Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Ο Αμπελακιακός στο 93’ λύγισε την Ελλάδα Ποντίων 2-1 και τον …Μακρή που έπιασε 2 πέναλτι!!!

Σκόρερ ο Τσαγκάρης

Published

on

Στις καθυστερήσεις ( 93’ ) ο Αμπελακιακός με ηγέτη και σκόρερ τον Αντώνη Τσαγκάρη πήρε μεγάλη νίκη επικρατώντας με 2-1 της Ελλάδας Ποντίων υποχρεώνοντας την στην πρώτη της ήττα και παράλληλα στην πρώτη απώλεια βαθμών .

Μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων ο γκολκίπερ Τάσος Μακρής που απέκρουσε δυο πέναλτι.

Οι Πόντιοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Λαδένογλου, αλλά άμεση ήταν η απάντηση των γηπεδούχων αφού ο Τσαγκάρης ισοφάρισε στο 23΄.

Στο 32΄ο Αμπελακιακός ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σελμανάι από τον Κουκουλά , αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι ο παίκτης έκανε «θέατρο » και τον «κιτρίνισε ». Διαμαρτυρήθηκαν έντονα από τον πάγκο των Σαλαμινίων με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο προπονητής της ομάδας Στέλιος Βογιατζής.

Στην επανάληψη όμως ο διαιτητής έδωσε δυο πέναλτι στους γηπεδούχους . Στο 65’ σε ανατροπή του Κέρκι Ζώτο από τον γκολκίπερ Μακρή που πήρε και κίτρινη κάρτα . Το εκτέλεσε ο Σελμανάι αλλά ο Μακρής απέκρουσε.

Στο 82’ νέο  πέναλτι όταν ο τελευταίος ανέτρεψε τον Σταφσουλάι , χωρίς όμως να πάρει κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη .  Αλλά και αυτή την φορά ο Μακρής  νίκησε τον Θεοδοσίου που το εκτέλεσε.

Η λύτρωση για τον Αμπελακιακό ήλθε στο 93’ . Μετά από παράλληλη σέντρα του Σταφσουλάι ο Τσαγκάρης πλάσαρε τον Μακρή χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.1

Με σοβαρά λάθη σε βάρος και των δυο ομάδων η διαιτησία του Ντουμιτρέσκου

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ: Καρνέσης, Ζώτο Κίντι, Λιάτος, Φασουλής, Σαμλίδης , Χαλούλος( 57’ Σταφσουλάι)  , Τσαγκάρης, Κολιούσης ( 73’ Θεοδοσίου ) , Κοκλιώτης, Σελμανάι, Ζώτο Κέρκι

ΕΛΛΑΣ ΠΟΝΤΙΩΝ : Μακρής, Μαρτίνος, Κουκουλάς, Σιδερόπουλος, ,Μπέλιας, Πλιάγκας( 94’ Δούκας) Παπασκύρης, Λαδένογλου, Συμεωνίδης( 71’ Καρασαββίδης)  Κοττάκης, Ηλιάδης(90’ Τζουμανάι)

                                   ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ