''STOPLEKTO'' ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Ο Δρ. Γ. Κακαβάς νέος γενικός διευθυντής Σύγχρονου Πολιτισμού στο ΥΠ.ΠΟ.
Ένας σημαντικός άνθρωπος του πολιτισμού, ο Δρ. Γεώργιος Κακαβάς, αρχαιολόγος, ιστορικός τέχνης και θεολόγος με βαρύ βιογραφικό, βαθιά καλλιέργεια, πλούσιο επιστημονικό έργο και πολύτιμη προσφορά σε όλα τα πεδία της δράσης του, αναλαμβάνει στο Υπουργείο Πολιτισμού, με την έγκριση του ΑΣΕΠ, την κορυφαία θέση του Γενικού Διευθυντή Σύγχρονου Πολιτισμού.
Ο Δρ. Γ. Κακαβάς, διευθυντής του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών, κρατικός λειτουργός με ανεπίληπτο ήθος και υψηλή αίσθηση του καθήκοντος και της ευθύνης του να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές των Ελλήνων την γνώση του για όλες τις εκφάνσεις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς με την Φθιώτιδα, καθότι, το 2007 διετέλεσε προϊστάμενος της 24ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Το 2014 ο Δήμος Λαμιέων σε αναγνώριση του πολυσχιδούς έργου του και των άοκνων προσπαθειών του για την ανάδειξη των μνημείων της πόλεως, τον ανακήρυξε επίτιμο δημότη ενώ την ίδια ύψιστη τιμητική διάκριση απένειμε στον Γεώργιο Κακαβά το 2010 και ο τότε Δήμος της Ύπατης, για την προσφορά του στο Βυζαντινό Μουσείο και το Κάστρο της πολίχνης.
Ο Δρ. Γ. Κακαβάς κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα και διδακτορικό δίπλωμα στην Ιστορία της Τέχνης, από το Courtauld Institute of Art του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και η διδακτορική του διατριβή:Dionysios of Fourna. Artistic Creation and Literary Description εκδόθηκε στο Leiden της Ολλανδίας τo 2008.
Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών, του Σαριπολείου Κληροδοτήματος Αριστούχων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνων και του Harvard University των Η.Π.Α.
Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης, ερευνητής και διδάσκων της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Κέντρου Βυζαντινών Σπουδών του Dumbarton Oaks της Ουάσιγκτον, του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Cornell και της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, της Σχολής Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του τομέα Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου
Συνεργάστηκε επίσης με το Πανεπιστήμιο Neapolis της Πάφου, το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Institute of Classical Studies του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, με την Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο Πατρών.