Connect with us

Β΄ Ε.Π.Σ.Α.

Παναγιώτης Τσορμπατζόγλου: Εφικτό να ξαναρχίσουν τα πρωταθλήματα

Published

on

Την άποψη του για τα τεκταινόμενα των ημερών και για την δυνατότητα της επανέναρξης ή όχι των πρωταθλημάτων κατέθεσε ο προπονητής των Αμπελοκήπων Παναγιώτης Τσορμπατζόγλου μιλώντας στο Plekto.gr.

Ας δούμε τι μας είπε…

“Τη δεδομένη στιγμή, αυτό που θέλουμε όλοι είναι όταν επιστρέψουμε στα γήπεδα να έχουμε όλοι την υγεία μας και τους ανθρώπους μας δίπλα μας όπως πριν.
Για μένα, το πλέον αισιόδοξο σενάριο είναι να επιστρέψουμε στα γήπεδα για προπόνηση στο τέλος του Ιανουαρίου και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στα μέσα Φεβρουαρίου. Θεωρώ ότι είναι εφικτό καθώς θα έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί των ευπαθών ομάδων και των υγειονομικών οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την πανδημία. Έτσι, εάν επικρατήσει η λογική θα μπορέσουμε να ξανά αγωνιστούμε σε ανοιχτούς χώρους.
Σε κάθε περίπτωση, όταν και αν ξαναρχίσει η αγωνιστική δράση, όλες οι ομάδες θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τις ίδιες καταστάσεις. Θεωρώ ότι καμία ομάδα δεν θα έχει εμφανές πλεονέκτημα έναντι κάποιας άλλης, αφού οι προπονήσεις θα ξεκινήσουν την ίδια ημερομηνία για όλους. Και όπως είναι γνωστό και κατανοητό, είναι διαφορετική η ατομική από την ομαδική προπόνηση.
Πιο σημαντικό είναι να υπάρξει ακόμα μια τροποποίηση στο κανονισμό για τις αλλαγές ώστε να μπορούμε να κάνουμε 5 αλλαγές ανεξάρτητα από τις διακοπές του αγώνα ή ακόμα και 6 αλλαγές κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης. Έτσι θα μπορούμε να προλάβουμε κάποιους τραυματισμούς αφού μειώνεται ο χρόνος συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Αυτό γιατί κανένας ποδοσφαιριστής δεν νομίζω να μπορέσει, στις 2-3 εβδομάδες που θα δωθούν για μίνι προετοιμασία, να έρθει στο επίπεδο φυσικής κατάστασης που ήταν τον Σεπτέμβριο. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι, το πρωτάθλημα θα παιχτεί επί ίσοις όροις και οι ομάδες που θα μπορέσουν να προσαρμοστούν καλύτερα και γρηγορότερα στα δεδομένα θα αποκτήσουν και το πλεονέκτημα για τη διεκδίκηση καλύτερης θέσης στην τελική βαθμολογία. “