Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντωνη…

Published

on

Την  προσεχή Δευτέρα 6 Ιουλίου στις 7μμ θα πραγματοποιηθεί η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά στην αίθουσα “ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ SUMMER” στο Μοσχάτο( Κωνσταντινουπόλεως & Ομήρου). Θα γίνει ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός  της Ένωσης τη χρονιά  που πέρασε. Να σημειωθεί  ότι στην αίθουσα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό …

Όπως ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ μέχρι και την Πέμπτη 2 Ιουλίου που μπορούσαν τα σωματεία να καταθέσουν το ειδικό πληρεξούσιο, το έκαναν εμπρόθεσμα συνολικά 74. Τυχόν εκπρόθεσμα πληρεξούσια που θα κατατεθούν μέχρι και την ημέρα της Συνέλευσης θα κριθούν από την ολομέλεια της Γ.Σ…..

Και ένα στατιστικό στοιχείο που ανακοίνωσε η ΕΠΣΠ .Από τα 88 σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της , τη χρονιά που πέρασε , σε όλα τα πρωταθλήματα συμμετείχαν τα 78…..

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη με τα σωματεία που προπονούνται στο γήπεδο του ΣΕΦ .

Στη συνάντηση που έγινε στο Δημαρχείο της πόλης  σε πολύ καλό κλίμα  παραβρέθηκαν από την ΕΠΣ Πειραιά ο πρόεδρος Γιώργος Ανατολάκης και ο Γενικός Γραμματέας Γιάννης Σπάθας .

Όπως έχει γραφτεί ήδη ο Δήμος  θα επιδιώξει να  νοικιάσει τον χώρο από το ΣΕΦ. Ο κ. Μώραλης  ομολογουμένως έδειξε πολύ καλή διάθεση για να βοηθήσει τα σωματεία.  Η Ένωση  από την πλευρά της έχει σκοπό  και θέλει να εξυπηρετήσει τις ομάδες  .Θεωρείται επίσης πως θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να μην υπάρξουν παράπονα στη κατανομή των ωρών…..

Ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες η τοποθέτηση του νέου χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου ποδοσφαίρου του Σταδίου των Σιταποθηκών. Το έργο υλοποιήθηκε με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο γήπεδο που θα προσφέρει ασφαλείς συνθήκες άθλησης στους χρήστες και θα έχει αντοχή στον χρόνο. Απομένει να γίνουν τώρα βελτιωτικές εργασίες στο ταρτάν και τα αποδυτήρια….

Παραιτήθηκε από το Δ,Σ του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Πειραιά ο πρώην πρόεδρος Τάκης Φωστηρόπουλος . Προφανώς χολωμένος από το γεγονός ότι κάποια μέλη με τη στάση τους  δεν εκτίμησαν την προσφορά του  όλα αυτά τα χρόνια στον Σύνδεσμο. Μετά την συγκρότηση σε σώμα του νέου ΔΣ. που ορίσθηκε απλό μέλος , ο κ. Φωστηρόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του από την διοίκηση. Τη θέση του καταλαμβάνει ο πρώτος αναπληρωματικός που είναι ο Αντώνης Τσιμπάκης….

Ενισχύεται σημαντικά φέτος η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού που φαίνεται ότι κάνει ένα βήμα παραπάνω. Από τα πιο υποδειγματικά σωματεία στον χώρο τα τελευταία χρόνια, σε όλους τους τομείς….

Αναμφίβολα πάντως η μεγάλη πρωταγωνίστρια μέχρι τώρα  στις μεταγραφές είναι η Ελλάς  Ποντίων . Με τεράστια μεταγραφικά αποκτήματα που κάνουν τη διαφορά, έχει εντυπωσιάσει τους πάντες…

Επίκειται συνεργασία ανάμεσα  στην ΑΕ Περάματος  και τον Ολυμπιακό Περάματος. Δυο γειτονικές ομάδες .  Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές βρίσκονται σε πολύ  καλό σημείο  και όλα δείχνουν ότι πάει να γίνει κάτι καλό, ανάμεσα στις δυο ομάδες . Η μια ουσιαστικά θα συμπληρώνει την άλλη . Η Ένωση θα είναι η ισχυρή της παρέας και θα αγωνίζεται στην Α’ Κατηγορία ενώ στον Ολυμπιακό που θα παίξει στη Β’  θα αξιοποιούνται τα ταλέντα και θα προωθούνται ανάλογα. Μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθεια . Ήδη αυτό θα εφαρμόσει ο Αετός Κορυδαλλού  που πήρε υπό  την κηδεμονία του την Κύπρο Κορυδαλλού . Εκεί λοιπόν θα αγωνίζονται  τα παιδιά που προέρχονται από τις πλούσιες ακαδημίες του Αετού. Όσο για τους παίκτες της πρώην Κύπρου, οι περισσότεροι θα «κατηφορίσουν προς Νίκαια . Και συγκεκριμένα προς ΑΕ Νίκαια . Που καθίσταται  από τώρα σαν μεγάλο φαβορί για την  άνοδο στη Β’ Κατηγορία…..

Κάπου αλλού, όμως  θα υπάρχει πρόβλημα είναι ανάμεσα σε δυο ομάδες της ίδιας περιοχής . Εκεί, εκεί στον Κορυδαλλό , όπου κάποιοι  παίκτες και παράγοντες  «μετακόμισαν » από τον ένα σύλλογο στον άλλο . Όχι και με τον καλύτερο τρόπο . Θα δούμε τι θα γίνει ….

Ο Αχιλλέας Ανδριανάκης είναι λοιπόν ο νέος προπονητής  του Περαμαϊκού. Ιδανική περίπτωση για τον ιστορικό σύλλογο. Ο Αχιλλέας είναι ιδιαίτερα επιτυχημένος και ταλαντούχος τεχνικός αφού όπου κι αν έχει εργαστεί πρόσφερε σημαντικό έργο…..

Την φετινή προσπάθεια  του Ικάρου Καλλιθέας θα στηρίξουν ως χορηγοί  οι Γεράσιμος και Γρηγόρης Ραλλάτος οι οποίοι είναι φίλοι  αλλά και συνεργάτες του προέδρου του συλλόγου Γιάννη Περλορέντζου. Μια ανάσα για την ομάδα που βρίσκει και πάλι τα βήματα της …..

Μια ακόμα γυναίκα  στις Δημόσιες σχέσεις Πειραϊκού συλλόγου. Είναι η Ευαγγελία Μάρκου  που ανέλαβε υπεύθυνη του σημαντικού αυτού τομέα στον Ίκαρο Καλλιθέας . Καλορίζικη !!!

Νέο αίμα στη διοίκηση του Αργοναύτη  που κάνει προσπάθεια  για να βρει την χαμένη του αίγλη με πρόεδρο τον, προερχόμενο από Μοσχάτο, Φώτη Μενούχο . «Μεταγραφή »  διοικητική για τον ιστορικό σύλλογο θεωρείται η παρουσία  του Γιώργου Καρανάσου  πρώην κορυφαίου διοικητικού στελέχους του Ατρόμητου Κερατσινίου. Σημαντικό για τον Αργοναύτη είναι η συμμετοχή στη διοίκηση  πολλών βετεράνων ποδοσφαιριστών. Παικτών που έχουν γράψει ιστορία τιμώντας τη φανέλα της  Χατζηκυριακιώτικης ομάδας….

Ξεκίνησε ο προγραμματισμός στην  Αστυπάλαια Κορυδαλλού  για τη νέα περίοδο. Αρχικά η διοίκηση προχώρησε στην   ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή Νίκο Μανικιώτη  .

Παράλληλα ανανέωσε με τον 20χρονο αμυντικό μέσο Γιώργο Τσονόπουλο ο οποίος άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις πέρσι στην ομάδα  και έτσι ήταν επιθυμία όλων να παραμείνει.

. Σημαντικό διοικητικό ρόλο , στο πλευρό του Νικήτα Νικολάκη θα έχει ο Παναγιώτης Κουτσαβλής. Αντίθετα αποχώρησε ο Γενικός Αρχηγός Λάκης Δάκουρας που είχε διατελέσει παλαιότερα παράγοντας στον Αετό Κορυδαλλού . Προτίμησε να αλλάξει ομάδα αλλά  και Ένωση  αφού  συνεχίζει στην Αγία Ελεούσα , σωματείο της γειτονιάς του στην Αγία Βαρβάρα Αιγάλεω….

 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο Άρης Τσαγδής θα βρίσκεται στο τιμόνι   του ΑΣ Δραπετσώνας .  Η διοίκηση ανανέωσε τη συνεργασία της με τον ικανότατο προπονητή εκτιμώντας παράλληλα και την προσφορά του….

Ελεύθερος έμεινε από τον Φαληρικό ο Δημήτρης Βέττας . Ο έμπειρος επιθετικός  που έχει αγωνιστεί επίσης σε Αμφιάλη , ΑΟ Κορυδαλλό κ.α ήδη συζητά  με ομάδες για να συνεχίσει την καριέρα του……

Μετά από 12 χρόνια ο Δημήτρης Μάνσαλης αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία του Πυθαγόρα Περάματος. 12 χρόνια σημαντικής προσφοράς  και συνεπούς παρουσίας. Αντικαταστάτης του συνεχίζει ένας άλλος ανερχόμενος  προπονητής . Ο Μάνος Χαρόπουλος. Καλορίζικος …..

‘Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ,  ο πρώην δήμαρχος Δραπετσώνας  δικηγόρος Κώστας Χρονόπουλος  μια κορυφαία προσωπικότητα στο  χώρο. Ο εκλιπώς ήταν άνθρωπος του αθλητισμού αφού είχε διατελέσει παλαιότερα πρόεδρος στον ΑΣ Δραπετσώνας. Η νεκρώσιμη ακολουθία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 14.30 στον Άγιο Φανούριο Δραπετσώνας. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του….

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από  την ημέρα που έφυγε από κοντά μας  ο πρώην πρόεδρος της ΑΕ Μοσχάτου Γιώργος Μενούχος . Το μνημόσυνο για την ανάπαυση ης ψυχής του θα γίνει αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στο Καβούρι …

Θερμά συλλυπητήρια στον αγαπητό φίλο και αντιπρόεδρο της Ένωσης Συνδέσμων  Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά Στέλιο Παπαλξάνδρου για τον χαμό του αδελφού του Κοσμά , που έφυγε από τη ζωή εντελώς ξαφνικά στα 62 του χρόνια….

Ρεκόρ για Γκίνες . Γράψαμε πριν από  δυο εβδομάδες για τον πρόεδρο με την πιο γρήγορη επιτυχία . Τον Σαράντο  Ευσταθόπουλο που δυο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ανέβασε τον ΑΟ Καραβά  στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Ένας φίλος όμως μου τόνισε και κάτι ακόμα . Αναφέροντας τον Δημήτρη Βουτσινά. Σαν τον προπονητή που κατάφερε να σώσει τη Δόξα Πειραιά με ένα μόλις βαθμό. Δεν το είχα σκεφτεί πραγματικά….