Connect with us

A' Ε.Π.Σ.Α.

Πασάς… στην κορυφή το Αιγάλεω

Published

on

Έχοντας ηγέτη τον Άγη Πασά, το Αιγάλεω επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής 2-0 του Χαραυγιακού στο ‘Σταύρος Μαυροθαλασσίτης’ και ξέφυγε στην βαθμολογία. Οι ‘κυανόλευκοι’ είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και πατούσαν με αξιώσεις τα καρέ του Αδαμόπουλου, ενώ το ιστορικό συγκρότημα της Ηλιούπολης παρουσιάστηκε σκληροτράχηλο, αλλά πέταξε ένα ημίχρονο στον κάλαθο των αχρήστων.

Στο πρώτο μέρος είχαμε λίγες φάσεις, όμως στην πρώτη σημαντική έγινε το 1-0. Ο Μεχμέτογλου στο ντεμπούτο του βρήκε τον Πασά, ο οποίος άνοιξε το σκορ με υπέροχο διαγώνιο σουτ από τα δεξιά στο 25′. Με την σέντρα το ‘Σίτι’ παραλίγο να πετύχει το 2-0, αλλά ο Αδαμόπουλος απέκρουσε το σουτ του Λοϊζίδη και στην εξέλιξη της φάσης μπλόκαρε το γύρισμα του Μεχμέτογλου. Από την άλλη πλευρά, οι ‘νερατζούρι’ απείλησαν στο 28′ με το δυνατό σουτ του Ζέλο να περνάει άουτ ελάχιστα. Στο δεύτερο μέρος ο Βαγγέλης Χαντές άλλαξε την εικόνα της ομάδας του με την είσοδο των Μητροφάνη και Μπιρμπίλη, όμως η τρίτη του επιλογή από τον πάγκο τον ‘πρόδωσε’. Στο 58′ ο Πασάς κάνει σέντρα, ο Βουρλούμης δεν βλέπει τον επερχόμενο Σταύρου που παίρνει την μπάλα και βγαίνει μόνος του με τον έμπειρο πορτιέρο του Χαραυγιακού για το 2-0. Κατά την διάρκεια των πανηγυρισμών οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να σκοράρουν, όμως ο Πασάς γλίτωσε την ομάδα του από ένα φτηνό γκολ, γιατί ήταν ο μοναδικός παίκτης που δεν είχε περάσει την σέντρα για να πανηγυρίσει. Αποβολή στο 61′ για τον Βουρλούμη με απευθείας κόκκινη κάρτα για αγκωνιά στον Ναυπλιώτη και ένταση μεταξύ των ποδοσφαιριστών που είχε ως αποτέλεσμα τρίλεπτη διακοπή. Ευτυχώς τα πνεύματα ηρέμησαν γρήγορα, οι γηπεδούχοι κατέβασαν ρυθμό και οι ‘νερατζούρι’ έψαξαν το γκολ της τιμής. Στο 73′ έφτασαν στην πηγή έπειτα από κόρνερ του Μπίτιλη, αλλά ο Μουκέας σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Βαζούκη. Αποκατάσταση της ισορροπίας στο 79′ λόγω δεύτερης κίτρινης στον Παπουτσή για σκληρό μαρκάρισμα στον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του Πάντο Τζανετάκο. Το τελικό σφύριγμα του Καλογερόπουλου (καλή διαιτησία, δύο πέναλτι ζητούν οι γηπεδούχοι) βρήκε το Αιγάλεω μόνο πρώτο έχοντας 22 βαθμούς, πέντε περισσότερους από τον δεύτερο Θρίαμβο Αθηνών και έξι από τους τρίτους Χαραυγιακό και Αγίους Αναργύρους.

Διαιτητές: Καλογερόπουλος Χ., Αργυρός Π., Λυμπερόπουλος Δ.

Αιγάλεω (Γιώργος Σουρλής): Μουκέας, Παπουτσής, Τζαφεράκος, Μηλιώνης, Ναυπλιώτης, Παπαθανασίου, Σταύρου, Λοϊζίδης (88′ Πλατανίτης), Μεχμέτογλου (83′ Τσαρκάνι), Πασάς (72′ Κοντιζάς), Φουκαράς.

Χαραυγιακός (Βαγγέλης Χαντές): Αδαμόπουλος, Γκίκα (46′ Μπιρμπίλης), Ζήσης, Ράμμος (55′ λ.τρ. Βουρλούμης), Κατσαμπάνης, Βαζούκης, Γουσούλης Θ., Ζέλο, Τζανετάκος, Μπίτιλης, Κωνσταντίνου (46′ Μητροφάνης).