Connect with us

Uncategorized

Παπουτσάκης: Nα γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα…

Published

on

Για τα θέματα της Superleague, τον Εργοτέλη, την Εθνική ομάδα και άλλα θέματα μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής του πρωταθλήματος, Απόστολος Παπουτσάκης.

Ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού ποδοσφαίρου και της κρητικής ομάδας, τόνισε -μεταξύ άλλων- πως ήταν σημαντικό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, γιατί αλλιώς θα βρισκόμασταν σε μία ζούγκλα, όπως ο ίδιος είπε.

 

Αναλυτικά τι δήλωσε ο πρόεδρος:

Για την, εσπευσμένη, έναρξη του πρωταθλήματος: «Η ρήτρα ήταν ένας πολύ σοβαρός λόγος, αν δεν ξεκινούσε το πρωτάθλημα και εφαρμοζόταν θα έπρεπε να πληρώναμε τέσσερα εκατομμύρια. Το δεύτερο είναι, πως αν δεν είχαμε ξεκινήσει τι θα λέγαμε τώρα; Πολύ χειρότερα πράγματα. Ξεκινήσαμε παίξαμε αυτά που παίξαμε και θα συνεχίσουμε και με δύο εμβόλιμες Τετάρτες πιστεύω ότι θα τελειώσουν όλα.

 

Όλες οι πλευρές που ψήφισαν για την έναρξη ή μη είχαν δίκιο, αλλά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι είχαν δίκιο αυτοί που ψήφισαν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θα ήμασταν μία ζούγκλα, αν περιμέναμε το ένα δικαστήριο πίσω από το άλλο, δεν θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα.

 

Η έναρξη δεν ήταν εσπευσμένη, επίσης είχαμε και τη συμβατική υποχρέωση προς τη Nova. Αν την επόμενη ημέρα μας έλεγε για τη ρήτρα; Δεν γνωρίζω αν ο κύριος Μαρινάκης είχε μιλήσει για το θέμα της ρήτρας για αυτό και δεν μπορώ να απαντήσω».

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας: «Καταρχήν πρέπει να βάλουμε στοίχημα να κατορθώσουμε να πείσουμε τον κόσμο, πως αυτό που βλέπει εκείνη τη στιγμή στο γήπεδο, αυτό και είναι. Πρέπει να κάτσουμε όλοι κάτω και να μιλήσουμε με την πολιτεία για τα κενά του νόμου. Εφόσον οι νόμοι εφαρμοστούν, όλα θα είναι ήρεμα.

 

Και οι διαιτητές με τη σειρά τους πιστεύω πως πρέπει να κάνουν όσο μπορούν λιγότερα ανθρώπινα λάθη και τώρα με τον κύριο Βασσάρα που είναι πεπειραμένος διαιτητής πιστεύω πως θα βοηθήσει. Η κερκίδα έχοντας στο μυαλό της το κακό, νομίζει πως όλα είναι εσκεμμένα»

 

Για τις ομάδες που τελικά θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα: «Προσωπικά πιστεύω πως Δευτέρα με Τρίτη θα έχει τελειώσει η υπόθεση του Ηρακλή και από εκεί και έπειτα θα χρειαστεί άλλη μία αγωνιστική για να έχουν τελειώσει όλα. Δεν μπορώ να γνωρίζω ποιες θα είναι οι άλλες δύο ομάδες γιατί τα θέματα είναι νομικά, άρα ότι πει ο νόμος»

 

Για την ποιότητα του πρωταθλήματος: «Σίγουρα έχει υποβαθμιστεί το προϊόν σε όλα τα επίπεδα και είναι κρίμα ένα λαϊκό άθλημα να το έχουμε καταντήσει έτσι. Ο κόσμος έχει επηρεαστεί και θα το δείξει από την παρουσία του στα γήπεδα»

 

Για την κατάσταση των ομάδων: «Κάθε χρόνο ισχύει το ίδιο πράγμα, χρειάζονται δύο με τρεις αγωνιστικές για να δέσουν οι ομάδες. Πιστεύω ότι την μεθεπόμενη αγωνιστική οι ομάδες θα είναι έτοιμες, μερικές λιγότερο από ότι εμείς, όπως ο ΟΦΗ, γιατί ας μην ξεχνάμε πρόσφατα μπήκαν τελικά στην Σούπερ Λίγκα»

 

Για το αν η εμπλοκή του στη Superleague αποτελεί ρίσκο: «Δεν θα έλεγα ότι αποτελεί ρίσκο, εγώ μπαίνω καλόπιστα για να βοηθήσω σε αυτήν τη διαδικασία και πιστεύω ότι θα βρω ανταπόκριση. Όλοι οι συνάδελφοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να καθίσουμε και να συζητήσουμε για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ό,τι έγινε – έγινε, αλλά τώρα όλοι πολιτεία, φίλαθλοι και παίκτες πρέπει να δούμε πως μπορούμε να επαναφέρουμε το ποδόσφαιρο εκεί που ήταν παλιά»

 

Για την πρώτη κίνηση σαν πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας: «Το μεγαλύτερο στοίχημα είναι να ξαναγυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο. Ξεκινάμε πως θα κάνουμε κάτι καλό και πιστεύουμε σε αυτό. Αν το πετύχουμε, θα ήταν το ιδανικό, αν πετύχουμε κάποια πράγματα και αυτό είναι καλό, αν δεν πετύχουμε, θα έχουμε αποτύχει»

 

Για τους στόχους του Εργοτέλη: «Ο στόχος μας για φέτος είναι να αγωνιστούμε στα play-off, το δικαιούμαστε μετά από τόσα χρόνια στην κατηγορία, με έναν προπονητή, ο οποίος είναι ο γνωρίζει πολύ καλά την κατηγορία, με τους παίκτες που αποτελούν τον κορμό, αλλά και από τους καινούριους που πήραμε και είναι και αυτοί καλοί. Μας αξίζει φέτος να παλέψουμε για τα play-off. Ο στόχος πρέπει να υπάρχει πάντα και πρέπει να τον κυνηγάμε μέχρι τελευταία στιγμή»

 

Για την πορεία της εθνικής ομάδας: «Στην Εθνική πρέπει να πούμε ένα μεγάλο μπράβο, έπαιξαν ένα δύσκολο αγώνα και πήραν τη νίκη, έστω και με το 1-0. Εύχομαι καλή επιτυχία και πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά»

Advertisement
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply