Connect with us

5ος Όμιλος

Πανάκης: Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη… γιατί αγαπάω τον Φωστήρα!

Published

on

Ειλικρινής, ευγενικός και γεμάτος αγάπη για τον Φωστήρα! Ο αρχηγός της ομάδας μας Γιώργος Πανάκης, μίλησε στην Άννα Νικολάου για την ευθύνη της ήττας στο Μοσχάτο, για τον “μονόδρομο” στον οποίο θα βαδίσει η ομάδα και τις απαντήσεις που πρέπει να δώσει, αλλά και για το πως επιθυμεί να κλείσει την καριέρα του.

Στο ματς με το Μοσχάτο ο Φωστήρας μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Τι έφταιξε μετά από το γκολ του Φωστήρα και ήρθε η ανατροπή, και συνεπώς η ήττα;

Πρώτα απο όλα, στο ματς με τον Μοσχάτο αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη εγώ! Η ευθύνη είναι δική μου. Μας έχει πειράξει πολύ αυτό το ματς και ο τρόπος που ήρθε αυτή η ήττα.

Έπαιξε ρόλο ότι δεχθήκαμε το γκολ πολύ γρήγορα στο 2ο ημίχρονο. Και δυστυχώς ό,τι λάθος κάνουμε το πληρώνουμε. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα λαθών, όποιος κάνει τα λιγότερα κερδίζει, αλλά εμείς είμαστε τόσο άτυχοι που στο πρώτο λάθος το πληρώνουμε.

Την ήττα την χρεώνομαι εγώ, επειδή είμαι αρχηγός της ομάδας και σε όσες ομάδες έχω πάει έχει τύχει να είμαι αρχηγός, οπότε αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη! Απο εκεί και πέρα, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να το ξεχάσουμε, μας έχει πειράξει πολύ, αυτή η εβδομαδα είναι πολύ δύσκολη για εμάς.

Το Σάββατο θα δώσουμε απαντήσεις, πρώτα σε εμάς και μετά στο κόσμο.

Είπες ότι η ομάδα δεν έχει την τύχη με το μέρος της. Θεωρείς ότι αυτή η “ατυχία” ίσως προέρχεται από την ψυχολογία ή από κάπου αλλού;

Όχι, είναι θέμα τύχης. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα λαθών, σε κάθε παιχνίδι, στην πρώτη φάση ο αντίπαλος μας βάζει γκολ. Δηλαδή, ό,τι λάθος έχουμε κάνει το έχουμε πληρώσει.

Ως αρχηγός, τόσο εσύ, όσο και ο Κωνσταντινίδης και ο Μαρίνου, πως προσπαθείτε να ανεβάσετε την ψυχολογία της ομάδας, τι λέτε στους υπόλοιπους συμπαίκτες;

Εντάξει η ψυχολογία καθορίζεται από τα αποτελέσματα. Όταν μια ομάδα έχει συνέχεια νίκες, έχει την καλύτερη ψυχολογία. Όταν μια ομάδα δεν έχει καλά αποτελέσματα, η ψυχολογία είναι λογικό να πέσει.

Τώρα μέσα στα αποδυτήρια το κλίμα είναι πολύ καλό και μεταξύ μας είμαστε αγαπημένοι! Απλά φέραμε ένα κακό αποτέλεσμα και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε. Έχουν μείνει πέντε αγωνιστικές για τον πρώτο γύρο, πρέπει να πάρουμε 15 βαθμούς!

Θεωρείς ότι στο ματς του Σαββάτου με τον Ηλυσιακό, η ήττα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την ομάδα;

Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε πεισμώσει περισσότερο μετά την ήττα. Το ματς του Σαββάτου είναι μονόδρομος για εμάς. Και γενικά για μένα όλος ο πρώτος γύρος, αυτές οι πέντε αγωνιστικές είναι μονόδρομος!

Πρέπει να δώσουμε απαντήσεις, όπως είπα και πριν. Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι στον κόσμο, το Σάββατο να παίξουμε για εμάς, για τους φιλάθλους μας, να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Από εδώ και πέρα μετράνε οι βαθμοί!

Το περιβραχιόνιο λειτουργεί πιεστικά για έναν ποδοσφαιριστή ή του δίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ψυχολογία;

Σε μένα προσωπικά δεν λειτουργεί πιεστικά. Ίσα ίσα χαίρομαι που είμαι αρχηγός. Κάτι βρίσκουν πάνω μου και γίνομαι αρχηγός σε κάθε ομάδα. Τώρα απο εκεί και πέρα, δεν ξέρω, είναι θεμά εμπειρίας; Προσωπικότητας; Αν και είχα την τιμή να είμαι απο πολύ μικρός αρχηγός σε όλες τις ομάδες.

Ποια είναι η συμβουλή που δίνεις στα νεότερα παιδιά;

Να κάνουν υπομονή! Θέλει υπομονή. Γενικά οι μικροί έχουν αλλάξει πολύ, τα χρόνια έχουν περάσει κι αλλάζουν προς το χειρότερο. Δηλαδή παλιότερα ένας μικρός έκανε πολύ υπομονή, μέσα στα αποδυτήρια δεν είχε δικαίωμα να σηκώσει κεφάλι.

Τωρα έχουν αλλάξει οι εποχες, δεν είναι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά στην κοινωνία. Και το ποδόσφαιρο είναι αντίκτυπο της κοινωνίας.

Πως είναι η συνεργασία σου με τα μικρότερα παιδιά του Φωστήρα;

Εγώ τους αγαπάω όλους και τους το δείχνω! Τώρα εντάξει κάποιες φορές μπορεί μέσα στο παιχνίδι να φωνάζω λίγο παραπάνω, αλλά ξέρουν όλοι ότι τους αγαπάω όλους! Δεν ξεχωρίζω κανέναν και θέλω το καλύτερο από όλους.

Πως φαντάζεσαι τη στιγμή που θα κρεμάσεις τα παπούτσια σου; Θα γίνει στον Φωστήρα ή κάπου αλλού;

Εντάξει, εγώ τον Φωστήρα τον αγαπάω! Θέλω ειλικρινά να κλείσω εδώ την καριέρα μου, αν και πιστεύω έχω άλλα τρία χρόνια γεμάτα μέχρι τοτε.

Είναι μια απόφαση που θέλω να πιστεύω ότι θα αργήσει. Και ξέρω ότι μετά από αυτό, θέλω και πάλι να ασχοληθώ με το ποδόσφαιρο, να ασχοληθώ με την προπονητική, γιατί πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω και από εκεί.

Τι δεν έχεις κάνει στην ζωή σου ή στην επαγγελματική σου καριέρα και θα ήθελες να το κάνεις;

Όταν ήμουνα μικρός ήθελα, όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές, να παίξω στο υψηλότερο επίπεδο. Εγώ δυστυχώς, από λάθος μου, έπαθα την χειρότερη στιγμή έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Από εκεί και πέρα, πιστεύω ότι αδικημένος στο ποδόσφαιρο δεν είναι κανείς, ο καθένας παίρνει ό,τι αξίζει. Εγώ έπαιξα σε αυτό το επίπεδο, σε αυτή τη Γ’ Εθνική έχω παραπάνω από 200 συμμετοχές. Έτσι τα έφερε η ζωή, έτσι πορευόμαστε, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου αδικημένο, ούτε θα κλαφτώ.

Μετά την τελευταία αγωνιστική πήρε φωτιά η κορυφή του 5ου ομίλου. Ποιος πιστεύεις θα κάνει την έκπληξη;

Ο Φωστήρας!

Άρα πως θα προχωρήσει η ομάδα από εδώ και στο εξής;

Δεν έχουμε τώρα να κάνουμε πολλά πράγματα, πρέπει να συνεχίσουμε! Έχουμε καλή ομάδα, έχουμε δείξει από το καλοκαίρι ότι έχουμε καλό σύνολο. Απλά δυστυχώς, όσο πάμε πιο χαμηλά στις κατηγορίες είναι και πιο δύσκολα. Δηλαδή για μένα η Γ’ Εθνική, είναι πιο δύσκολη από τη Β’ Εθνική, η Β’ πιο δύσκολη από την Α’.

Όσο πιο χαμηλά είσαι σε κατηγορία, τόσο πιο δύσκολο είναι το ποδόσφαιρο. Δηλαδή υπάρχει η κλωτσιά, υπάρχει το κακό γήπεδο, υπάρχουν τα πλαστικά γήπεδα στην κατηγορία μας (γιατί στην Γ’ δεν υπάρχουν). Οι ομάδες θα παίξουν πολύ κλειστά, υπάρχουν οι διαιτησίες. Ουσιαστικά η κατηγορία μας είναι Δ’ Εθνική και υπάρχουν διαιτητές που ξεκινούν τώρα. Είναι δύσκολη κατηγορία, μη γελιόμαστε.

Είπαμε έχουμε σίγουρα καλή ομάδα! Έχουμε παίξει με όλους τους αντιπάλους που είναι σε υψηλότερη θέση από εμάς και καμιά ομάδα, πιστεύω, δεν ήταν καλύτερη από εμάς, γιατί χάσαμε στις λεπτομέρειες όλα τα παιχνίδια. Όπως είπα και πριν στο πρώτο λάθος μας, το πληρώνουμε και στην πρώτη κλασική φάση που κάνουμε, δυστυχώς δεν το βάζουμε. Όλα αυτά είναι συγκυρίες που κάνουν τη διαφορά.

Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τον κόσμο;

Να στηρίζει την ομάδα, να είναι σίγουρος ότι όλα τα παιδιά από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο, γνωρίζουμε σε ποια ομάδα βρισκόμαστε. Και ότι μπορεί κάποιες φορές να τους στεναχωρούμε τον κόσμο με το αποτέλεσμα, αλλά να είναι σίγουρος ότι εμείς οι ίδιοι στεναχωριόμαστε πιο πολλοί από τους φιλάθλους. Και αυτό περνάει στο σπίτι και στην οικογένεια. Όπως, για παράδειγμα, εγώ προσωπικά έχω και παιδάκι και οικογένεια και δυστυχώς αυτή η εβδομάδα ήταν δύσκολη, γιατί είμαι λίγο εγωιστής, δεν μπορώ να χάνω.

Να είναι σίγουρος ο κόσμος ότι αγαπάμε την ομάδα και κάνουμε ότι μπορούμε μέσα στο γήπεδο. Εύχομαι να τους κάνουμε χαρούμενους από εδώ και πέρα.

Αναδημοσίευση από fostirasfc.com