Connect with us

slideshow

“Ο Πειραιάς δεν φοβάται να πρωταγωνιστήσει” (φώτο)

Άριστο κλίμα στη Γενική Συνέλευση των σωματείων της ΕΠΣΠ

Published

on

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5.6.2012 η Α΄ Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στα γραφεία της στο Σ.Ε.Φ.

Οι εργασίες της Γ.Σ. διήρκησαν περί τις 3 ώρες σε κλίμα πολιτισμένο με επιχειρήματα.

Παραβρέθηκαν 61 σωματεία με τους αντιπροσώπους τους και ψήφισαν 49 σωματεία.

Εκτός των αντιπρόσωπων των σωματείων παραβρέθηκαν οι κατωθι:

Ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ και εκπρόσωπος της ΕΠΣΠ στην ΕΠΟ κ. Ν.ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, το πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ κ.κ. Δ.ΜΟΥΡΙΚΗΣ, τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣΠ κ.κ. ΑΝΔΡ.ΤΣΙΚΝΑΚΟΣ, Ε.ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ, , ο τέως Πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΠ κ. ΕΜ.ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ.

Από τον Σ.Δ.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ οι κ.κ. ΑΘ.ΝΑΣΤΟΥΛΗΣ και ΣΠ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ.

Από τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά οι κ.κ. Ι.ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ, ΒΑΣ.ΣΠΑΘΑΣ και ΜΑΤΘΑΙΟΥ.

Παρών και ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ κ. Ι.ΜΩΡΑΛΗΣ, εκπροσωπώντας την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ και τον Πρόεδρο της κ. ΕΥΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΚΗ.

Εγγράφησαν ομιλητές οι κατωθι:

ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ (μέλος Δ.Σ. Ε.Π.Σ.Π.), Π.ΣΙΝΟΣ (ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ), Γ.ΞΗΡΑΚΗΣ (ΕΡΜΗΣ), ΚΩΝ.ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ (ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ), ΑΛ.ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ (ΠΡΟΦ.ΗΛΙΑΣ), ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ (μέλος Δ.Σ. Ε.Π.Σ.Π.), ΝΙΚ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (μέλος Δ.Σ. Ε.Π.Σ.Π.), ΑΝ.ΜΑΡΘΑΣ (ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ), κα ΙΡΙΔΑ ΝΙΚΟΥ ΜΩΥΣΙΑΔΟΥ (ΑΕ ΝΙΚΑΙΑ) ΕΥΑΓ.ΠΕΡΑΜΑΝΤΖΗΣ (ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓ.ΣΟΦ.), ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ (Α΄ Αντιπρόεδρος Ε.Π.Σ.Π.), ΜΙΧ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ (μέλος Δ.Σ. Ε.Π.Σ.Π.), ΑΛ.ΠΟΛΙΤΗΣ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΤΣ.), Ι.ΣΤΑΜΑΤΑΤΟΣ (ΕΝ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ), Ι.ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ (ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ).

Οι αντιπρόσωποι των σωματείων μελών της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ψήφισαν με ονομαστική ψηφοφορία τον Διοικητικό Απολογισμό περιόδου 2011-2012, τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2011 και τον Προϋπολογισμό έτους 2013 ως εξής:

Διοικητικός Απολογισμός: 43 ναι – 6 παρών

Οικονομικός Απολογισμός: 45 ναι – 4 παρών

Προϋπολογισμός έτους 2012: 45ναι – 4 παρών

Την Γενική Συνέλευση άνοιξε ο Γεν.Γραμματέας της ΕΠΣΠ κ.ΚΩΝ.ΒΡΑΚΑΣ, ο οποίος ευχαρίστησε τα σωματεία, ζήτησε συνεργασία για το καλό του παμπειραϊκού ποδοσφαίρου και σημείωσε ότι η Διοίκηση την απερχόμενη περίοδο ήταν από πάνω στις ανάγκες ων διοργανώσεων, προσπαθώντας να βελτιώσει ότι ήταν δυνατόν άμεσα να υλοποιηθεί.

Θέλουμε να ξέρετε ότι δεν είμαστε εμείς και εσείς, σημείωσε ο Γεν.Γραμματέας, αλλά είμαστε μαζί σε κάθε τι που ζητά το παμπειραϊκό μας ποδόσφαιρο.

Έτσι θα πετύχουμε ότι καλύτερο στοχεύσει το κάθε σωματείο και η κοινωνικότητα της Ένωσης μας.

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Π. κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ζήτησε ενότητα, συνεννόηση, εργασία και προσπάθεια για το καλύτερο και ρεαλιστική διεκδίκηση και τόνισε με έμφαση ότι ο Πειραιάς δεν φοβάται να πρωταγωνιστήσει.

Θα το πράξει με σύνεση και σεβασμό στο ρόλο και την ιστορική ταυτότητα της Ένωσης, που είναι μια από τις τρεις ιδρύτριες Ενώσεις της Ε.Π.Ο.

Με την ίδια λογική και με θεσμική συνεννόηση με τους φορείς του ποδοσφαίρου του Πειραιά τον Σ.Δ.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ και τον Σ.Π.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ θα εργαστεί έτσι το Δ.Σ. που οι διαιτητές να αυξήσουν την ποιότητα τους, να έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις ανάγκες των διοργανώσεων και ταυτόχρονα να αξιοποιηθεί αυτή η νέα ικανή διαιτητική φουρνιά του Πειραιά, που έχει προκύψει με την εργασία και τη συμβολή όλων – της Ε.Π.Σ.Π. και του Σ.Δ.Π.Π. – , ώστε ο διαιτητικός Πειραιάς να ανεβεί σκαλοπάτι και να έχει το ρόλο που αντιστοιχεί στις ικανότητες του.

Το ίδιο ακριβώς θα πράξουμε και για την αύξηση της προπονητικής ποιότητας στους πάγκους των σωματείων μας ώστε τα παιδιά που παίζουν μπάλα μαζί με την κοινωνική τους συνεισφορά να μαθαίνουν και να αποδίδουν ποιοτικό ποδόσφαιρο, ανεβάζοντας έτσι και τους αγωνιστικούς στόχους του κάθε σωματείου τους.

Ο Α΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Ε.Δ./Ε.Π.Σ.Π. κ.ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ σημείωσε ότι η διαιτησία πήρε πολύ καλό βαθμό, ευχαρίστησε τους διαιτητές, τους συνεργάτες του στην Ε.Δ. και τον Σ.Δ.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ για τη συνέχιση της προσπάθειας από όλους, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να παραχθούν από τις Σχολές Διαιτησίας νέα παιδιά που θα επιμορφωθούν και θα πάρουν τη σκυτάλη για τη συνέχιση του καλύτερου επιπέδου της διαιτησίας.

Έχουμε καλούς διαιτητές και έχουμε καλύτερο μέλλον, τόνισε ο κ.ΧΡ.ΣΤΟΥΚΑΣ.

Είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα πάμε ακόμα πιο ποιοτικά με τη βοήθεια, τη συμβολή και των συνεργασία όλων, διαιτητών – Ε.Π.Σ.Π. – Σ.Δ.Π.Π.

Ο Ταμίας της Ε.Π.Σ.Π. κ. ΒΑΣ.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ παρουσίασε τα οικονομικά μεγέθη του τον Οικονομικού Απολογισμού έτους 2011 και τον Προϋπολογισμού έτους 2013, ευχαρίστησε όλους αυτούς που βοήθησαν να κρατηθεί ανοικτή η Ένωση σ’ αυτή την πολύ μεγάλη ανηφόρα και πιεστική οικονομική πραγματικότητα και παρουσίασε το πλάνο της Διοίκησης για ότι είναι δυνατόν να περικοπεί.

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.ΠΟ. κ.ΝΙΚ.ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλεται συνολικά από τον Πειραιά για τα δικαιώματα του Πειραιά, για τα δικαιώματα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για να αυξηθεί ο ρόλος και η αποτελεσματική παρέμβαση της φιλοσοφίας του Πειραιά στο σύνολο του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτό, σημείωσε ο κ.ΝΙΚ.ΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, δεν το πράττουμε τώρα, αυτή είναι η διαδρομή μας και χωρίς παρεκκλίσεις ή συμπτωματικές επιλογές θα ερμηνεύουμε σε κάθε βήμα τι χρειάζεται το ποδόσφαιρο που υπηρετούμε και αυτή την τακτική θα επιλέξουμε, ούτως ώστε με σφικτή οικονομική πολιτική να αντέξουμε ως Ένωση και βήμα – βήμα να κλείνουν οι ζημιές, οι οποίες προέρχονται από την κοινωνική πολιτική την οποία παρέχει η Ε.Π.Σ.Π. στα σωματεία και στις διοργανώσεις της.

Η Β΄ Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος της Υγειονομικής Επιτροπής κα ΛΕΛΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ σημείωσε την κοινωνική πολιτική της Ε.Π.Σ.Π., τις αιμοδοσίες της Ένωσης και των σωματείων, την προσπάθεια του Συμβουλίου και της ίδιας να είναι δίπλα σε περιστατικά τραυματισμών που πρόεκυψαν, εξαντλώντας κάθε περιθώριο.

Σημείωσε η κα ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ότι κανένα παιχνίδι της Ένωσης δεν έγινε χωρίς γιατρό και τόνισε άλλη μια φορά την μεγάλη προσφορά των κ.κ.ΧΡ.ΔΑΡΑ και ΔΗΜ.ΘΕΟΔΩΡΟΛΕΑ, την προσφορά των οποίων τα σωματεία μας γνωρίζουν και αναγνωρίζουν.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος κ. ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ εκτός των άλλων σημείων που ανέφερε ως συμπέρασμα των όσων ελέχθησαν στην τελευταία Γεν.Συνέλευση της Ε.Π.Ο. την 1.6.2012, την οποία παρακολούθησε, ευχαρίστησε τα σωματεία και τους συνεργάτες του για την άψογη συνεννόηση, ώστε να υλοποιηθούν και οι φετινές διοργανώσεις.

Θεωρούμε ότι όλοι μαζί παλεύουμε και όλοι μαζί κερδίζουμε, σημείωσε ο κ.ΚΩΝ.ΧΟΛΕΒΑΣ.

Επίσης σημείωσε το κέρδος κύρους και εσόδων που έχει η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ από την επιμέλεια και τη συνεχομένη οργανωτική ανάληψη των Σχολών Προπονητών UEFA, που δίνουν την δυνατότητα στην Ε.Π.Σ.Π. να βοηθού στην παραγωγή νέων προπονητών, που βοηθούν συνολικά το ερασιτεχνικό και ελληνικό ποδόσφαιρο.

Τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. ΧΡ.ΜΠΟΥΛΕΣ, ΝΙΚ.ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ και ΜΙΧ.ΜΟΥΣΕΛΗΣ άσκησαν κριτική στην Διοίκηση, ζητώντας από το σώμα να καταψηφιστούν οι Απολογισμοί και ο Προϋπολογισμός, θεωρώντας ότι η Διοίκηση δεν έπραξε αυτά τα οποία απαιτούνται, κατά την άποψη τους, διοικητικά εκτιμώντας δε ότι οικονομικά οι διοικητικές επιλογές της Ε.Π.Σ.Π. οδηγούν δε αδιέξοδο και αύξηση των χρεών.

Οι παραπάνω εγγραφόμενοι ομιλητές αναφέρθηκαν σε όλα τα πεπραγμένα της Διοίκησης, αναφέρθηκαν στην διοικητική αγωνιστική στάση της και την ανάγκη να μπει μπροστά ο Πειραιάς σε ότι χρειάζεται να διεκδικηθεί, γιατί πραγματικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τα σωματεία μας εκπέμπουν SOS.

Το περιεχόμενο των ομιλιών των εκπροσώπων των σωματείων κινήθηκε σε κριτικό πνεύμα, στηρίζοντας την διοικητική διαδρομή και επιλογή της Διοίκησης αλλά ταυτόχρονα ζήτησε αύξηση της διοικητικής διεκδικητικής παρέμβασης της Ένωσης στα οικονομικά, στα γηπεδικά, στην ποιότητα της διαιτησίας, στην υλοποίηση των υποσχέσεων της πολιτείας και των αρμοδίων, ως και του ρόλους που πρέπει να έχει ο Πειραιάς και να παίξει, ως δικαιούται, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απαντήσεις και διευκρινήσεις σε σχέση με τον Οικονομικό Απολογισμό έτους 2011 και τον Προϋπολογισμό έτους 2013, εκ μέρους του οικονομικού επιτελείου της Ε.Π.Σ.Π., έκανε ο κ.ΒΑΣ.ΒΛΑΧΑΚΟΣ, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων σωματείων και διευκρινίζοντας τους κωδικούς που αναφέρονται στο Ισολογισμό.

Στη συνέχεια της διαδικασίας οι προτάσεις της Διοίκησης της Ε.Π.Σ.Π. για την αύξηση της συμμετοχής των ποδοσφαιριστών μικρών ηλικιών στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία Πειραιά, την ετήσια συνδρομή των μελών, ως και την συνδρομή νέου μέλους στη δύναμη της Ε.Π.Σ.Π., εγκρίθηκαν με μια ψήφο «παρών», που αφορά τη συνδρομή νέου μέλους στην Ε.Π.Σ.Π.

Κλείνοντας τις εργασίες της Γεν.Συνέλευσης ο Πρόεδρος της Ένωσης κ.ΣΤ.ΜΠΡΑΤΣΟΛΗΣ ευχαρίστησε όλους ανεξαιρέτως τους ομιλητές, τους παραβρισκόμενους και τους καλεσμένους για την ποιότητα των τοποθετήσεων, για το περιεχόμενο των όσων επέλεξαν να θίξουν στις ομιλίες τους και σημείωσε ότι για άλλη μια φορά ο Πειραιάς αποδεικνύει στην πράξη τι σημαίνει διάλογος, δημοκρατική κατάθεση απόψεων και αποφάσεις για το αύριο του ερασιτεχνικού παμπειραϊκού ποδοσφαίρου και δήλωσε αισιόδοξος ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα είναι ακόμα καλύτερες, θα αποβάλλουν κάθε φαινόμενο έκρηξης, βίας ή υπερβολής που αντικειμενικά γεννά εξέδρα και η φόρτιση για τον αγωνιστικό στόχο και θα δώσει έτσι ο ποδοσφαιρικός Πειραιάς τη δική του συνεισφορά και συμβολή στην πρόοδο του κοινωνικού ποδοσφαίρου.

Ευχόμαστε καλή διαδρομή, επιτυχία στην Εθνική Ελλάδας, που εκπροσωπεί όλους σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και θέλουμε να μας κάνει άλλη μια φορά περήφανους και χαμογελαστούς.

Ευχαριστώ, είπε ο κ. Πρόεδρος, άλλη μια φορά τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, τον κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ τους συνεργάτες του που με τη σημερινή δήλωση εκ μέρους του κ.Ι.ΜΩΡΑΛΗ, δείχνει ότι ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ επιλέγει να ανεβάσει τη στήριξη και τη συνέργια τους για την ερασιτεχνική προσπάθεια των σωματείων μας, δείχνοντας και έτσι τον προσανατολισμό των υποδομών που πρέπει να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο, για να μπορεί ισόρροπα να αναπτυχθεί και να έχει μόνιμες επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα του.

Η Διοίκηση της Ε.Π.Σ.Π. ευχαριστεί άλλη μια φορά όλους τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην προβολή και προώθηση των προσπαθειών των σωματείων, των διοργανώσεων, της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ και του συνολικού διοικητικού έργου που παράγει ο Πειραιάς και θεωρεί ότι η στήριξη τους είναι σημαντική αυξάνοντας τη δύναμη και την αισιοδοξία όλων μας.

Η Διοίκηση της Ένωσης εύχεται σε όλους τους συμμετέχοντες στις παμπειραϊκές διοργανώσεις μας, σε όλα τα σωματεία μας, στους διαιτητές, στους προπονητές, στους φιλάθλους, στους γιατρούς, στους παρατηρητές, στον Σ.Δ.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ, στον Σ.Π.Π.ΠΕΙΡΑΙΑ, στους συνεργάτες εργαζόμενους της Διοίκησης, στους εθελοντές της Ένωσης μας, σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Π. που είναι συνεχώς δίπλα μας, στα ιστορικά μέλη των Διοικήσεων της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ που έχουν διαδραματίσει ρόλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε όλες τις φίλες και φίλους που αγαπούν και στέκονται δίπλα στην Ένωση και τα σωματεία, να έχουν υγεία, ξεκούραση, καλό καλοκαίρι και με γεμάτες μπαταρίες να επανέρθουμε πιο ορεξάτοι όλοι μας για να συνεχίσουμε την προσφορά υπέρ του ποδοσφαίρου που αγαπάμε και της νεολαίας που συμμετέχει στους αγωνιστικούς χώρους και στις εξέδρες των γηπέδων μας.

ΦΩΤΟ: CANONMAN- Ντίνος Λιορείσης

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply