Connect with us

Ε.Π.Σ.Π.

Ο Εθνικός την πρόκριση ( 2-1) η ΑΕ Μοσχάτου τις εντυπώσεις

Published

on

Ο Εθνικός θα είναι και φέτος στον τελικό του Κυπέλλου Πειραιά , όπου θα αντιμετωπίσει τον Ερμή Κορυδαλλού .

Οι κυανόλευκοι επικράτησαν και στο δεύτερο παιχνίδι της ΑΕ Μοσχάτου  και μάλιστα με το ίδιο σκορ(2-1) .

Βέβαια η εικόνα του αγώνα σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι ήταν διαφορετική . Οι Μοσχατιώτες μπορεί να έχασαν την πρόκριση και το παιχνίδι , αλλά κέρδισαν τις εντυπώσεις . Είχαν την κυριαρχία μέσα στο γήπεδο , την κατοχή της μπάλας , αλλά στάθηκαν άτυχοι σε αρκετές περιπτώσεις .

Από την άλλη πλευρά ο Εθνικός  μπορεί να μην εντυπωσίασε , μπορεί να αγωνίστηκε με αρκετά  νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του, έχοντας το μυαλό στον Κυριακάτικο καθοριστικό αγώνα πρωταθλήματος με τον Ιωνικό , αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη έχοντας και την βοήθεια της τύχης .

Η ΑΕ Μοσχάτου μπήκε αποφασιστικά στο παιχνίδι και μόλις στο 5’ το σουτ  του Σπανού  πέρασε μόλις άουτ.

Ο Εθνικός που είχε μια καλή ευκαιρία στο 14’ με τον Σταματέλο( απέκρουσε σε κόρνερ ο Αθανασόπουλος) προηγήθηκε στο 22’ όταν ο Παυλάκης εκμεταλλευόμενος την ωραία μπαλιά του Μπούτερ  με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα .

Η «απάντηση » από  τους φιλοξενούμενους ήλθε στο 32’ . Μετά από άψογο συνδυασμό Στούπη, Χατζάκη , Νιζάμη ο τελευταίος κατάφερε να ισοφαρίσει..

Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου( 45’ ) οι Πειραιώτες πήραν και πάλι το προβάδισμα . Έξω από την περιοχή ο Μπούτερ έπιασε σουτ , αλλά η μπάλα βρήκε το πόδι του Φιαμέγκου άλλαξε πορεία και το 2-1 ήταν γεγονός…

Στην επανάληψη( 49’ )  ο Εθνικός θα μπορούσε να διευρύνει τη νίκη του αλλά  ο διαιτητής  έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι , όταν ο Φιαμέγκος  ανέτρεψε  τον Πουλάκη.

Η συνέχεια ανήκει στο Μοσχάτο που πολύ καλή και οργανωμένη δουλειά στη μεσαία γραμμή  προσπάθησε να πετύχει  το πολυπόθητο γκολ  το οποίο δεν ήλθε ποτέ.

Στο 58’ η κεφαλιά του Σαπαλίδη από κοντά πέρασε άουτ , ενώ στο 62’ νέα κεφαλιά από τον ίδιο παίκτη βρήκε το κάθετο δοκάρι.

Στο 68’ το σουτ του Χατζάκη δεν βρήκε τον στόχο του ( μόλις άουτ ) .

Από κει και πέρα με τις αλλαγές που έγιναν από τον Νίκο Γκουλή  ο Εθνικός « συμμαζεύτηκε » αγωνιστικά , αλλά και πάλι οι πρωτοβουλίες των κινήσεων ανήκαν στους Μοσχατιώτες.

Αν εξαιρέσουμε το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Εθνικό στο 49’ ο διαιτητής Κακριδής πήγε πολύ καλά και έβγαλε άνετα το παιχνίδι. Με σωστές υποδείξεις οι βοηθοί Κοντιζάς και Κεφαλιακός Κ.

ΕΘΝΙΚΟΣ : Χαλκίδης, Βλάχος, Παπαγεωργίου( 89’ λ.τρ. Χριστοφιλέας) , Κορνέζος, Σμίλτος, Λεωνιδόπουλος, Σταματάκος ( 64’ Τσιλιγκίρης ) , Κατίδης ( 69’ λ.τρ. Αλεξίου) , Μπούτερ , Πολίτης ( 77’ Μάναλης) , Παυλάκης

ΑΕ ΜΟΣΧΑΤΟΥ : Αθανασόπουλος, Σταύρου, Ξενιτόπουλος, Φιαμέγκος, Σπανός, Μουρελάτος, Νιζάμης ( 84’ Μπόλης) Χατζάκης( 72΄Σιδηρόπουλος) , Σαπαλίδης , Στούπης , Βινίσιους.