Connect with us

3ος Όμιλος

Παναργειακός-Σπάρτη 1-1

Published

on

Η κυριαρχία της Σπάρτης επιβεβαιώθηκε και στον εκτός έδρας αγώνα με τον Παναργειακό, αφού οι νεοφώτιστοι μπόρεσαν να μείνουν όρθιοι απέναντι στο βασικό συνδιεκδικητή με δεδομένο ότι το ματς ολοκληρώθηκε ισόπαλο με σκορ 1-1. Το συγκρότημα του Σωτήρη Αντωνίου με γκολ του Ηλία Αναστασάκου στο 80′ το οποίο αμφισβητήθηκε από τους γηπεδούχους πήρε κεφάλι στο σκορ όμως στις καθυστερήσεις οι ‘πράσινοι’ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια με τον Γκαβριτς. Οι Σπαρτιάτες παρότι παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους άντεξαν στην πίεση του γηπεδούχου Παναργειακού και παίζοντας έξυπνα εκμεταλλεύτηκαν μια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν. Από την άλλη, οι πράσινοι έπαιξαν από τα πρώτα λεπτά δυνατά, πιέζοντας ψηλά σε όλους τους χώρους θέλοντας να δείξουν ότι θα είναι το απόλυτο αφεντικό του αγώνα όμως πλήρωσαν την αστοχία τους.

H λήξη του πρωταθλήματος βρίσκει τη Σπάρτη να προηγείται με 8 βαθμούς από την 2η θέση με απολογισμό σε 26 ματς 18 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες. Τα στατιστικά αποτυπώνουν τη σκληρή δουλειά που έγινε όλη τη σεζόν από το Σωτήρη Αντωνίου, τους συνεργάτες του και τους ποδοσφαιριστές. Από την άλλη, το Άργος για τρίτη χρονιά παρότι έφτασε κοντά στην πηγή δεν κατάφερε να πιει νερό, χάνοντας, ορισμένα ματς στα σημεία.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στον αγώνα και δημιούργησαν την πρώτη ευκαιρία στο 13′. Συγκεκριμένα, ο Βιγιαφάνε άνοιξε δεξιά στον Γέσιτς, αυτός γύρισε παράλληλα, τη βρήκε λίγο ο επερχόμενος Ηλιόπουλος, όμως ο Κόκκαλης μπλόκαρε εύκολα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Παναργειακός είχε την ευκαιρία με τον Πούτση που δεν βρήκε στόχο. Στο 22′ ο Χαρίτος έκανε υπό πίεση το σουτ με τη μπάλα να φεύγει μόλις έξω από το δοκάρι του Τσέλιου. Στο 24′ ο Βιγιαφάνε εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, ο Κατσίκης είχε επαφή με τη μπάλα που βρήκε λίγο σε σώμα αμυντικού κι απομακρύνθηκε.
Στην αντεπίθεση, στο 25’, οι γηπεδούχοι απείλησαν με το Χαρίτο που είδε το σουτ να προσγειώνεται στο δοκάρι, με τον Γιαντιάγκα στο 31′ να βλέπει τη βολίδα που έπιασε να φεύγει έξω.

Στην επανάληψη, οι φάσεις ήταν ελάχιστες σε σχέση με το α’ μέρος με τον Παναργειακό στο 46′ να απειλεί με το Μηλιώτη όμως σουτ του τελευταίο έφυγε άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 80′ με προβολή του Αναστασάκου με τους ‘λύκους’ να διαμαρτύρονται θεωρώντας ότι ο επιθετικός της Σπάρτης υπέπεσε σε επιθετικό φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα. Στα τελευταία λεπτά το Άργος αύξησε την πίεση του, φέρνοντας το ματς στα ίσια στο 90+2 με τον Γκαβριτς.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Παντελης): Κόκκαλης, Ρότα, Κολλαράς, Κοντέων, Γκάβριτς, Πούτση, Χαρίτος, Παπαϊωάννου (86′ Τσόφλιος), Ετοφ, Γκατιάγκα (68′ λ.τρ. Φασουλής), Μηλιώτης (60′ Νικλητσιώτης)
ΣΠΑΡΤΗ (Σωτηρης Αντωνίου): Τσέλιος, Σιώπης, Δημολιός, Γκαλίτσιος, Παρασκευαϊδης, Γιέσιτς, Αναστασόπουλος, Κατσίκης, Αναστασάκος, Βιγιαφάνε, Ηλιόπουλος (67′ Χαλίλι)