλλά το σουτ του κόντραρε την τελευταία στιγμή. Στην τελευταία φάση του αγώνα, η κεφαλιά του Βουλτσίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Νικολίτσα, με το 2-0 να είναι το τελικό σκορ.

Αθηναϊκός (Λάκης Σμυρνής): Ρούμπας, Μαρίνης, Ζάχος, Παππάς, Δρόσης, Παναγόπουλος (40′ Βουλτσίδης), Ταρσαναλής (62′ Ντόκος), Κατσούλας (83′ Μπαλίου), Κούτσιας, Τσοπανάκος (83′ Δούκας), Τραγουστής

Ελπίδα Αγίων Αναργύρων: Νικολίτσας, Γιαμαρέλος (63′ Παππάς), Ζιάι, Βαρβαρίγος, Ντερτινής, Κολτούκης (63′ Ζενουνλάρι), Κουνάδης, Λυμπερόπουλος (85′ Παπακωνσταντίνου), Πάσχος (76′ Κίτσος), Φέκας (85′ Ζαμπέτης), Κοτταρίδης