Connect with us

Κύπελλο Ε.Π.Σ.Π.

Ο Σεκούμπα “πλήγωσε” την εξαιρετική Αμφιάλη και έστειλε τον Εθνικό στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΠ

Published

on

Με ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κρίθηκε ο δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου της ΕΠΣΠ ανάμεσα στην ΑΜΦΙΑΛΗ και στον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΑ! Νικητές οι φιλοξενούμενοι που θα αντιμετωπίσουν στον μεγάλο τελικό τον ΚΑΡΑΒΑ, ενώ οι γηπεδούχοι αντιμετώπισαν στα ίσα τον μεγάλο αντίπαλό τους και θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν προκριθεί στην θέση του…

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή θα είναι η έκτη φορά που οι Πειραιώτες φτάνουν σε τελικό, ενώ θα είναι η δεύτερη φορά που θα αντιμετωπίσει τον ΑΟ Καραβά όπως και το 2018.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά σφικτό και χωρίς μεγάλες ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Ο ΕΘΝΙΚΟΣ μπήκε πιο δυνατά στο πρώτο 15λεπτο του αγώνα και έχασε μια καλή ευκαιρία μόλις στο 3′ όταν κεφαλιά του Σέχου μετά από χτύπημα κόρνερ “έγλυψε” το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα Παγώνη και κατέληξε άουτ. Στη συνέχεια η ΑΜΦΙΑΛΗ ισορρόπησε το παιχνίδι και απάντησε στις ευκαιρίες στο 18′ όταν σέντρα από δεξιά του Νιζάμη δεν εκμεταλλεύτηκε ο Σιάνος, και στο 22′ όταν το σουτ του νεαρού Γεωργαλάκη κατέληξε άουτ.

 

Πάντως την μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους έχασαν οι φιλοξενούμενοι στο 28′ όταν το ισχυρό σουτ του Μαλάϊ από το ύψος της περιοχής απέκρουσε με υπερένταση ο Παγώνης… Το Β’ ημίχρονο δεν είχε μεγάλες διαφορές, αφού οι αντίπαλοι συνέχισαν να είναι επιφυλακτικοί και να προσέχουν τα νώτα τους. Στο 57′ είχαμε ένα καλό σουτ από τον Τζωρτζάτο για λογαριασμό των γηπεδούχων και στο 65′ οι φιλοξενούμενοι “απάντησαν” με επικίνδυνο σουτ του Πλουμάτου που έφυγε μόλις άουτ.

Στο 80′ ο Γεωργίου εκτέλεσε φάουλ για την ΑΜΦΙΑΛΗ και η μπάλα έφυγε σύριζα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα Μεσούλι. Τελικά, εκεί που όλα έδειχναν ότι πάμε για παράταση, στο 90′ ο Σεκούμπα Φοφανά με κεφαλιά έγραψε το 0-1 για τον ΕΘΝΙΚΟ που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα διεκδικήσει το Κύπελλο της ΕΠΣΠ στο Καραϊσκάκη…

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βαγγέλης Λαθύρης με βοηθούς τους Ιορδάνη Καράκελλε και Αχιλλέα Πουλόπουλο, ενώ παρατηρητές του αγώνα ήταν οι κύριοι Σπύρος Τσεβάς και Κώστας Φελλάς, και γιατρός η Μαρία Αντωνίου…

ΑΜΦΙΑΛΗ (Άρης Κακογιάννης): Παγώνης, Γεωργακόπουλος, Μπακοθανάσης, Φίπε, Τζωρτζάτος, Κρανιώτης, Γεωργαλάκης (56′ Νικολάου), Πουρσανίδης, Σιάνος (56′ Παπαδόπουλος), Αυγέρης (56′ Γεωργίου), Νιζάμης.

ΕΘΝΙΚΟΣ Π. (Βαγγέλης Χαντές): Μεσούλι, Πλουμάτος, Ζωγραφάκης, Χρούστινετς (60′ Θεοδώρου), Κατσογιάννης (60′ Φοφανά), Μαλάϊ, Κυριαζής (46′ Αντωνίου), Τσιάβος, Σέχου, Μακρυγιάννης, Πολύζος.

Πηγή-Εφ.Κοινωνική