Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Α.Ν.Α.

“Ο Αστέρας των 3Β”

Published

on

Έχει αποδείξει πολλάκις την ανιδιοτελή προσφορά του προς την μεγάλη του αγάπη.

Ποια ειναι αυτή;

Με φυσικά ο Αστέρας Βάρης.

Μια ομάδα που κοσμεί το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΑΝΑ, το οποίο το πέρας της 14ης αγωνιστικής την βρίσκει να φιγουράρει στην 1η θέση και να θέτει βασική υποψηφιότητα για τον τίτλο.

Όλα αυτά οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στις ενέργειες του προέδρου της, Δημήτρη Πάπιου και των συνεργατών του που με τη δουλειά τους και την προσφορά τους έχουν θέσει ως στόχο η ομάδα να αγγίζει τη λειτουργία συλλόγων που αγωνίζονται σε ανώτερες κατηγορίες.

Ακαδημίες πάνω σε ευρωπαϊκό πρότυπα, ποδοσφαιριστές υψηλής αξίας που έχουν δώσει τα διαπιστευτήρια τους τα προηγούμενα χρόνια και με την ομόνοια να ξεχειλίζει ο Αστέρας προχωράει με χαμηλούς τόνους.

Η ιστοσελίδα μας βρέθηκε στη Βάρη όπου είχε την ευκαιρία να αποσπάσει μια σπάνια συνέντευξη από τον Δημήτρη Πάπιο που εμφανίστηκε συγκρατημένος μα συνάμα αισιόδοξος για το μέλλον.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Πως κρίνεται τη μέχρι τώρα πορεία σας;

Είναι γεγονός ότι τη φετινή χρονιά όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές με ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ταλέντο και ποιότητα στο παιχνίδι τους. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι τέλους το πρωτάθλημα θα είναι άκρως ανταγωνιστικό και το ενδιαφέρον θα είναι πολύ μεγάλο. Δεν υπάρχουν φαβορί ούτε ομάδες που δεν μπορούν να σταθούν επάξια απέναντι στις άλλες. Εξάλλου, όλες οι ομάδες έχουν την ιστορία τους και γι αυτήν πρέπει να παίζουν κάθε Κυριακή ανεξάρτητα ποιον έχουν απέναντι τους.

Ο Αστέρας μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια, θέλει να δείχνει σε κάθε παιχνίδι ένα καλό πρόσωπο. Σε καμία περίπτωση, δεν είναι αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Το είχα τονίσει αρκετές φορές πριν αρχίσει ο μαραθώνιος των αγώνων και αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία. Το ότι βρισκόμαστε στην 1η θέση για εμένα δεν λέει τίποτα διότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο και δεν έχουμε δείξει το 100% των δυνατοτήτων μας.

Που οφείλεται το γεγονός που διατηρείτε το αήττητο μετά από 14 ματς σε ένα τόσο απαιτητικό πρωτάθλημα όπως η Α’ ΕΠΣΑΝΑ;

Οι ομάδες δεν “χτίζονται” ούτε σε ένα ούτε σε δυο χρόνια. Θέλει πολύ υπομονή και επιμονή για να φτάσει σε ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντα βέβαια με υγιείς τρόπους. Είναι γεγονός ότι τα δυο τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ σκληρή δουλειά για να πετύχουμε αυτό που αντικατοπτρίζει ο βαθμολογικός πίνακας.

Πέρυσι είχατε χτίσει το ίδιο σερί το οποίο… έσπασε. Γιατί αυξήθηκε τόσο η διαφορά από τον Παλληνιακό;

Πέρυσι ξεκίνησε μια προσπάθεια εκ νέου να στηθεί από την αρχή με ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Να αποτελείται από έμπειρους ποδοσφαιριστές και από νεαρά παιδιά ταλαντούχα που θα πλαισιώνουν τα παιδιά των ακαδημιών. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα το οποίο είναι βέβαιο ότι δεν θα είχε άμεσα αποτελέσματα. Δεν μας ενδιέφερε τόσο η 1η, η 2η ή η 3η θέση. Μας ενδιέφερε περισσότερο να πετύχουμε μια συνοχή στην ομάδα. Εξάλλου, τι αξία έχει ένα πρωτάθλημα ή ένα Κύπελλο χωρίς τίμιους κόπους, αγώνες, προσπάθειες; Για εμένα καμία! Όμως αυτό είναι στάση ζωής… Και για να διευκρυνίζουμε, ο Παλληνιακός άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα διότι είχε μια ποιοτική και με βάθος ομάδα.

Είναι η χρονιά του Αστέρα Βάρης ώστε να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες;

Η επιστροφή του Αστέρα Βάρης θέλω να γίνει μόνο εάν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή από νεαρά παιδιά και από ποδοσφαιριστές έμπειρους που θα πλαισιώνουν αυτά τα παιδιά. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να προχωρήσω στο παλαιού στιλ μοντέλου, δηλαδή κάθε χρόνο να δημιουργώ μια καινούργια ομάδα ή να αποκτούνται παίκτες μισθοφόροι. Νομίζω ότι έτσι όπως είναι δομημένη αυτή η ομάδα αξίζει να προχωρήσει σε μια μεγαλύτερη κατηγορία.

Είστε για 4η σεζόν στον Αστέρα Βάρης σαν πρόεδρος και τρια σαν αντιπρόεδρος. Τι κρατάτε και εαν η εμπειρία σας είναι αρκετή ώστε να διαχειριστείτε μια ενδεχόμενη άνοδο;

Ήμουν αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον κ. Μπαγλατζή στην Δ’ Εθνική σε μια εκπληκτική πορεία. Αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον κ. Δρόσο στην Γ’ Εθνική όπου ο Αστέρας είχε την τιμή να βρει απέναντι του την ΑΕΚ σε ένα ιστορικό παιχνίδι. Αντιπρόεδρος με πρόεδρο τον κ. Τυρόπουλο και διευθυντή ποδοσφαίρου τον κ. Κουσιάκη στην Γ’ Εθνική όπου η ομάδα έκανε μια αξιόλογη πορεία.

Ποτέ δεν είσαι έτοιμος, ούτε τα γνωρίζεις όλα. Κάθε χρόνο, κάθε μέρα αποκτάς νέες εμπειρίες. Αυτό που για εμένα έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι ότι η φιλοσοφία μου, για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, δεν άλλαξε ποτέ. Η Γ’ Εθνική, είναι, μια πολύ δύσκολη κατηγορία την οποία ευτυχώς ή δυστυχώς, την γνώρισα καλά.

-Ποια είναι η καλύτερη σας στιγμή από την ημέρα που αναλάβατε είτε ως πρόεδρος είτε ως αντιπρόεδρος;

Το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή. Μια χαρά και δέκα λύπες. Οι ομορφότερες στιγμές είναι αυτές που σου δίνουν ικανοποίηση έστω και εάν είναι λίγες. Αυτό που κρατώ όλα αυτά τα χρόνια είναι η αγάπη των παιδιών των ακαδημιών, το χαμόγελο τους και η δυνατότητα μιας ιστορικής ομάδας να υπάρχει και να πρωταγωνιστεί μέσα σε τόσο δύσκολους καιρούς.

Θα περιμένατε να σας πω για το παιχνίδι με την ΑΕΚ ή το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Σε ένα ματς μπορείς να κερδίσεις ή να χάσεις. Η αγάπη όμως του κόσμου για το έργο που συντελείται τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες είναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση μου και αυτό που μου δίνει δύναμη για να συνεχίσω.

-Η ακαδημία σας είναι το μεγάλο μεράκι και η μεγάλη σας αγάπη. Τι δουλειά γίνεται στα τμήματα υποδομής;

Χωρίς ακαδημίες, καμία ομάδα δεν μπορεί να προχωρήσει με υγεία. Οι ακαδημίες θα πρέπει να ειναι το πρώτο μέλημα όλων των σωματείων. Στον Αστέρα, προσπαθούμε να διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο, το κομμάτι των ακαδημιών. Είμαι τυχερός, που όλοι οι συνεργάτες μου έχουν την ίδια φιλοσοφία με εμένα και προσπαθούν για την καλυτέρευση και για την ποιοτικότερη δουλειά στις ακαδημίες.

-Ποιες κινήσεις θα κάνετε στη μεταγραφική περίοδο;

Όλες οι μεταγραφές δεν είχαν το σκοπό του εντυπωσιασμού. Πάντα θέλω οι ποδοσφαιριστές που θα πλαισιώνουν τα νέα παιδιά των ακαδημιών να έχουν την όρεξη τη θέληση ώστε να δουλεύουν αρμονικά, μαζί τους. Στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο εάν και εφόσον γίνουν κάποιες προσθήκες θα είναι προσθήκες ουσίας.

Σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα αποτελεί να απομακρύνονται οι προπονητές από τις ομάδες. Εσείς επιλέξατε να μείνετε έξω από το… κανονα. Ποιος ήταν ο λόγος;

Όπως προείπα, δεν πρέπει να επαναλαμβάνονται λάθη του παρελθόντος. Για να πετύχεις αυτό το οποίο θέλω δηλαδή μια ομάδα με ομοιογένεια που να έχει και παιδιά από τις ακαδημίες θα πρέπει η επιλογή του προπονητή να ταυτίζεται με τη δική σου φιλοσοφία. Ο Μιχάλης Κάτσικας είναι ένας προπονητής ο οποίος έχει δείξει όλα αυτά τα χρονια ότι δουλεύει πολύ σκληρά με τα νεαρά παιδιά, και θέλει πολύ μεγάλη υπομονή και βάθος χρόνου για να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το να αλλάζεις κάθε χρόνο προπονητή ή κάθε έξι μήνες αυτό από μόνο του δεν συνάδει με τη δική μου φιλοσοφία.

-Έχετε σκεφτεί κάποια στιγμή να αποχωρήσετε.

Όλα στη ζωή έχουν και ένα τέλος. Πολλές φορές είναι αυτές που πέρασε από το μυαλό μου να αποχωρήσω από τον Αστέρα Βάρης. Στο πείσμα όμως των καιρών, και η αγάπη μου γι αυτή την ομάδα με έκαναν να συνεχίσω. Έστω πολλές φορές και μόνος μου χωρίς καμία βοήθεια από κανέναν.

-Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζετε;

Τα προβλήματα είναι πολλά και καθημερινα. Όμως έχω την τύχη οι συνεργάτες μου και εγώ να είμαστε καθημερινά στο γήπεδο και να αντιμετωπίζουμε τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.

-Σε τι κατάσταση βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του γηπέδου;

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Εδώ στο δήμο μας ευτυχήσαμε να υπάρχει δήμαρχος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος ο οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για τη συντήρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων. Έγινε ένα καινούργιο γήπεδο 5Χ5 μαζί με το ανακαινισμένο καφέ του σταδίου το οποίο έχει προσελκύσει αρκετό κόσμο. Η αλλαγή του χλοοτάπητα του μεγάλου γηπέδου είναι ένα θαυμάσιο έργο στο οποίο μπορούν να αθλούνται οι ακαδημίες μας και η μεγάλη ομάδα χωρίς τραυματισμούς. Οπωσδήποτε, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα ακόμη σε αυτό το στολίδι της Νοτιοανατολικής Αττικής, όπως η αλλαγή καθισμάτων στις κερκίδες και πολλά άλλα στα οποία είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με την δημοτική αρχή.

-Τελική ευθεία για τον Αστέρα Βάρης αφού πλησιάζει ο β’ γύρος. Ποια στοιχεία θα πρέπει να προσθέσετε για να παραμείνετε κοντά στο στόχο σας;

Για εμένα δεν υπάρχει κανένα άγχος διότι στόχος μου ήταν από την αρχή να δημιουργηθεί μια ομάδα που να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Να δημιουργηθεί μια ομάδα που να είναι οικογένεια. Το πρωτάθλημα εάν και εφόσον κατακτηθεί θα είναι απόρροια αυτού του οικογενειακού κλίματος και αυτής της επίμονης προσπάθειας.

-Η Δημοτική αρχή είναι αρωγός στην προσπάθεια που κάνετε;

Η Δημοτική Αρχή, βοηθάει τον Αστέρα Βάρης στο μέτρο που μπορεί όπως και όλες τις ομάδες των τριών Β.

-Παίζει ρόλο η δυναμική των συνεργατών σας ως προς την ενέργεια που βγάζετε;

Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που καθημερινά είναι δίπλα μου και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. Τον Βασίλη Παπαμιχαήλ ο οποίος σε καθημερινή βάση ως διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος εργάζεται για το καλό του Αστέρα Βάρης. Τον γενικό αρχηγό μας, Στέφανο Κυριαζόπουλο, τον Νίκο Γκορίτσα, τον φροντιστή της ομάδας, Θανάση Σαμιόπουλο, τον προπονητή, Μιχάλη Κάτσικα, τον προπονητή τερματοφυλάκων, Κώστα Επόγλου, τον γυμναστή, Παναγιώτη Μπαλαμάτσια, τον φυσιοθεραπευτή, Αργύρη Χρυσίνη, την γραμματειακή υποστήριξη, Μαρία Μακρή, και όλους τους προπονητές των ακαδημιών μας. Χωρίς όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μπορούσα να φέρω εις πέρας το έργο μου για τον Αστέρα.

-Τι εύχεστε για το 2019;

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο το 2019 να φέρει ψυχική και σωματική υγεία. Η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό.