Connect with us

Κύπελλο Ε.Π.Σ.Π.

Παλικαρίσια  πρόκριση – Στους «4» ο Αμπελακιακός  0-0 με Αίαντα

Published

on

Ο Αμπελακιακός ήταν αυτός που πήρε την πρόκριση με 0-0 στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πειραιά  απέναντι στον Αίαντα . Το 3-1 του α’ αγώνα του χάρισε το εισιτήριο για τους «4» με την παλικαρίσια εμφάνιση του και στους δυο αγώνες.

Έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δυο ομάδες υψηλών προδιαγραφών που  απέδειξαν και πάλι ότι δίκαια βρίσκονται ψηλά στην εκτίμηση του φίλαθλου κόσμου  .

Πάνω από όλα όμως να τονίσουμε ότι ήταν ένας αγώνας που διεξήχθη μέσα σε αθλητικά πλαίσια χωρίς παρατράγουδα .Και οι δυο ομάδες τίμησαν το ποδόσφαιρο , Τίμησαν τη Σαλαμίνα .

Αγωνιστικά ο Αίας είχε την πίεση για να σκοράρει και προσπάθησε να επιβάλλει τον ρυθμό του . Δεν τα κατάφερε όμως αφού ο Αμπελακιακός σωστά οργανωμένος στην άμυνα δεν επέτρεψε πίεση και απειλή της εστίας του παίζοντας με επικίνδυνες αντεπιθέσεις .Η  πιο σημαντική  φάση για τους φιλοξενούμενους σημειώθηκε στο 21’ όταν το πλασέ του Τσαγκάρη πέρασε μόλις άουτ.

Ο Αίας πάντως έχασε την ευκαιρία του αγώνα στο 33’ όταν το

σουτ του Λελούδα  βρήκε το κάθετο δοκάρι του Καρνέση.

Από κει και πέρα το μοτίβο του αγώνα ήταν  το ίδιο . Με τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχή και τον έλεγχο χωρίς όμως να απειλούν την γρανιτένια αμυντική διάταξη της Αμπελακιώτικης ομάδας  οι παίκτες της οποίας έβρισκαν όποτε μπορούσαν την ευκαιρία να απειλήσουν . Γενικά η μπάλα παιζόταν πάνω- κάτω  σε ένα παιχνίδι που μπορεί να μην είχε γκολ αλλά άρεσε στον κόσμο  που το παρακολούθησε .

Σε αυτό το ντέρμπι  η διαιτησία στάθηκε στο ύψος της και με το παραπάνω .Ρεσιτάλ έδωσε ο Πουλόπουλος  και με σωστές υποδείξεις  οι Μητάκος και Παρισσόπουλος.

ΑΙΑΣ : Βουτσινάς, Τζαφέρι,. Χύσα, Μπένα, Πέττας, Παπαδάκης( 83’ Μιχαλάκης ) , Μπάτσι( 65’ Παλούκης) , Λαδένογλου, Κουπετώρης( 75’ Ντούνης ) , Λελούδας( 88’ Παπαμιχαήλ )  , Ράμφος Κ.

ΑΜΠΕΛΑΚΙΑΚΟΣ : Καρνέσης , Ζώτο Κίντι, Λιάτος, Χαλούλος, Φασουλής, Σγούρδας, Τσαγκάρης, Κοκλιώτης( 83’ Τάσσης), Σταφσουλάι( 90’ Μπούζι) , Ζώτο Κέρκι( 93’ Μάρα) , Σίνης( 69’ Μπούτσης )

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ