Connect with us

4ος Όμιλος

Ο Ιωνικός αφεντικό του Πειραιά

Published

on

Τα Πειραϊκά ντέρμπι κρύβουν μεγάλες συγκινήσεις και εντάσεις και αυτό διότι η συγκεκριμένη περιοχή διαθέτει ομάδες με μεγάλη ιστορία και δυναμική. Τα συγκεκριμένα στοιχεία περιελάμβανε και το ματς ανάμεσα στον Ιωνικό και τον Εθνικό Πειραιά, με την ομάδα της Νεάπολης να πετυχαίνει μια μεγάλη ανατροπή και να φτάνει στη νίκη με 2-1. Στο ντεμπούτο του Σταύρου Ηλιόπουλου στην τεχνική ηγεσία του Ιωνικού, οι κυανόλευκοι μπόρεσαν έστω και με μεγάλη δυσκολία να κάμψουν την σθεναρή αντίσταση του αντιπάλου και να κατακτήσουν ένα μεγάλο ντέρμπι το οποίο τους διατηρεί εντός στόχου. Αντίθετα, ο Εθνικός μπορεί να έπαιξε καλό ποδόσφαιρο στο α’ μέρος, στο ντεμπούτο του Θύμιου Γεωργούλη, όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει το υπέρ του 1-0 μέχρι το τέλος με αποτέλεσμα να παραμείνει χαμηλά στην κατάταξη..

Μπροστά σε 1000 φιλάθλους, εκ των οποίων οι 150 εκπροσωπούσαν τον Εθνικό Πειραιά, πραγματοποιήθηκε ενα πολύ καλό ματς με αρκετό πάθος. Στο α’ μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 7′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λαζανά.  Στη συνέχεια η ομάδα της Νεάπολης ισορρόπησε και έφτασε κοντά στο γκολ στο 31′ όμως η προσπάθεια του Μιχελή σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Βουτσινά. Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε σε στο 47′ όταν η μπάλα έφτασε στον Παναγιώτη Σκαφτούρο ο οποίος με γυριστό σουτ σκόραρε για το 1-1, τιμωρώντας παράλληλα την παλιά του ομάδα. Στα επόμενα λεπτά ο Ιωνικός αύξησε κατακόρυφα την πίεση του και δικαιώθηκε στις καθυστερήσεις. Συγκεκριμένα στο 95’ο ο Κρητικός με σουτ λύτρωσε την ιστορική ομάδα της Νίκαιας διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 μέσα σε ένθερμους πανηγυρισμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο ίδιος ποδοσφαιριστής αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη.

Διαιτητές: Αλ. Δραγάτης, Γουργιώτης-Γουρνιάς (Ανατολικής Αττικής)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Σταύρος Ηλιόπουλος): Αδαμόπουλος, Κουσουρής, Αλεξανδρόπουλος (80′ Τσακίρης), Παντελίδης, Κυριακίδης, Κρητικός, Σιμιτσής (46′ Κοντογουλίδης), Λοϊζίδης, Σκαφτούρος, Μιχελής, Γιακούμπι

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Θύμιος Γεωργούλης): Βουτσινάς, Γκορόγιας, Χαλκιάς, Μπένα, Μακρής, Βελέτης, Λαζανάς (85′ Μάναλης), Παυλάκης, Λύγκος (64′ Λεωνιδόπουλος), Σάμιος, Σταφσουλάι (81′ Γερόλυμος).

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply