Connect with us

Uncategorized

“Πάτησε” Ατρόμητο και κορυφή…

Ο Ιωνικός νίκησε στο μεγάλο ντέρμπι τον Ατρόμητο Πειραιά (2-1)και οδηγεί, πλέον, την κούρσα στον 9ο όμιλο

Published

on

Από την αρχή της περιόδου δέχτηκε αρκετή κριτική σχετικά με τις εμφανίσεις που είχε πραγματοποιήσει. Ωστόσο, ο Ιωνικός στο χθεσινό μεγάλο ντέρμπι με τον Ατρόμητο Πειραιά δήλωσε «παρών», και με τη νίκη που σημείωσε (2-1) πήρε τα ηνία στον 9ο όμιλο. Μπροστά σε περίπου 3000 φιλάθλους, η ομάδα του Κώστα Παρθενίου εκμεταλλεύτηκε τις αρκετές απουσίες των Καμινιωτών και έφτασε σε μια δίκαιη νίκη. Στο α’ μέρος, το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με τις δυο ομάδες να έχουν ως πρώτο στόχο την φύλαξη των «μετόπισθεν».

 

Το τέλειωσε στο. άψε σβήσε

 

Στην επανάληψη, ωστόσο οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν στο 69′ να πάρουν το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, ο Τσακίρης νίκησε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0), βάζοντας παράλληλα. φωτιά στις κερκίδες του γηπέδου της Νεάπολης. Το τέρμα αυτό τόνωσε την ψυχολογία των «κυανόλευκων», οι οποίοι κατάφεραν λίγα λεπτά αργότερα να «κλειδώσουν» τη νίκη. Στο 75′ ο Παναγιώτης Σκαφτούρος με κεφαλιά σημείωσε το 2-0, και έβαλε ουσιαστικά την «ταφόπλακα» στα όνειρα των φιλοξενούμενων για θετικό αποτέλεσμα. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση για το συγκρότημα του Σταύρου Ηλιόπουλου ήταν άμεση, καθώς 1′ αργότερα ο Μητρόπουλος εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση που δημιουργήθηκε στην άμυνα του Ιωνικού και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, οι Κυπελλούχοι Πειραιά πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως έπεσαν πάνω σε μια καλά οργανωμένη άμυνα, η οποία όσες φορές χρειάστηκε δήλωσε «παρούσα». Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Ανούσου (ΣΔ Λακωνίας)

ΙΩΝΙΚΟΣ (Κώστας Παρθενίου): Αδαμόπουλος, Τζιώτης, Κουμουλίδης, Χιώτογλου, Ατματζίδης, Μαριόλης, Πολίτης (54′ Κατσαβριάς), Τσακίρης, Σκαφτούρος, Γεωργίου (61′ Παπαδάκος), Λαμπρινάτος (81′ Τσιμπλάκης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σταύρος Ηλιόπουλος): Λιώνης, Παπαδόπουλος, Μπέλιας, Κρητικός, Γεωργούλης, Σταθουλόπουλος (83′ Ράπτης), Μητρόπουλος, Λοϊζίδης, Μανουλίδης, Πέρρος (67′ Μυλωνάς), Δανασής.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply