Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Ο Εθνικός την πρόκριση . Η ΑΕ Μοσχάτου τις εντυπώσεις ( 1-1)

Published

on

Στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά προκρίθηκε ο Εθνικός που αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με την ΑΕ Μοσχάτου .Κι αυτό γιατί οι κυανόλευκοι είχαν νικήσει με 3-1 στο πρώτο παιχνίδι που διεξήχθη κι αυτό στο γήπεδο Μοσχάτου.

Οι Μοσχατιώτες ήταν πιο επιθετικοί  διεκδίκησαν με πάθος την πρόκριση και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι σε έναν  Εθνικό που αγωνίστηκε με ελλείψεις  και μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι. Μπήκαν φουριόζικα στο παιχνίδι πασχίζοντας για ένα γρήγορο γκολ . Στο 5’ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπένα , αλλά ο διαιτητής  το θεώρησε ακούσιο.

Στο 11’  το σουτ του Κάλφα απέκρουσε έξοχα ο Βουτσινάς .

Αμέσως μετά ( 12’) το μακρινό σουτ του Σώπαση βρήκε το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων .

Στο 18’ ο Σούφλας έπιασε δυνατό σουτ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο έμπειρος Βουτσινάς .

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε στο ίδιο μοτίβο. Και η ΑΕΜ στην πρώτη σημαντική φάση στο 49’ πήρε  το προβάδισμα με εύστοχο κτύπημα πέναλτι που κέρδισε ( ανατροπή από Μπένα) και εκτέλεσε ο Σούφλας .

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ που θα έφερνε την πρόκριση αλλά δεν ήταν εύκολο να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των κυανόλευκων . Οι τραυματισμοί των δυο ακραίων Σκορδίλη και Σφυρογιαννάκη επηρέασαν το σύστημα ανάπτυξης των Μοσχατιωτών από τα πλάγια , που ήταν η μεγάλη τους δύναμη  .Στο 67’ έφτασαν πολύ κοντά στην δεύτερη επιτυχία , αλλά το φάουλ του Μπαμίχα απέκρουσε με υπερένταση ο Βασίλης Βουτσινάς .

Στο 69’ ο Εθνικός έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπένα με δεύτερη κίτρινη κάρτα , αλλά στην αμέσως επόμενη φάση ( 70’ ) πήρε το «φιλί της ζωής » . Βαθιά μπαλιά του Σώπαση στον Μακρυγιάννη που βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση και με ψύχραιμο πλασέ ισοφάρισε  . Η πρόκριση ήταν πλέον γεγονός.

Από κει και πέρα οι παίκτες του Νίκου Νεντίδη, άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς και με την είσοδο του Μάκη Παυλάκη, αλλά και των άλλων παικτών που ήλθαν από τον πάγκο   έγιναν και πιο απειλητικοί και άρχισαν να βγαίνουν με αξιώσεις επιθετικά .

Το συμπέρασμα που βγαίνει από το παιχνίδι είναι ότι ο Εθνικός κέρδισε την πρόκριση , αλλά η ΑΕ Μοσχάτου τις εντυπώσεις .

Διαιτήτευσε ο Μπαλαχούτης που δεν απέφυγε τα λάθη. Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Κοντιζάς, Ζερβάκης .

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ: Παπαδόπουλος, Σφυρογιαννάκης ( 62’ λ.τρ. Μπαμίχα), Σκορδίλης( ( 46’ λ.τρ. Μουρελάτος), Σουλάι, Καραπιπέρης, Μπούγιας ( 79’ Μπόλης), Φιαμέγκος, Σούφλας, Σαπαλίδης, Κάλφας( 71’ Κάραβος)

ΕΘΝΙΚΟΣ: Βουτσινάς, Βλάχος, Βενέτης, Μπένα, Πεχλιβανίδης, Λεωνιδόπουλος ( 64’ Κωνσταντίνου), Κομνηνός( 46’ Γκέσιος), Κατίδης , Μάναλης( 71’ Παυλάκης) , Σώπασης(75’ Κρητικός) ,  Μακρυγιάννης