Connect with us

stoplekto

Ο καιρός την Δευτέρα 12/3 – Επιστρέφει η κακοκαιρία!

Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Published

on

Η ΕΜΥ έχει ήδη προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού και οι επόμενες ημέρες θα θυμίσουν ξανά χειμώνα!

Ο καιρός μετά την Καθαρά Δευτέρα
Για την ραγδαία επιδείνωση του καιρού κάνει λόγο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία
«Μετά τον πασχαλινό καιρό ο χειμώνας αφυπνίζεται τις επόμενες ώρες, έτσι περιμένουμε ραγδαία μεταβολή από το βράδυ της καθαράς Δευτέρας αλλά κυρίως από αύριο Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές αλλά και χιονοπτώσεις από τα 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω, κυρίως στα βουνά της κεντρικής και της βόρειας χώρας.

Από αύριο αρχικά στα δυτικά, πρώτα από το Ιόνιο και ύστερα σε όλη την Δυτική Ελλάδα αναμένουμε βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν αργότερα στη Στερεά Ελλάδα, στην Αττική, στην Εύβοια και στην Ανατολική Πελοπόννησο, σταδιακά θα φτάσουν μέχρι τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα οι άνεμοι από νοτιάδες, 7 έως 8 μποφόρ, θα γυρίσουν σε βοριάδες πού θα φτάσουν τα 8 και τοπικά στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει από 10 έως 12 βαθμούς σε σχέση με τα 25άρια που είχαμε τα τελευταία 24ωρα.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και την Τετάρτη κυρίως στην Αττική, στην ανατολική Πελοπόννησο και στην Ανατολική Θεσσαλία, όμως καθώς θα περνάνε οι ώρες θα περιοριστεί μέχρι το βράδυ στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Την Πέμπτη αναμένουμε νέα επιδείνωση με τα ίδια στοιχεία και πάλι από τα δυτικά.

Την Παρασκευή η κακοκαιρία θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά για να φτάσουμε στο Σαββατοκύριακο όπου θα είναι και πάλι ηλιόλουστο με άνοδο της θερμοκρασίας και εξασθενημένους ανέμους.