Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Ο Ηλιάδης, τα ρεκόρ και τα βραβεία του πρώτου σκόρερ στην ΕΠΣΑ

Published

on

Γνωστός έγινε την πρώτη φορά από το εκπληκτικό ξεκίνημα του στο τμήμα του ΑΟ Περιστερίου.

Ο Σάββας Ηλιάδης τότε, ένας ποδοσφαιριστής με καταγωγή από την Αγία Βαρβάρα, κατόρθωσε να μπει στο μάτι των… μεγάλων αφού αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ σε μια περίοδο όπου οι “ροσσονέρι” τερμάτισαν στην 2η θέση πίσω από την πρωταθλήτρια ομαδα της Α.Ε. Ηρακλείου στον 2ο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ.

21 τέρματα έγραψε το κοντέρ, τα οποία συνοδεύτηκαν με εντυπωσιακές εμφανίσεις κάνοντας όλη την Αθήνα να παραμιλάει τότε για την ποιότητα που ξεχείλιζε από ένα νεαρό παιδί που έκανε το βήμα για την Καλλιθέα και το πρωτάθλημα της Football League.

Πέρυσι, ο βραχύσωμος επιθετικός άφησε και πάλι το Περιστέρι στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για να μεταγραφεί στον φιλόδοξο Άρη.

Αποτέλεσμα; 2η θέση με την ομάδα των δυτικών προαστίων και πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ με 20 γκολ.

Φέτος, τι; αναρωτιέστε εάν άλλαξε θέση στον πίνακα των σκόρερ; Όχι μόνο δεν άλλαξε, αλλά μετά το ρεκόρ καριέρας όπου πέτυχε 26 γκολ σε 30 ματς, τερμάτισε για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Α’ θέση του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Φωστήρα.

Στις τρεις φορές που έχει αγωνιστεί στο τοπικό πρωτάθλημα των Αθηνών, ο Ηλιάδης έχει ανακηρυχθεί σε πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος ανεξάρτητα από τον Όμιλο που συμμετέχει η ομάδα του έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Σίγουρα αυτό δεν το λες και λίγο για τον καλύτερο, βάσει στατιστικής επιθετικό, που αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα αυτό.