Connect with us

6ος Όμιλος

Παπασπύρου: «Μέσα στην καρδιά μου ο Ηλυσιακός»

Ο έμπειρος τεχνικός μέσω της εφημερίδας ΩΡΑ των σπορ έκανε ένα μίνι απολογισμό διηγούμενος τα όσα βίωσε στην ιστορική ομάδα

Published

on

Πρόκειται για ένα πρόσωπο ο οποίος θα παραμείνει για αρκετό καιρό στη μνήμη του φίλαθλου κόσμου του Ηλυσιακού. Άλλωστε, τα επιτεύγματα που σημείωσε η ιστορική ομάδα υπο την καθοδήγηση του δεν ήταν και λίγα αφού την πρώτη χρονιά κέρδισε την άνοδο στην Γ’ Εθνική ενώ φέτος οι «κιτρινόμαυροι» πέτυχαν, έχοντας πολύ καλή εικόνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος, την παραμονή που ήταν και ο βασικός τους στόχος. Ο Δημήτρης Παπασπύρου μπορεί να χαρακτηριστεί κάλλιστα ως ένα τα πρόσωπα που συνέβαλαν στην πορεία του σωματείου και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ασφαλώς την περίοδο της θητείας του υπήρξαν και άσχημες στιγμές όπως η αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία σε μια περίοδο όπου το κλίμα ήταν τεταμένο. Στη συνέχεια ωστόσο αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Διονύση Λιονάκη και να επιστρέψει στον Ηλυσιακό ο οποίος το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεχωριστή θέση στην μνήμη του έμπειρου τεχνικού. O Κυριάκος Παντζαρίδης επικοινώνησε με τον ικανότατο προπονητή ο οποίος παραχώρησε μια μίνι συνέντευξη αναφερόμενος φυσικά στις ωραίες στιγμές που βίωσε κατή την περίοδο παραμονής του στο σωματείο του Ζωγράφου.

κ. Παπασπύρου, η ομάδα κατάφερε να πετύχει το στόχο της. Ποια είναι η άποψη σας όσον αφορά την εικόνα που παρουσίασε ο Ηλυσιακός;

Για να μην ξεχνιόμαστε στηριχτήκαμε στον περσινό κορμό που απαρτιζόταν από ταλαντούχα παιδιά και πήραμε δυο με τρεις έμπειρους ποδοσφαιριστές αφού τόσο μας επέτρεπαν οι οικονομικές δυνατότητες. Ρισκάραμε με την απόκτηση πολλών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από Α’, Β’ ΕΠΣΑ και ΕΠΣΑΝΑ, δουλέψαμε όμως πολύ σκληρά παίρνοντας ρίσκο απέναντι σε ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και μεγάλες προσδοκίες. Τελικά καταφέραμε να κοιτάξουμε στα ίσα όλους και παρά τα προβλήματα και τη φυγή αρκετών ποδοσφαιριστών, τον Ιανουάριο κάναμε μια εκπληκτική πορεία τερματίζοντας άνετα εκεί που θέλαμε αφήνοντας για το μέλλον παρακαταθήκη ποδοσφαιριστές. Νιώθουμε περήφανοι που τρεις τέσσερις απ’ αυτούς τραβάνε τα βλέμματα μεγάλων ομάδων. Κοιτώντας όλους τους ομίλους της Γ’ Εθνικής, βλέπουμε πολλές ομάδες ιστορικές που δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία κάτι που δίνει περισσότερη αξία στο επίτευγμα που σημειώσαμε».

Σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκαν αλλαγές στην ομάδα;

Δεν άλλαξε κάτι το ιδιαίτερο. Απλά η εμπιστοσύνη που έδειξε αρχικά η διοίκηση σε εμένα και στη συνέχεια στα παιδιά μας τόνωσε ψυχολογικά με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουμε μια τρελή πορεία. Παράλληλα φέτος όλοι μας δείξαμε περισσότερη διάθεση για διάκριση και αυτό μας έκανε από την αρχή της χρονιάς να ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε και στο τέλος μείναμε απόλυτα ικανοποιημένοι.

Υπήρξε μια περίοδος που αποφασίσατε να αποχωρήσατε από τον σύλλογο. Ποιος ήταν ο λόγος;

Είναι ένα κομμάτι το οποίο ξέρουμε πάρα πολύ καλά μέσα στην οικογένεια του Ηλυσιακού τι ακριβώς έγινε και πιστεύω ότι δεν υπάρχει λόγος να το αναφέρουμε.

Τι ήταν αυτό που σας πίκρανε περισσότερο;

Με πίκρανε αρκετές φορές η συμπεριφορά ορισμένων φιλάθλων οι οποίοι δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ότι γίνεται μια δύσκολη προσπάθεια και χρειαζόταν πάρα πολύ υπομονή.

Θεωρείται ότι το «βάρος» του συλλόγου έπαιξε ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλάνισαν την ομάδα;

Πέρασαν οι εποχές που έπαιζαν ρόλο οι φανέλες και απόδειξη αποτελεί ότι οι ομάδες που έχουν συμμετάσχει στην ανώτερη κατηγορία της χώρας δεν κατάφεραν να παραμείνουν στην κατηγορία. Τα παιχνίδια παίζονται κατά μεγάλο ποσοστό στον αγωνιστικό χώρο όπου είναι ο καθρέφτης για τον καθένα.

Η νέα σεζόν θα σας βρει σε πάγκο ομάδας;

Είναι νωρίς νομίζω ακόμα. Θα κοιτάξω να δουλέψω σε ομάδα όπου υπάρχουν κοινοί στόχοι και κοινές φιλοδοξίες

Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή που βιώσατε φέτος;

Η μεγαλύτερη στιγμή φέτος ήταν το ματς την ΑΕΚ και σε αυτό το σημείο θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην συγκεκριμένη ομάδα για την δίκαιη κατάκτηση του πρωταθλήματος και εύχομαι σύντονα να επιστρέψει εκεί που ανήκει.

Στον επίλογο του ο Δημήτρης Παπασπύρου θέλησε να ευχαριστήσει τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε καθώς επίσης και τους φιλάθλους του συλλόγου υποστηρίζοντας:

Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές και πάνω απ ‘όλα τη διοίκηση και τον κόσμο της ομάδας και ιδιαίτερα τους «rude boyz». Πέρασα δυο υπέροχα χρονια και λόγο του χαρακτήρα μου τα συγκεκριμένα πρόσωπα έχουν θέση στην καρδιά μου. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Διονύση Λιονάκη, για την εκπληκτική του δήλωση μετά το τέλος της συνεργασίας μας όπου αποδεικνύει ακόμη και στις δύσκολες ημέρες που περνάμε το μεγαλείο του ως πρόεδρος. Με κολακεύει ιδιαίτερα η αναγνώριση προς το πρόσωπο μου σε όλα τα επίπεδα. Εύχομαι στον Ηλυσιακό καλή επιτυχία τη νέα περίοδο και να πετύχει τους στόχους του.

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply