Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα εκλογικά με τον Αντώνη….

Published

on

Έφτασε λοιπόν η μέρα των εκλογών στην ΕΠΣΠ . Το βράδυ της  Δευτέρας 14 Ιουνίου  η Ένωση θα έχει νέα διοίκηση.

Στις φετινές αρχαιρεσίες  η κατάσταση θα είναι εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες φορές. Το πιο σημαντικό είναι ότι τα περισσότερα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν . Το προνόμιο αυτό το έχουν δυστυχώς ΜΟΝΟ 32 ομάδες !!! 18 άλλες οι οποίες έχουν έτοιμα τα έγγραφα τους δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω γραφειοκρατικών δυσκολιών.

Οπότε το αποτέλεσμα δεν αντιπροσωπεύει σίγουρα την άποψη της πλειοψηφίας των συλλόγων.

Συνεχίζουμε την διαφορετικότητα.

Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο ο πρόεδρος εκλέγεται ξεχωριστά από το υπόλοιπο Δ.Σ.  Και λαμβανομένου υπόψη ότι ο μέχρι τώρα πρόεδρος Γιώργος Ανατολάκης δεν  μετέχει και ο μοναδικός υποψήφιος είναι ο μέχρι τώρα Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας. Οπότε ο τελευταίος είναι ουσιαστικά ο νέος πρόεδρος της ΕΠΣΠ για πρώτη φορά .

Με δήλωση του ο κ. Σπάθας αναφερόμενος στις εκλογές τόνισε:

«Για τρίτη συνεχή φορά ο Νέος Ποδοσφαιρικός Πειραιά κατέρχεται στις εκλογές με 2-3 ακόμα νέα μέλη . Αισιοδοξώ ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στο ερασιτεχνικό Πειραϊκό ποδόσφαιρο και με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει πλέον , θα πάμε ακόμα καλύτερα  στη νέα θητεία μας »

Πάμε τώρα στις υποψηφιότητες για τα τακτικά μέλη. Από την απερχόμενη διοίκηση που αποτέλεσε τη βάση του« Νέου Ποδοσφαιρικού Πειραιά » υποψήφιοι είναι οι Λουκάς Κανδύλης , Βασίλης Κουτσούπης, Αντώνης Λεμονής , Απόστολος Μαρούλης, Γιάννης Ποντίκης, Γιάννης Σταματάτος.

Τα μέλη επιτροπών  Τάσος Νομικός, Νίκος   Παρασκευάκος, Χρύσανθος ( Άκης ) Τρύφωνας.

Ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΣΠ  Μιχάλης Μουσελής .

Νέα πρόσωπα οι Τάσος Μάρθας ( από ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα) , Μάνος  Πολύδωρας ( από Ηρακλή Νίκαιας) , Γιώργος Σιάκουλης( από ΑΟΚ Φαλήρου) , Ανδρέας Στρατής( από ΑΟΑΔ), Θεόδωρος Ξανθόπουλος( από Παντζιτζιφιακό) .

Συνολικά οι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι 15 , από τους οποίους εκλέγονται οι  10.

Ο μέχρι τώρα σύμβουλος Γιάννης Χονδροκούκης θα είναι όπως είχαμε αναφέρει και την προηγούμενη εβδομάδα υποψήφιος για τακτικό μέλος της Εξελεγκτικής επιτροπής. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι Αριστοτέλης Λορεντζάκης, Στέλιος Παπαλεξάνδρου, Βασίλης Τσιτούρας, Μιλτιάδης Φωκίδης

*Οι εκπρόσωποι των σωματείων που θα ψηφίσουν, μπορούν να βάλουν ένα σταυρό στον Υποψήφιο Πρόεδρο, μέχρι 8 σταυρούς στους Υποψήφιους για Τακτικά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέχρι 2 σταυρούς στους Υποψήφιους για τα Τακτικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής .

Οι ομάδες λοιπόν που θα λάβουν μέρος στις αρχαιρεσίες της Δευτέρας 14 Ιουνίου είναι : Ολυμπιακός ΣΦΠ, ΑΟ Ιωνικός, Εθνικός ΟΦΠΦ, ΑΠΟ Κερατσίνι, Αίας Σαλαμίνας, ΑΟ Καραβάς,

Αμπελακιακός , Σαρωνικός Αίγινας, Αναγέννηση Μοσχάτου, Αστέρας Κερατσινίου, ΑΣ Ποντίων, ΑΕ Μ. Αετού Ολυμπιάδα, Ίκαρος Καλλιθέας , Παννεαπολικός, ΑΟ Χαλκηδών , Ήφαιστος, Νέοι Ευγενείας , Νέοι Δραπετσώνας, ΑΟ Καστέλλα ,Ηρακλής Νίκαιας , Δίας Κορυδαλλού, Παντζιτζιφιακός, ΑΟΚ Φαλήρου Άρης Αμφιάλης , Αστέρας Νίκαιας , Νέο Ικόνιο ,ΑΟ Αγίου Δημητρίου, Σαλαμινομάχοι, ΑΣ Κωφών, ΑΟ Προφήτης Ηλίας, Ειρήνη 2005 και η – εκ μεταγραφής -γυναικεία ομάδα Αθηναϊκή Αγίου Δημητρίου.

 

*Οι υποψηφιότητες είναι μεμονωμένες και όχι  παραταξιακές βάσει του νέου Αθλητικού νόμου . Το αναφέρουμε απλά επειδή κάποιοι , ακούγεται πως κινούνται παραταξιακά. Για την ακρίβεια πολιτικά .

Για να εξηγούμαστε . Τα πιστεύω του καθενός είναι σεβαστά . Όλοι μας έχουμε δικαίωμα σε αυτό και να εκφράζουμε την άποψη μας . Όχι όμως να μεταφέρουμε αυτά στο ποδόσφαιρο και μάλιστα στο ερασιτεχνικό. Σε αυτόν τον χώρο δεν έχει καμία σχέση και θέση  η πολιτική. Όσοι επιμένουν σε αυτό θα πρέπει να απομονωθούν .……

 

Αν δείτε από ποια σωματεία υποστηρίζονται κάποιοι   υποψήφιοι , θα πάθετε πλάκα. Καμία σχέση… Κι όλα αυτά γιατί οι ομάδες  από τις οποίες προέρχονται δεν έχουν νομιμοποιηθεί…

 

Δυο έμπειροι παράγοντες , όπως είναι  ήδη γνωστόν, δεν θα μετάσχουν στο νέο διοικητικό σχήμα. Πρόκειται για τον Κώστα Χολέβα και τον Παναγιώτη Λαπατά δύο ανθρώπους  με τεράστια προσφορά στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο και την ΕΠΣΠ. Και οι δυο αποχωρούν με ψηλά το κεφάλι…..

20 χρόνια στη διοίκηση της Ένωσης ο Κ. Χολέβας, από τα οποία τα 14 σαν πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος . Ένα δύσκολο πόστο αλλά ο Κώστας με την ευσυνειδησία και το ήθος του, τα κατάφερε άψογα κερδίζοντας παράλληλα  την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων. Φίλε  σε ευχαριστούμε για όλα . Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο σε ευγνωμονεί …..

Ο Παναγιώτης Λαπατάς στα 14 χρόνια του στην διοίκηση αλλά και τις επιτροπές Παρατηρητών , καταπολέμησης της βίας  , επιτέλεσε τεράστιο έργο. Ο ίδιος με δήλωση του ευχαριστεί όλον τον κόσμο του Πειραϊκού ποδοσφαίρου για την συνεργασία αλλά και την αγάπη προς το πρόσωπο του. Να είσαι καλά φίλε Τάκη. Ο Πειραιάς σου οφείλει πολλά …

 

Συνεχίζεται η προσπάθεια αρκετών σωματείων για την νομιμοποίηση  τους . Τα εμπόδια όμως για κάποια από αυτά είναι μεγάλα και ένας Θεός ξέρει πότε θα ξεπεραστούν.

Με επιστολή του ο Νίκος Αντωναράκης πρώην πρόεδρος της Δάφνης Ταμπουρίων  σχολιάζει για την κατάσταση που υπάρχει αυτή την περίοδο στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο: «Δυστυχώς το κλείσιμο των δικαστηρίων, η αργοπορία στην διακίνηση εγγράφων και η όλη αυτή κατάσταση δεν άφησε πολλές ομάδες να είναι έτοιμες. Θα λείπουν πάνω από το 60% των ομάδων σε αυτές τις εκλογές πράγμα πρωτόγνωρο για τα Πειραϊκά και όχι μόνο δεδομένα. Η οικονομική ζημιά που έχει γίνει λόγω της συνεχόμενης καραντίνας έφεραν τα σωματεία σε αυτή την τραγική κατάσταση που έτσι και αλλιώς πολλά από αυτά πάλευαν να κρατηθούν ζωντανά. Θα μπορούσε η ΓΓ και η ΕΠΟ να άφηνε να πάρουν μέρος και σωματεία που έχουν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα και περιμένουν την εγγραφή στο μητρώο. Μην τα ρίχνουμε όλα στα σωματεία για την αργοπορία αυτή.»…

 

Ολοκληρώθηκε το περιβόητο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής . Ένα «περίεργο» πρωτάθλημα που έγινε με εντελώς άδικο τρόπο. Κατά γενική ομολογία. Ένα πρωτάθλημα που θα  γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Και δεν μιλάμε μόνο για τις κινήσεις και τον  παρασκηνιακό τρόπο που κινήθηκαν κάποιοι. Μιλάμε για την αδικία  του συστήματος  με αγώνες μόνο για ένα γύρο. Εμείς το λέμε εδώ και καιρό. Ας επικρατήσει έστω και τώρα η λογική και να μην υποβιβαστούν ομάδες . Να αποκατασταθεί η τάξη και να μην υπάρχουν αδικημένοι. Από η στιγμή μάλιστα που δεν ανέρχονται σωματεία από τα τοπικά πρωταθλήματα….

Οι ομάδες του Πειραιά γενικά πήγαν καλά. Μοναδική ζημιωμένη η ΑΕ Μοσχάτου που πλήρωσε κάποια σοβαρά προβλήματα εσωτερικά  και όχι μόνο .  Όσοι παρακολούθησαν την ομάδα στα παιχνίδια της έχουν απορήσει πως  υποβιβάστηκε .Όμως δεν πρέπει να υπάρχει απογοήτευση. Η ΑΕΜ  είναι κορυφαίος σύλλογος και έχει αποδείξει από το παρελθόν ότι βρίσκει τον τρόπο να ξεπερνάει τα προβλήματα της …

Η Προοδευτική είχε μια καλή πορεία και βρέθηκε ψηλά μέχρι το τέλος. Με όνομα βαρύ σαν ιστορία έδειξε ότι αξίζει να  έχει καλύτερη τύχη. Αρκεί να υπάρχει ηρεμία . Και τα τυχόν προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται με ψυχραιμία και χωρίς να παίρνουν δημοσιότητα. Τα εν οίκω μη εν δήμω. Και κάτι ακόμα . Φέτος η Προοδευτική και συγκεκριμένα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος είχε την τύχη να διαθέτει  στις τάξεις της τον  Σταμάτη Σαπαλίδη . Τον   κορυφαίο σκόρερ του πρωταθλήματος . Ένα σπουδαίο αθλητή και άνθρωπο…..

Ο Εθνικός δεν ξεκίνησε καλά. Πολύ τον είχαν ξεγραμμένο λίγο πριν από το τέλος. Όμως το ισχυρό DNA του ιστορικού συλλόγου έλεγε άλλα. Οι σωστές διοικητικές κινήσεις , η ψυχή των παικτών , αλλά και η πρόσληψη του Ντανιέλ Μπατίστα , άλλαξαν το κλίμα στην ομάδα . Και ο Εθνικός έδειξε ότι μπορεί να φτάσει και πάλι ψηλά….

Ο Αίας Σαλαμίνας είχε μια πολύ καλή πορεία κατά γενική ομολογία .Με ένα πολύ καλό σύνολο και μια οργανωμένη διοίκηση . Τελικά δεν κατάφερε την άνοδο , αλλά δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία . Ο Σαλαμινιώτικος σύλλογος βρίσκεται  ήδη σε σωστό δρόμο ….

Το Κερατσίνι τα καταφέρνει πάντα στο τέλος . Αυτό γίνεται εδώ και χρόνια . Χαμογελά συνεχώς  ενώ πέρα από τις  αγωνιστικές επιτυχίες του νικά και τα προβλήματα . Όσοι ασχολούνται με την ομάδα είναι άξιοι συγχαρητηρίων …

Για τον ΑΟ Καραβά θα επαναλάβουμε αυτά που λέμε τον τελευταίο καιρό. Στην πρώτη του παρουσία σε εθνικά πρωταθλήματα έδειξε απίστευτη σταθερότητα και πάνω από όλα σοβαρότητα. Η ομάδα λειτούργησε  φέτος επαγγελματικά σε όλους τους τομείς. Διοικητικά, προπονητικά , αγωνιστικά .Και η προβολή της στα ΜΜΕ μοναδική. …

Αρχαιρεσίες δεν έχει μόνο η ΕΠΣΠ , αλλά και τα σωματεία.

Η αναγεννημένη ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού

προσκαλεί όλα τα μέλη και τους φίλους της ομάδας μας, την προσεχή Κυριακή  13 Ιουνίου  στις  10:30 πμ  στο Δημαρχείο Κορυδαλλού στην αίθουσα συνεδριάσεων, διεξάγει αρχαιρεσίες  για την εκλογή νέου ισχυρού Διοικητικού Συμβουλίου. « Όλοι μαζί ενωμένοι για το τώρα και το αύριο! »αναφέρει η ανακοίνωση με νόημα…

Την Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 19:30 στα γραφεία του  ΑΣ Ποντίων Δραπετσώνας  , θα διεξαχθεί η  γενική συνέλευση του συλλόγου με  ετήσιο οικονομικό απολογισμό και  προγραμματισμό για  την επόμενη χρονιά …..

Η ακαδημία ποδοσφαίρου  του Α.Σ Ποντίων Δραπετσώνας  ξεκίνησε συνεργασία με την αντίστοιχη  του  Α.Κ Ροδωπού Χανίων. Φυτώρια δυο σπουδαίων συλλόγων με κοινή φιλοσοφία – αθλητική παιδεία, κοινούς στόχους και όνειρα για το μέλλον των παιδιών . Οι Πόντιοι θα υποδεχτούν  στις 26 Ιουνίου  στο λιμάνι του Πειραιά την αδελφοποιημένη ομάδα του ΑΚ Ροδωπού, και θα  ταξιδέψουν  όλοι μαζί για το Αίγιο . Πόντιοι και Κρητικοί μικροί αθλητές, όλων των ηλικιακών τμημάτων των ακαδημιών , θα αγωνιστούν σε τριήμερο ποδοσφαιρικό τουρνουά, ως μικτή ομάδα «ΠΟΝΤΙΩΝ ΡΟΔΩΠΟΥ». Σκοπός της αποστολής  αυτής είναι η φιλία μεταξύ των αθλητών.  Στην ανακοίνωση του ΑΣ Ποντίων αναφέρεται επίσης : «Η χαρά η ψυχαγωγία, η εκτόνωση για όλα αυτά που στέρησαν το χαμόγελο ιδιαίτερα στις ευαίσθητες ηλικίες. Ταυτόχρονα οι αγωνιστικές εμπειρίες με συλλόγους από κάθε σημείο της χώρας , θα μας δώσουν την ευκαιρία να αξιολογήσουμε τις δυνατότητες κάθε μικρού ποδοσφαιριστή των ακαδημιών μας.»

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους Πόντιους για τη σημαντική αυτή κίνηση…..

 

Στον Πήγασο Αγίου Διονυσίου λειτουργούν σαν μια αγαπημένη οικογένεια χρόνια τώρα. Έχουν ένα δικό τους προχωρημένο τρόπο αντίληψης . Για του λόγου το αληθές. Επειδή αρχικά οι ηγέτες του συλλόγου Κώστας Μαστρόκαλος και Γιώργος Κοκκινάκης αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα , την προεδρία ανέλαβε προς γενική έκπληξη και με μεγάλη επιτυχία  ο προπονητής Παύλος Καπνίσης  Ο οποίος  όταν όλα πήγαν καλά επέστρεψε στην θέση του ως προπονητής υποδομών.

Πάμε τώρα στην τεχνική ηγεσία . Εκεί όπου για τρία χρόνια βρισκόταν  ο Μπάμπης Τοπίκογλου ο οποίος άφησε σημαντικό έργο στην ομάδα . Ένας άνθρωπος με σπάνιο ήθος και χαρακτήρα ο Μπάμπης στηρίζει τον νέο προπονητή της ομάδας Παναγιώτη  Παπαδόπουλο ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν βοηθός του . Χαρακτηριστικά μας δήλωσε: «Θα είμαι δίπλα του σε ότι χρειάζεται. Απόλυτη στήριξη σε έναν νέο, επιστημονικά καταρτισμένο προπονητή.» Και ο Μπάμπης πρόσθεσε:  «Δεν αποχωρώ από την ομάδα, δεν μπορώ λόγω του εξαιρετικού δυναμικού του Δ.Σ»…..

 

Στην πανέμορφη Σαντορίνη ταξιδεύουν σήμερα οι βετεράνοι του Πειραιά . Οι οποίοι θα απολαύσουν τις ομορφιές του  νησιού ενώ αύριο θα αντιμετωπίσουν τους παλαίμαχους της Θύελλας Καμαρίου. Η αποστολή θα επιστρέψει το βράδυ της Κυριακής….