Connect with us

Uncategorized

Πήρε κεφάλι..ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον “Σάλπι”!

Published

on

To γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα, ώστε να κάμψει την αντίσταση του Παναθηναϊκού και να τον προσπεράσει στην βαθμολογία των πλέι-οφ, παίρνοντας πλέον προβάδισμα για την πρωτιά και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ο ρυθμός του ματς στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά καλός, με τον “Δικέφαλο” να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 7′, όταν ο Γκαρσία βρήκε τον Σαλπιγγίδη στην περιοχή, αυτός σέντραρε, η μπάλα πέρασε πίσω απο το κεφάλι του Αθανασιάδη και ο Γεωργιάδης δεν πρόλαβε να την σπρώξει αφού πετάχτηκε ο Καρνέζης και μπλόκαρε, ενώ η απάντηση ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Χαλκιά να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ένα σουτ του Κατσουράνη. Πάντως, το “τριφύλλι” στο 15λεπτο ανέβηκε και πίεσε. Στο 19′ οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν ωραία τη μπάλα, ο Κουίνσι έδωσε στον Μαρίνο κι αυτός σέντραρε συρτά προς τον Κλέιτον, όμως η προσπάθειά του κόντραρε στα πόδια του Βραζιλιάνου και στον Χαλκιά και κατέληξε άουτ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λάζαρ μέσα από την περιοχή και από δεξιά σέντραρε παράλληλα, όμως και με τον Καρνέζη απλά να παρακολουθεί, δεν βρέθηκε κανένας “ασπρόμαυρος” να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

 

Ακόμα κι αν ο Παναθηναϊκός έδειχνε πάντως καλύτερη εικόνα στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που τελικά άνοιξε το σκορ. Ο Σταφυλίδης στο 32ο λεπτό σούταρε δυνατά, πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας ο Σαλπιγγίδης και προ του Καρνέζη σούταρε κάνοντας το 1-0, βάζοντας “φωτιά” στην ήδη “κεφάτη” Τούμπα. Μάλιστα, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης πέρασε τον Βιτόλο, δοκίμασε ένα σουτ και έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 37′ ο “Δικέφαλος” ξανά πλησίασε το γκολ, όταν ο Γεωργιάδης έβγαλε την μπάλα κάθετα στον Λίνο ο οποίος έφυγε πίσω από το κέντρο χωρίς αντίπαλο αμυντικό, ο Κουίνσι έτρεξε και τον πρόλαβε, ο Λίνο πάσαρε στον Σαλπιγγίδη που ήταν οφσάιντ όμως οφσάιντ και δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση. Στο 40′ ο Αθανασιάδης μετά από σέντρα του Σταφυλίδη έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη, το γκολ του ωστόσο, ορθά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

 

Ο Παναθηναϊκός έκανε και πάλι στο 43ο λεπτό αισθητή την παρουσία του στην αντίπαλη περιοχή, όταν ο πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή σέντραρε παράλληλα, αλλά ο Σταφυλίδης τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ πριν ο Κουίνσι πλασάρει σε κενό τέρμα, με το 1-0 να διατηρείται μέχρι την ανάπαυλα.

 

Πάντως, στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν σαφώς πιο αργός, με τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας και να προσπαθούν να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ, ψάχνοντας την “τρύπα”, την ώρα που οι γηπεδούχοι περίμεναν να “χτυπήσουν” στην κόντρα. Πάντως οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης ήταν εντελώς ακίνδυνοι και δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Καρνέζη. Ωστόσο, ούτε οι παίκτες του Ζεσουάλντο Φερέιρα μπορούσαν να δημιουργήσουν ουσιαστικά φάσεις. Την πρώτη φορά που τα κατάφεραν, στο 73ο λεπτό, ο Κλέιτον με τον Χαλκιά εκτός θέσης, προσπάθησε να τον κρεμάσει, όμως έστειλε άουτ τη μπάλα. Έξι λεπτά αργότερα, ο Λάζαρος έπεσε στα όρια της περιοχής του ΠΑΟΚ από μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου, ωστόσο ο διαιτητής κ. Τριτσώνης θεώρησε πως ο παίκτης του Παναθηναϊκού προσπάθησε να… εκβιάσει το πέναλτι και έδειξε “παίζεται”, με το τηλεοπτικό ριπλέι να τον δικαιώνει.

 

Στο 83′ ο “Δικέφαλος” είχε την καλύτερη στιγμή του μέχρι τότε στο δεύτερο μέρος, όταν ο Λαζάρ με μακρινή μπαλιά βρήκε τον Γεωργιάδη, αυτός έδωσε απέναντι στον Αθανασιάδη που έστρωσε στον Φωτάκη, ο Καρνέζης όμως έπεσε στη γωνία του και έδιωξε με υπερένταση το σουτ του τελευταίου. Δύο λεπτά αργότερα ο Φωτάκης βρήκε χώρο και σούταρε με δύναμη, ο γκολκίπερ των “πρασίνων” όμως “απογειώθηκε” και αποσόβησε. Σε ετοιμότητα βρήκε τον Καρνέζη και η προσπάθεια του Αθανασιάδη από πλάγια δεξιά στο 88′, ενώ στο 90′ ο Λάζαρος γύρισε επικίνδυνα από δεξιά, ο Χαλκιάς έκανε κακή έξοδο, με τον Τοτσέ να μην μπορεί να την εκμεταλλευτεί. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κατσουράνης έκανε ένα “ακίνδυνο” σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, με τον Χαλκιά να διώχνει με τις γροθιές.

 

Τελικά και παρότι στα τελευταία λεπτά το ματς “άναψε” το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους και ο ΠΑΟΚ προσπέρασε στην βαθμολογία τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας το πάνω χέρι στην “μάχη” των πλέι-οφ.

 

 

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός εγκλωβισμένος στο σύστημα του Φερέιρα έχασε άλλο ένα ματς στα πλέι-οφ, παρουσιάζεται αγνώριστος και την Κυριακή θα τα παίξει όλα για όλα στο ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ αν και τον προσπέρασε πια και η ΑΕΚ που νίκησε τον Ατρόμητο.

 

 

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Γεωργιάδης (84′ Νιμανί), Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης (94′ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Ιβιτς (77′ Φωτάκης), Λαζάρ, Αθανασιάδης, Έτο

 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλντο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (60′ Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Κουίνσι, Ζέκα, Σιμάο (69′ Τοτσέ), Κατσουράνης, Κλέιτον (80′ Καραγκούνης), Βύντρα

 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)

 

 

 

Η βαθμολογία των πλέι-οφ

 

ΠΑΟΚ 7 (3-1)

ΑΕΚ 6 (5-3)

Παναθηναϊκός 5 (1-3)

Ατρόμητος 2 (4-5)

 

Η επόμενη αγωνιστική (4η)

 

Ατρόμητος-ΑΕΚ

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply