Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Πανάξια τον τίτλο το Χαϊδάρι, 4-2 στα πέναλτι τον Μικρασιατικό

Published

on

Σε ένα παιχνίδι-τιτανομαχία στο οποίο έσπασαν καρδιές, το Χαϊδάρι επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι με 4-2 επί του Μικρασιατικού (1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση) και κατέκτησε τον τίτλο στον πρώτο όμιλο της Α’ ΕΠΣΑ, και παράλληλα πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου, όπου μαζί με Χαλάνδρι και Ηλυσιακό θα διεκδικήσουν τα δύο εισιτήρια για τα μπαράζ με τους πρωταθλητές των άλλων Ενώσεων, όπου θα κριθεί η άνοδος στην Γ’ Εθνική.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Γιάννη Χλωρού ο Λευτέρης Μάκρας, που πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης αλλά επίσης εκτέλεσε εύστοχα το νικηφόρο πέναλτι, αλλά και ο γκολκίπερ Καλαματιανός που απέκρουσε δύο πέναλτι.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν για το Χαϊδάρι στο 5′ όταν ο Γκρέμπι μπήκε απειλητικά στην περιοχή αλλά καθυστέρησε χαρακτηριστικά, με αποτέλεσμα να κοπεί από τον Κουτσογκίλα Π.. Ο Μικρασιατικός απάντησε με τα σουτ του Ραχήμ στο 14′ και του Σαπαλίδη στο 21′ από πλάγια, τα οποία κατέληξαν άουτ. Στο 24′ το Χαϊδάρι είχε την τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Παληγεώργου. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αποστολόπουλος, αλλά ο Μιχελής απέκρουσε εντυπωσιακά! Στο 42′ λίγο έλειψεο Μικρασιατικός να προηγηθεί στο 42′ σε μια ανύποπτη φάση όταν ο Ραχήμ εκτέλεσε ψηλοκρεμαστά ένα φάουλ, ο Καλαματιανός έκανε κακή εκτίμηση της φάσης, αλλά την τελευταία στιγμή με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Στην τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους το σουτ του Σάμιου στο 44′ πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 53′ ο Καλαματιανός έσωσε την εστία του στο σουτ του Ραχήμ, αλλά δεν μπόρε3σε να κάνει το ίδιο στο 67′. Τότε ο Κωνσταντινίδης με ωραία ατομική ενέργεια βρήκε τον Σάμιο που πλάσαρε εύστοχα κάνοντας το 1-0. Σε αυτό το σημείο το Χαϊδάρι έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα αντιδρώντας άμεσα, και αρχικά στο 73′ το σουτ του Παληγεώργου πέρασε άουτ, ενώ στο 75′ ήρθε η ισοφάριση. Ο Βλαχόπουλος με έξοχη μπαλιά βρήκε τον Μάκρα μέσα στην περιοχή, ο οποίος με αστραπιαίο πλασέ πάνω στην κίνηση έκανε το 1-1. Ο Μικρασιατικός απείλησε στο 80′ με το πλασέ του Ζέλο να καταλήγει στην αγκαλιά του Καλαματιανού, ενώ στις καθυστερήσεις το Χαϊδάρι έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Συγκεκριμένα στο 90+1′ ο Αποστολόπουλος με μαγική μπαλιά έβγαλε τον Γκρέμπι μόνο με τον Μιχελή, με τον έμπειρο γκολκίπερ να σώζει την εστία του.

Το ματς πήγε στην παράταση, με την κούραση να είναι εμφανής. Ο Μικρασιατικός απείλησε στο 95′ και στο 107′, με τα σουτ των Κουτσογκίλα Π. και Ραχήμ να αποκρούονται από τον Καλαματιανό. Ετσι το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπθυ είχαμε την ακόλουθη εξέλιξη, με πρώτο να εκτελεί το Χαϊδάρι…

Τσιούλος ΓΚΟΛ 0-1

Σάμιος ΓΚΟΛ 1-1 (αρχικά απέκρουσε ο Καλαματιανός αλλά δόθηκε επανάληψη)

Αποστολόπουλος ΓΚΟΛ 1-2

Σαπαλίδης ΓΚΟΛ 2-2

Αντωνόπουλος ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΜΙΧΕΛΗΣ

Κακός ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

Καμπεράι ΓΚΟΛ 2-3

Σμυρνάκης ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ Ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ

Μάκρας ΓΚΟΛ 2-4 (Απέκρουσε ο Μιχελής, αλλά δεν συγκράτησε τη μπάλα που κατέληξε στα δίχτυα)

ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΣ: Μιχελής, Κουτσογκίλας Π., Κωνσταντινίδης (70′ Σμυρνάκης), Κουτσογκίλας Ε., Μαραγκουδάκης, Τζέλη, Σάμιος, Βουγιουκλίδης (70′ Ζέλο), Σαπαλίδης, Ραχήμ (110′ Κακός), Ψαραδέλης (76′ Ρεντζής).

ΧΑΪΔΑΡΙ: Καλαματιανός, Τζανιδάκης (70′ Βλαχόπουλος )(119′ Παπαδόπουλος), Καλογερόπουλος (70′ Καμπεράι), Ζίζηλας, Μπιταξής, Τσιούλος, Γιαννακόπουλος, Κατσάρας (70′ Μάκρας), Παληγεώργος (113′ Αντωνόπουλος), Αποστολόπουλος, Γκρέμπι (101′ Ζαχαρίου).