Connect with us

Α΄ Ε.Π.Σ.Π.

Παραμένει στην Α’ Κατηγορία ο Αετός Κορυδαλλού, 2-1 την ΑΕ Θύελλα Αχιλλέα

Published

on

Γράφει ο Θάνος Λογοθέτης

 

Σπουδαία νίκη με 2-1 πήρε ο ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ από την ΑΕ ΘΥΕΛΛΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑ και έκανε ένα σημαντικότατο βήμα για την μαθηματική του παραμονή στην μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣΠ! Το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο, με τις δύο ομάδες να “σέβονται” τον αντίπαλο και να μην ρισκάρουν ιδιαίτερα, αφού ήθελαν οπωσδήποτε να πάρουν κάτι από το παιχνίδι. Οι “φιλοξενούμενοι” φαινόταν να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο, αλλά οι “γηπεδούχοι” ήταν πιο επικίνδυνοι και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες. Στο 8′ ο Μπλιώτης για την ομάδα του Σταμάτη Αναστασιάδη απείλησε με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής που έφυγε μόλις άουτ, ενώ ο ΑΕΤΟΣ έφτασε κοντά στο γκολ στο 13′ με τον Τσιμιλιώτη, στο 24′ με τον Μπούλιαρη και στο 43′ με τον Καλαμάρα που νικήθηκε την τελευταία στιγμή από τον τερματοφύλακα Παραγκούλια, ο οποίος έπαιξε εκτάκτως λόγω τραυματισμού του Κουσίδη λίγα λεπτά πριν αρχίσει το παιχνίδι. Ημίχρονο 0-0… Στο Β’ ημίχρονο ο ρυθμός ήταν αισθητά καλύτερος, αλλά μέχρι το 65ο λεπτό δεν είχαν σημειωθεί κάποιες αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 68′ έγινε η φάση που άλλαξε τον ρου του αγώνα. Ο Τσιμιλιώτης επιχείρησε επέλαση κατά μέτωπο και με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή κάρφωσε την μπάλα στο “Γ” της εστίας του τερματοφύλακα Παραγκούλια, γράφοντας το 1-0! Στο 72′ ο ίδιος παίκτης είχε δεξί κάθετο δοκάρι σε απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ! Και στο 76′ ο Μουτάφης με μπάσιμο από αριστερά πέτυχε το 2-0 για τον ΑΕΤΟ σε μια χρονική περίοδο που έδειχνε να “καθαρίζει” το παιχνίδι… Όμως ακόμα δεν είχε κριθεί τίποτα. Στο 81′ ο Γκιάτης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τους αμυντικούς των γηπεδούχων και ο Γκιόκα εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι μειώνοντας σε 2-1! Στα επόμενα λεπτά οι “φιλοξενούμενοι” πίεσαν, έχασαν μια καλή ευκαιρία με τον Γκιόκα στο 94ο λεπτό, αλλά τελικά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε. Με τη νίκη του ο ΑΕΤΟΣ έφτασε τους 6 βαθμούς και βρίσκεται μια ανάσα από την μαθηματική σωτηρία του, ενώ η ΑΕ ΘΥΕΛΛΑ ΑΧΙΛΛΕΑ έμεινε με έναν βαθμό και επικεντρώνεται πλέον στους δύο “τελικούς” που έχει μπροστά της… Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Βαγγέλης Λαθύρης με βοηθούς τους Κώστα Τσακίρη και Θανάση Κουρκουνάσιο, γιατρός ήταν ο Άγγελος Μαρτάκης, ενώ παρατηρητής του αγώνα ήταν ο κύριος Γιάννης Αντωνόπουλος…

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ (Αλέκος Λιθόπουλος): Μανιάς, Αρώνης, Χίκα (46′ Βαμβακούσης), Καλαμάρας, Μάναλης, Ράπτης (53′ Μανικιώτης, 85′ Ζαχαρόπουλος), Σιδηρόπουλος (88′ Γερολυμάτος), Βερούσι, Μουτάφης, Μπούλιαρης, Τσιμιλιώτης.

ΑΕ ΘΥΕΛΛΑ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΟΡ. (Σταμάτης Αναστασιάδης): Παραγκούλιας, Πατινιώτης, Ζαχαριάδης, Χουχούλης, Γκιάτης, Ζίου, Μαρλαφέκας, Μηλιώτης, Σιδηρόπουλος (70′ Γκιόκα), Τομπουλίδης (79′ Ψαρράκης), Τζιτζικάκης (85′ Σαράφης).