Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη . Αντίο 2020!!! 

Published

on

Το 2020 που φεύγει  σε λίγες ώρες , σίγουρα δεν ήταν μια καλή χρονιά για την ανθρωπότητα και φυσικά για τον αθλητισμό. Φεύγει κι αφήνει πίσω του συντρίμμια. Μακάρι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη   για όλο τον κόσμο και σε όλους τους τομείς. Αν και όπως έχουν προβλέψει οι ειδικοί  θα περάσει καιρός μέχρι να συνέλθουμε και να επανέλθουμε στους κανονικούς ρυθμούς ζωής . Πάμε τώρα στα δικά μας . Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . Πολλοί ποδοσφαιριστές , παράγοντες , φίλαθλοι ρωτάνε πότε θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση. Και φυσικά δεν παίρνουν απάντηση . Γιατί κανένας δεν ξέρει. Ούτε αυτοί που αποφασίζουν για όλα. Κανένας δεν γνωρίζει τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα  πότε θα επαναρχίσουν και αν θα επαναρχίσουν. Μιλάνε  για τρίτο κύμα πανδημίας.  Έτσι κι αλλιώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα .Και η ποδοσφαιρική χρονιά κινδυνεύει να χαθεί, δυστυχώς. Ας ευχηθούμε , όλη αυτή η κατάσταση να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα και με τις λιγότερες απώλειες  . Το ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο πρέπει να επιζήσει . Να ελευθερωθεί . Να επανέλθει η ζωή στα γήπεδα. Καλή χρονιά σε όλους !!! Χρόνια Πολλά σε όσους και όσες γιορτάζουν. Με υγεία και ευτυχία !!!!

 

Όπως  είχαμε  γράψει και  την περασμένη εβδομάδα όσο περνάνε οι μέρες αυξάνονται τα σωματεία  που προχωρούν την διαδικασία  που έχει  ζητήσει η  Γ.Γ.Α. από τα Ερασιτεχνικά σωματεία  για την την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και ουσιαστικά την νομιμοποίηση  τους  . Ήδη ανακοινώθηκαν τα πρώτα σωματεία που  θα λάβουν την έκτακτη Οικονομική  επιχορήγηση  και έπεται συνέχεια…..

 

Σε μια εποχή κρίσιμη για όλους , η προσφορά στο συνάνθρωπο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Ο Σαρωνικός στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης , τίμησε το Λεούσειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Αίγινας , προσφέροντας το ποσό των 500 ευρώ σε κάθε ένα από αυτά , αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο , το πολύ σημαντικό έργο που προσφέρουν , στην κοινωνία του νησιού .

Την απόδοση , ανέλαβε ο αρχηγός του αντρικού τμήματος της ομάδας και αντιπροσωπεία ποδοσφαιριστών.

Το ποσό που διέθεσε ο σύλλογος  προέρχεται από χορηγία του κ. Σπύρου Βλάσση , τον οποίο  η διοίκηση ευχαριστεί  θερμά και του εύχεται ολόψυχα καλή χρονιά ….

Κάτι ανάλογο έγινε και από την ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα Κορυδαλλού   που  έχει αποδείξει ότι είναι  μια ομάδα με ευαισθησία και αγάπη για τους συνανθρώπους μας .«Οφείλουμε να είμαστε κοντά τους, να τους δώσαμε αγάπη με πράξεις και να νιώσουν ζεστασιά αυτές τις μέρες. Με αυτή την σκέψη η ομάδα μας ανακοινώνει μια κίνηση ανθρωπιάς μέσα από την καρδιά μας. » αναφέρει στην ανακοίνωση του  ο σύλλογος  και καλεί τον κόσμο που μπορεί να βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθούν   τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης για το ίδρυμα “ΤΟ” ΠΕΤΑΓΜΑ”  που είναι σύλλογος γονέων για την υποστηριζόμενη διαβίωση ατόμων με νοητική υστέρηση. »….

Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος η διοίκηση της Ένωσης Συνδέσμων Βετεράνων ποδοσφαιριστών Πειραιά , πρόσφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε άπορους συνανθρώπους μας . Αυτή  τη φορά στην ενορία του Αγίου Γεωργίου Περάματος …

Κοντά στα σωματεία πάντα και η Αρτοποιία «Ήπειρος » του Αντώνη Τσάτσου που  βοηθά πάντα . Γι’ αυτό άλλωστε  αξίζει όλοι να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια  αγοράζοντας προϊόντα από τα  καταστήματα της….

 

Αυτές τις Άγιες μέρες  έφυγαν από τη ζωή δυο άνθρωποι του ποδοσφαίρου.

Ο Νίκος Κασσαλής αντιπρόεδρος  των Νέων Ευγενείας  από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 55 ετών. Ο Νικόλας ήταν καλός φίλος , πάντα με το χαμόγελο στα χείλη . Ήταν με λίγα λόγια γνήσιος και αυθεντικός . Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο για την ομάδα που λάτρεψε .

Στην ανακοίνωση του ο σύλλογος μεταξύ άλλων αναφέρει για τον Νίκο Κασσαλή:

«Ήσουν και εσύ αδερφέ μας… ένα μικρό παιδί με μια μεγάλη καρδιά..

Ένας καλός άνθρωπος…

Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο χωρίς εσένα αδερφέ… Τίποτα..

Από το σύντομο πέρασμα σου, μόνο φίλους άφησες πίσω σου…

Θα μας λείψει η φυσική σου παρουσία!

Γιατί ο ίδιος εσύ, είσαι και θα είσαι μέσα μας.. στην καρδιά και στο μυαλό μας..

Καλό ταξίδι Νικόλα στη γειτονιά των αγγέλων..

Γιατί εκεί ανήκεις..»….

Άλλη μια απώλεια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ήταν ο Παναγιώτης Γκαμάνης, που κτυπήθηκε από την επάρατη νόσο. Διετέλεσε  παλαιότερα μέλος της διοίκησης της Δόξας Πειραιά , επί προεδρίας του Νίκου Μακρή.  Ήταν αδελφός του Γιώργου Γκαμάνη προέδρου του Συνδέσμου Βετεράνων ποδοσφαιριστών της Δόξας  και πατέρας του τραγουδιστή Νίκου.

Η διοίκηση της Δόξας Πειραιά με ανακοίνωση της συλλυπείται βαθύτατα την οικογένεια του εκλιπόντος και μετέχει στο βαρύτατο πένθος της …….

 

Γνωστός παράγοντας Πειραϊκού συλλόγου και βετεράνος ποδοσφαιριστής  ήταν αρνητής του κορωνοϊού. Μέχρι που  προσεβλήθη ο ίδιος και άλλαξε μυαλά . Ευτυχώς τώρα είναι καλά ….

 

Πριν από μερικές μέρες «εξόκειλε» στην   παραλία  της Φρεαττύδας μια τεράστια φάλαινα , όπως είδαμε και στα τηλεοπτικά  δελτία ειδήσεων .Στο ίδιο σημείο όπου  συχνάζει και κάνει τις βουτιές του, ο βετεράνος διαιτητής και μέλος της Επιτροπής ορισμού διαιτητών Γιάννης Ευδαίμων που είναι κολυμβητής παντός καιρού . Απλά το αναφέρω ως σύμπτωση . Τυχόν συσχετισμοί απαγορεύονται ρητά και κατηγορηματικά. Οποιοσδήποτε συνδυασμός  είναι τουλάχιστον ατυχής…..