Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Ο Εθνικός Κυπελλούχος Πειραιά 3-0 τον Ερμή στον τελικό

Published

on

Αυτή τη φορά επικράτησε το φαβορί. Αυτή τη φορά  ο Εθνικός δεν άφησε το Κύπελλο να του φύγει μέσα από τα χέρια του. Έτσι δείχνοντας την απαιτούμενη σοβαρότητα κατάφερε να το κατακτήσει  επικρατώντας του αξιόμαχου Ερμή Κορυδαλλού με 3-0 . Πιο δύσκολα όμως από ότι δείχνει το τελικό σκορ, αφού μέχρι το 88’ το αποτέλεσμα ήταν 1-0…

Σίγουρα λοιπόν δίκαιη η επικράτηση αφού οι Πειραιώτες  ήταν ανώτεροι από έναν όμως αντίπαλο που ήταν πολύ «σκληρό καρύδι».

Δεν ξέρει κανείς τι θα γινόταν αν ο Βύρης που βγήκε μόνος του στο 13’  ευστοχούσε στο πλασέ ( απέκρουσε ο Χαλκίδης με τα πόδια) . Δεν ξέρει κανείς πως θα ήταν η εξέλιξη  του αγώνα αν το φάουλ που εκτέλεσε στο 45’ ο Κίτσιος δεν έβρισκε το οριζόντιο δοκάρι , αλλά δικτυα.

Στο ποδόσφαιρο όμως μετράει η ουσία . Και ο Εθνικός ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 24’ με άψογη εκτέλεση φάουλ του Τσιλιγκίρη .

Γενικότερα η ομάδα του Νίκου Γκουλή είχε την υπεροχή , την κατοχή και την εμπειρία απέναντι στους Κορυδαλλιώτες που έπαιζαν με επικίνδυνες και γρήγορες αντεπιθέσεις .

Ο Εθνικός στην επανάληψη «ανέβασε στροφές »ενώ η  απόδοση του  Ερμή που έδειξε ένα καλογυμνασμένο συγκρότημα άρχισε μετά το 60’ να πέφτει.

Στο 62’ μετά από μπαλιά του Πολίτη ο Σκεντεράι βγήκε μόνος του από δεξιά αλλά πλάσαρε ψηλά άουτ!!.

Στο 76’ ο Δράμπαλης αποσόβησε την εστία του σε κεφαλιά του Μπλάνκο. Ο τελευταίος όμως στο 88΄ εκμεταλλευόμενος την ωραία πάσα του Μάναλη με πλασέ «ζευγάρωσε » τα τέρματα της ομάδας του.

Στο 93΄ήταν η σειρά του Μάναλη να σκοράρει . Ο επιθετικός του Εθνικού έπιασε σουτ , η μπάλα βρήκε πόδι αμυντικού και ξεγέλασε τον Δράμπαλη αφού η μπάλα πέρασε από πάνω του. Το τελικό 3-0 ήταν λίγο βαρύ για τον Ερμή , αλλά γεγονός….

Ο τελικός του Κυπέλλου Πειραιά  ήταν άψογος από κάθε άποψη . Και οργανωτικά αφού η διοίκηση της ΕΠΣΠ δούλεψε πολύ ώστε να μην υπάρχουν ψεγάδια, αλλά και αγωνιστικά . Οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων δεν έδωσαν δικαιώματα ,ήταν όλοι άψογοι  και σεβάστηκαν  τον τελικό που άρεσε στους 3000 θεατές που το παρακολούθησαν  . Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν είχαμε αμφισβητούμενες φάσεις ούτε αντιαθλητικά κτυπήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο διαιτητής Θοδωρής Πουλόπουλος  δεν έδειξε ούτε μια κίτρινη κάρτα . Ο νεαρός ρέφερι πήγε πολύ καλά , έτρεξε πολύ ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και δεν άφησε να του φύγει  το παιχνίδι σε καμία περίπτωση .

Άψογοι και οι δυο βοηθοί Παναγιώτης Χρηστάκος και Ηλίας Κοτζαμανίδης.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ: Χαλκίδης, Σκεντεράι( 89’ Παπαγεωργίου) ,Μηλιώτης, Κορνέζος, Χριστοφιλέας, Λεωνιδόπουλος, Τσιλιγκίρης Κατίδης ( 90’ Κωνσταντίνου) , Πολίτης( 82’ Σμίλτος) , Ρομάνο( 66’ Μπλάνκο) Μάναλης.

ΕΡΜΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Δράμπαλης, Σταθινάκης , Αντωνίου , Αγγέλου , Λαζάκης, Νταλάκος( 87΄Γιαννακόπουλος), Τζανιδάκης( 62’ Καλαϊτζάκης), Στακάι, Βύρης( 85΄Μητρόπουλος) , Κίτσιος, Μούτσας( 77’ Κουβάτσος) .

Ν. Γκουλής : «Ο κόσμος μας είναι στεναχωρημένος και τον καταλαβαίνουμε »

Απίστευτο κι όμως αληθινό.  Κόντρα στις προβλέψεις οι οπαδοί του  Ερμή κέρδισαν τη μάχη της εξέδρας . Οι φίλοι του Εθνικού ήταν ελάχιστοι και μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις έκαναν αισθητή την παρουσία τους . Στο τέλος πάντως αυτοί οι λίγοι χειροκρότησαν τους παίκτες τους για την κατάκτηση του Κυπέλλου Πειραιά . «Η άδεια κερκίδα πάντα είναι μια άσχημη εικόνα. Υπάρχει στεναχώρια και τους καταλαβαίνουμε. Ο Εθνικός έχει πολύ κόσμο και το έχει δείξει» δήλωσε ο τεχνικός των Πειραιωτών Νίκος Γκουλής και πρόσθεσε  αναφερόμενος στο παιχνίδι :

«Η είδηση θα ήταν αν έχανε ο Εθνικός. Η ιστορία που κουβαλάει η ομάδα είναι μεγάλη. Πρέπει να έχουμε νοοτροπία που θα κινείται  γύρω από τις επιτυχίες. Θα πρέπει να βρεθούν και άλλες λύσεις για να αλλάξουν τα πράγματα και να βρεθεί σε μεγαλύτερη κατηγορία..

Αναφορά στους φιλάθλους έκανε  και ο Γιώργος Μάναλης :

Καταλαβαίνω τον κόσμο. Είναι στενάχωρο που για δεύτερη φορά δεν βγήκαμε. Είμαστε όλοι πικραμένοι από την αποτυχία στο πρωτάθλημα . Εμείς θα πρέπει να κοιτάξουμε τα λάθη μας και ο κόσμος επειδή αγαπάει την ομάδα θα είναι ξανά δίπλα μας. Ήταν μια «άτυπη» ρεβάνς για τους εαυτούς μας. Υποχρέωση μας να σηκώνουμε κύπελλα. Είμαστε ο Εθνικός. Βέβαια θα θέλαμε  καλύτερα να είχαμε πάρει το πρωτάθλημα . Ας μην κρυβόμαστε».

«Μας αδικεί το 3-0 . Κοιτάμε το πρωτάθλημα

Στο στρατόπεδο του Ερμή δεν υπήρχε απογοήτευση . Άλλωστε το μυαλό όλων είναι στο πρωτάθλημα .

Χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Πρέκας δήλωσε :  « Όπως έχω πει  κοιτάζουμε το πρωτάθλημα . Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας . Το Κύπελλο το είδαμε σαν γιορτή. Το μόνο που μας πείραξε ήταν η έκταση του σκορ. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο μας για την έντονη παρουσία του .»

Ο τεχνικός του Ερμή, Δημήτρης Καλύκας έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για την προσπάθεια  τους : «Ήταν μια μεγάλη στιγμή για την ομάδα. Πολλά συγχαρητήρια στον Εθνικό για την κατάκτηση του Κυπέλλου . Κυρίως όμως στους παίκτες μου που στάθηκαν αντάξιοι των προσδοκιών και είχαν τις στιγμές τους. Νομίζω πως μας αδικεί το 3-0 γιατί δεχθήκαμε δύο γκολ στο φινάλε και μας χάλασε την εικόνα. Ξεκούραση και από αύριο δουλειά για το πρωτάθλημα που είναι ο μεγάλος στόχος μας »