Connect with us

5ος Όμιλος

” Ο Εθνικός δεν είναι επαίτης”

Published

on

Τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά  στο καυτό θέμα του γηπέδου  για τον Εθνικό , θέλησε να βάλει με προσωπική του δήλωση ο Πρόεδρος της ομάδας κ. Αλέξης Αγγελόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης των «Κυανόλευκων», αναφέρθηκε  στις εξελίξεις που αφορούν στο θέμα της κατασκευής γηπέδου  δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα για πρώτη  φορά την προμελέτη  για την χωροθέτηση  του  ΣΕΦ.  Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι ο Εθνικός δεν είναι επαίτης αλλά απαιτεί τα αυτονόητα υπογραμμίζοντας ότι όταν έρθει η ώρα θα αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες τόσο για την κατασκευή του γηπέδου όσο και για το φετινό σήριαλ, όπως έχει εξελιχθεί,  που αφορά στην έδρα της  επόμενης αγωνιστικής περιόδου στο Πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.
Αναλυτικά η δήλωση του κ. Αγγελόπουλου:
«Με την αφορμή δημοσιευμάτων σχετικά με την έδρα της ομάδας μας τόσο για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του επερχομένου πρωταθλήματος όσο και για τις προσπάθειες για την τελική λύση με την δημιουργία νέου σταδίου ας ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Πρωταρχικός στόχος είναι η δημιουργία γηπέδου στο περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ . Ο Εθνικός είναι ίσως η πιο αδικημένη ομάδα ,αυτή που ξεσπιτώθηκε από την φυσική της έδρα εν μια νυκτί  , αυτή που το ίδιο το κράτος της καταπάτησε ιδιόκτητες εκτάσεις στο Σελεπιτσαρι (και έχει πρωτοδίκως δικαιωθεί)  ,αυτή που χάριν ‘ιδιωτικοποίησης και ‘ανάπλασης’ έφυγε και από το Ελληνικό όπου είχαν επενδυθεί σημαντικά κεφάλαια και τώρα η όλη περιοχή απλά ρημάζει όπως και τα υπόλοιπα ολυμπιακά ακίνητα.
Έχουν υπάρξει διαδοχικές συζητήσεις και συναντήσεις με το ΤΑΙΠΕΔ στο υψηλότερο επίπεδο . Για να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα , γυρισμένες πλάτες από την πολιτεία ΔΕΝ έχουμε βρει .
Όταν έρθει η στιγμή θα αναφερθούμε λεπτομερέστατα . Υπάρχει κινητικότητα και ελπίζουμε το όνειρο μας αλλά και το όνειρο των σωματείων του κεντρικού Πειραιά να γίνει πραγματικότητα και οι όποιες δικαιολογίες που δημιουργούν ενστάσεις και καθυστερήσεις να προσπεραστούν. Eχουμε διαβεβαιώσεις  ότι το θέμα θα τεθεί στο επόμενο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και ελπίζουμε σε θετική έκβαση .
Να διευκρινίσουμε ότι στην ‘πρόταση’ ΤΑΙΠΕΔ για ένα γήπεδο (προεξάρχοντος για τον Εθνικό) απαντήσαμε αρνητικά .Δεν θέλουμε να ξεσπιτώσουμε άλλες ομάδες ,θέλουμε μόνιμη λύση/έδρα  για εμάς και το ίδιο –με (ανα)κατασκευή δευτέρου γηπέδου-  για τα σωματεία που παίζουν στο κατ’ ευφημισμόν γήπεδο του ΣΕΦ . Η απάντηση/πρόταση μας προς το ΤΑΙΠΕΔ έγινε με αρχιτεκτονική
μελέτη (που καλύφθηκε από προσωπικούς πόρους ) ,ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ .  Καλούμε ΚΑΙ την ΕΠΣΠ Πειραιά να κινητοποιηθεί ,να συστρατευθεί προς αυτή τη κατεύθυνση
Για πρώτη φορά και δημόσια παρουσιάζουμε αυτό το οποίο έχουμε προτείνει στο ΤΑΙΠΕΔ από τον Απρίλιο . Την προμελέτη για τη χωροθέτηση του ΣΕΦ . Είναι ενημερωμένα τα πολιτικά κόμματα , ο νυν και ο επερχόμενος Δήμαρχος Πειραιά ,η Κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο  και βέβαια η Περιφέρεια που είναι αρωγός σε όλη αυτή τη προσπάθεια .
 Για να προλάβουμε καλοθελητές και ο συμπολίτης μας Ολυμπιακός συναινεί στο αίτημα μας . Δεν πρέπει να αφήσουμε το τελευταίο αθλητικό πνεύμονα του Πειραιά να πάει χαμένος .Δεν πρέπει να αφήσουμε ένα έργο του οποίου η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη να χαθεί λόγο αγκυλώσεων του ΤΑΙΠΕΔ .
Ο Εθνικός όμως δεν είναι επαίτης ! Απαιτεί τα αυτονόητα . Και όταν έρθει η στιγμή θα μιλήσουμε για πρόσωπα και καταστάσεις . Τόσο για το θέμα του γηπέδου για την επόμενη αγωνιστική χρονιά (Μοσχάτο) όσο και για τη κατασκευή του νέου γηπέδου .Λίγο υπομονή ακόμα και όχι σενάρια και αφορισμοί γιατί οι φίλοι φαίνονται με πράξεις και όχι με προεκλογικές ατάκες .
Ο Πρόεδρος

Αλεξιος Αγγελοπουλος

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply