Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Ο Εθνικός στην επόμενη φάση του κυπέλλου 2-0 την αξιόμαχη Χαλκηδόνα που κέρδισε τις εντυπώσεις

Published

on

Πολύ καλό παιχνίδι παρακολουθήσαμε στο γήπεδο “Π. Νικολαΐδης” ανάμεσα στην ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ και τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ με νικητές τους φιλοξενούμενους που κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά του Κυπέλλου της ΕΠΣΠ… Το παιχνίδι άρχισε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αφού ο ρυθμός του αγώνα ήταν φρενήρης στα πρώτα 25 λεπτά και για τις δύο ομάδες!

Στο 8′ ο Οικονομάκης σε ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων μπήκε από τα δεξιά αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε ξυστά από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του ΕΘΝΙΚΟΥ, ενώ στο 14′ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με σουτ του Κρητικού που απέκρουσε δύσκολα ο γκολκίπερ Πνευματικός.

Στο 23′ παραλίγο ο δαιμόνιος Οικονομάκης να εκμεταλλευτεί σύγχιση των αμυντικών του ΕΘΝΙΚΟΥ μέσα στην περιοχή, αλλά στο 26′ ο Βαλαβανόπουλος πήδηξε ψηλότερα από όλους και με κεφαλιά έγραψε το 0-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ! Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε και δεν είχαμε ιδιαίτερες φάσεις…

Το Β’ ημίχρονο άρχισε και πάλι με τον καλύτερο τρόπο αφού η μπάλα ανεβοκατέβαινε με ταχύτητα στο τερέν. Στο 55′ ο Οικονομάκης κόπηκε τελευταία στιγμή σε μπάσιμο που επιχείρησε, ενώ στο 58′ ο ΕΘΝΙΚΟΣ έχασε τεράστια διπλή ευκαιρία, αρχικά με σουτ του Γεωργούση που απέκρουσε με τα πόδια ο Πνευματικός και στη συνέχεια με κεφαλιά του Σέχου που έφυγε μόλις άουτ.

Το χρονικό διάστημα από το 60′ έως το 65′ ανήκε στην ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ που έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες σε ελάχιστα λεπτά με Τσαλίκη και Οικονομάκη σε τετ α τετ.

Όμως στο 69′ ο νεοεισελθών Κυριαζής με περίτεχνο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα αφού δεν άλλαξε κάτι στα επόμενα λεπτά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και των δύο ομάδων.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Λαθύρη βρήκε τους παίκτες του ΕΘΝΙΚΟΥ να πανηγυρίζουν την πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου και τους ανθρώπους της ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση αφού η πορεία της ομάδας φέτος ήταν εντυπωσιακή…

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βαγγέλης Λαθύρης με βοηθούς τους Ιορδάνη Καράκελλε και Αχιλλέα Πουλόπουλο, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κύριος Γιάννης Αντωνόπουλος και γιατρός ο Γιάννης Μαρκάκης…

ΧΑΛΚΗΔΟΝΑ (Γιάννης Κούσης): Πνευματικός Κ., Κούρτης, Μάνθος (76′ Σουλιώτη), Φέκος (56′ Τσαλίκης), Μπουζάλι, Ζαρκαδούλας, Κορτέσης (56′ Αθανασιάδης), Καρυτινός, Οικονομάκης (66′ Παναγιωτόπουλος), Αυγέρης, Γκέγκα (76′ Γκέγκα).

ΕΘΝΙΚΟΣ Π. (Βαγγέλης Χαντές): Μεσούλι, Πλουμάτος, Κρητικός, Λαμάϊ, Παπαγγέλης (86′ Ζωγραφάκης), Παγώνης, Μπουτσικάρης, Τσιάβος (76′ Δώδας), Σέχου, Φοκάνα (56′ Γεωργούσης), Βαλαβανόπουλος (56′ Κυριαζής).

Πηγή – Εφ.Κοινωνική