Connect with us

6ος Όμιλος

Ο Διαγόρας το ντέρμπι 1-0 τη Ρόδο

Published

on

Χάρις στο τέρμα του Πέεφ στο 73′ ο Διαγόρας επικράτησε της Ρόδου με σκορ (1-0) στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής και ανέβηκε στους 22 βαθμούς, προσπερνόντας τους “πράσινους” στην βαθμολογία, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Το μάτς:

Κακός ρυθμός και λιγοστές φάσεις

Oι δύο ομάδες ξεκίνησαν την αναμέτρηση με πρωταρχικό στόχο να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα τους και στην συνέχεια να ψάξουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα για τη νίκη. Ο αργός ρυθμός και τα πολλά λάθη δεν επέτρεψαν στους 22 ποδοσφαιριστές να φανούν απειλητικοί προς τις δύο εστίες, με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες. Η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση ήρθε στο 7′ για την Ρόδο, με τον Πινδώνη να απειλεί με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Στεφανάκου. Η απάντηση του Διαγόρα ήταν άμεση και στο 12′ ο Βελέτης με σουτ από μακρινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα χέρια του Παναγόπουλου. Στην συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου δεν υπήρξαν καλές φάσεις, γεγονός που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 0-0.

Ανέβασε την πίεση της η Ρόδος

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η Ρόδος ήταν καλύτερη. Η πρώτη καλή στιγμή στην επανάλληψη ήρθε για τα “ελάφια” στο 63′ όταν μετά από κεφαλιά πάσα του Μπούτερ, ο Νάκας μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Στεφανάκου. Με την συμπλήρωση 70′ λεπτών η Ρόδος έχασε νέα τεράστια ευκαιρία με τον Μπούτερ να κάνει το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε λίγα εκατοστά πάνω από την εστία του Στεφανάκου.

Βρήκε απάντηση ο Διαγόρας

Κόντρα στην ροή του παιχνιδιού ο Διαγόρας κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Στο 73′ οι “κυανέρυθροι” βγήκαν ωραία στην αντεπίθεση, ο Σουάνης έστρωσε στον Πέεφ και ο τελευταίος με ωραίο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναγόπουλου για το (1-0).

Πίεσε η Ρόδος, δίχως αποτέλεσμα

Στα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης, η Ρόδος πίεσε την εστία του Στεφανάκου, όμως η καλά οργανωμένη άμυνα του Διαγόρα, έιχε απαντήσεις και κατάφερε να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Με αυτήν τη νίκη, οι “κυανέρυθροι” προσπερνούν τα “ελάφια” στην βαθμολογία, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Συνθέσεις:

Γ.Σ. ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Nίκος Παντέλης): Στεφανάκος, Μήτκας, Γεωργίου (80′ Καρπαθάκης), Ρούνιτς, Μεντής, Βελέτης, Πέεφ, Σουάνης, Αγγελούδης (65′ Βελλίνης), Μπακάλης (57′ Ευαγγελιδάκης), Σερτζίνιο (88′ Κιοσέογλου).

ΡΟΔΟΣ (Τίμος Καβακάς): Παναγόπουλος, Μκρτσιάν, Αποστόλου, Ιμεραλιλάι, Κουρούπης, Πότσι, Πινδώνης (78′ Μυλωνάς), Νάκας (78′ Λέκκας), Ταβάρες, Μπούτερ, Αυγενικού).