Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη εν μέσω πανδημίας

Published

on

Η κατάσταση που ζούμε πλέον σαν χώρα είναι κρίσιμη . Η πανδημία έχει ανατρέψει τα πάντα στη ζωή μας . Η αβεβαιότητα αλλά και η ανησυχία  όσο πάνε  και μεγαλώνουν .  Πρωτόγνωρα πράγματα για όλους μας . Είμαστε υποχρεωμένοι να εξοικειωθούμε με την νέα καραντίνα  ή το lockdown 2 , όπως λέγεται ξενικά . Ήδη έχετε ακούσει και διαβάσει πολλά . Αναλύσεις επί αναλύσεων . Ο καθένας πλέον έχει την άποψη του για τον κορωνοϊό. Τα κρούσματα πάντως είναι πολλά . Εμείς θα ασχοληθούμε με αυτό που μας αφορά και ξέρουμε πολύ καλά . Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Που από την πρώτη στιγμή , ακόμα και πριν την καραντίνα  βρέθηκε στο στόχαστρο  , μαζί με τους χώρους εστίασης κλπ. Οι εύκολες λύσεις.
Και το ερώτημα  που πλανάται και απασχολεί όλους τους ανθρώπους του Πειραϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου είναι ποιο θα είναι το μέλλον  . Τα πράγματα πλέον είναι τρομερά δύσκολα για όλους . Όλοι αναρωτιούνται  πότε θα αρχίσει και πάλι η αγωνιστική δραστηριότητα . Η αναστολή πάει τα πρωταθλήματα πολύ πίσω . Και κανένας δεν γνωρίζει πότε και με ποιον τρόπο θα γίνει  , αν θα γίνει , επανεκκίνηση . Ειδικά στον Πειραιά , ο πονοκέφαλος είναι μεγάλος . Ειδικά για την Α΄ Κατηγορία των δυο ομίλων με 17 ομάδες ο καθένας . Όλα θα εξαρτηθούν από τις κυβερνητικές αποφάσεις . Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη. Κάποιες ομάδες ξεκίνησαν με φιλοδοξίες φέτος . Κάποιοι παράγοντες επένδυσαν  με σημαντικές μεταγραφές κλπ. Όλα αυτά κινδυνεύουν να καταστραφούν.
To ερασιτεχνικό  ποδόσφαιρο εκπέμπει SOS. για μία ακόμα  φορά. O αφανισμός βρίσκεται προ των πυλών…  

Η ΕΠΣΠ με ανακοίνωση της πρότεινε στην Κυβέρνηση να συνεχιστούν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα  με περιορισμό του αριθμού  εισερχομένων στο γήπεδο ( συνολικά 25 άτομα συμπεριλαμβανομένων και των αθλητών) για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση του COVID-19.Αντίθετα για το ίδιο διάστημα δεν θα πρέπει να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα υποδομών. 

Και η ανακοίνωση αναφέρει επίσης :  

 «Η απόφαση της αναστολής  σημαίνει “ταφόπλακα” του ερασιτεχνικού ποδόσφαιρου αφού για ένα μήνα διακοπής θα διαλυθούν τα ερασιτεχνικά σωματεία που με μεγάλο κόπο επαναλειτούργησαν το καλοκαίρι του 2020. Έχουν γίνει τεράστια έξοδα από κάποιους αφανείς ήρωες-παράγοντες που αγαπούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο . 

Εννοείται ότι είμαστε  μαζί με την πολιτεία στα θέματα Υγείας , όμως είμαστε πρωτεργάτες για τον έλεγχο και την ασφάλεια των αθλητών και είναι καταδικαστική η αναστολή του ποδόσφαιρου στην Αττική καθώς δεν θα συμβαίνει το ίδιο για όλες τις περιοχές της επικράτειας. Ας μην διώξουμε τους νέους από τα γήπεδα στρέφοντας τους σε άσχημα ερεθίσματα. «νους υγιής εν σώματι υγιεί »Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος σε όλο αυτό που μας συμβαίνει και οι αρμόδιοι πρέπει να σκεφτούν αν επιδρά αρνητικά η θετικά στην εξάπλωση. Τα πρωτόκολλα είναι συγκεκριμένα και με λίγη προσοχή πιστεύουμε ότι μπορούν να συνεχισθούν  τα πρωταθλήματα. Εκτιμούμε ότι η αυστηροποίηση του Υγειονομικού πρωτοκόλλου  μπορεί να βοηθήσει έστω για την ασφαλή διεξαγωγή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων»….. 

Οι δραστηριότητες στην ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδας δεν σταματούν. Προσελήφθη προπονητής ο Δημήτρης Βουτσινάς , νέος γυμναστής  ο Νίκος Παραράς , ενώ έγιναν και μεταγραφές . ‘Ήδη ανακοινώθηκαν δυο , ενώ αναμένονται ακόμα δυο . Κι όλα αυτά ενόψει καραντίνας και πλήρους ποδοσφαιρικής αδράνειας .Τουλάχιστον οι υπεύθυνοι του συλλόγου δεν χάνουν την αισιοδοξία τους ….. 

Τουλάχιστον αυτή τη δύσκολη περίοδο  , υπάρχει ένας τόνος ελπίδας και αισιοδοξίας. Μιλάμε για τις εργασίες σε κάποια γήπεδα. Αρχικά θα αναφερθούμε στο γήπεδο του Ρέντη που εδώ και μήνες δεν λειτουργεί λόγω έργων. Επιτέλους τοποθετείται ο νέος συνθετικός χλοοτάπητας και σύντομα θα  τεθεί στη διάθεση των σωματείων και των αθλητών. 

Στο γήπεδο Περάματος προχωράει το θέμα του ηλεκτροφωτισμού .Ήδη εγκρίθηκε  το σχετικό κονδύλι και ο Δήμος βρίσκεται στην  διαδικασία της ανάθεσης του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί  μέχρι το τέλος του άλλου μήνα… 

Στο γήπεδο Σιταποθηκών η πλήρης ανακατασκευή του ηλεκτροφωτισμού αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Νοέμβρη ενώ ήδη  έγιναν οι διορθωτικές εργασίες στο ταρτάν που είχε τοποθετηθεί πριν από ορισμένους μήνες …. 

Όσον αφορά το  γήπεδο του ΣΕΦ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Αρχικά γίνεται ο καθαρισμός από τον Δήμο Πειραιά των χώρων γύρω από το γήπεδο ,όπου είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδαριό. Ειδικά πίσω από το τέρμα από την πλευρά της εξέδρας η οποία λόγω φθορών δεν χρησιμοποιείται. Θα γίνει όμως άμεσα η επιδιόρθωση της με αντικατάσταση των παλιών ξύλων καθώς και βάψιμο. Επίσης αναμένεται να ολοκληρωθεί η μελέτη για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού. Λογικά μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα . Να σημειωθεί ότι ο Ο.Π.Α.Ν . του Δήμου Πειραιά ρύθμισε το θέμα της τοποθέτησης φύλακα στο γήπεδο για τη σωστή λειτουργία και εξυπηρέτηση των σωματείων .Και κάτι ακόμα . Οι πάγκοι των αναπληρωματικών ήλθαν στο ΣΕΦ από άλλο γήπεδο που περίσσευαν ( Ρέντη) . Όμως θα πρέπει κάποια στιγμή να τοποθετηθεί και ένας επιπλέον πάγκος για τον παρατηρητή και τον γιατρό του αγώνα  οι οποίοι στους αγώνες είναι όρθιοι εκτεθειμένοι στις κακές καιρικές συνθήκες….. 

Ο Δημήτρης Γεωργίου που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι από  τον Ατρόμητο Πειραιά , είναι μέχρι τώρα ο μεγάλος πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος .Είναι   πρώτος σκόρερ  με 12 γκολ σε 5 αγώνες . Σημειωτέον ότι συνολικά ο Ατρόμητος  έχει πετύχει 18  . Δηλαδή ο Γεωργίου έχει σημειώσει τα 2/3 των τερμάτων της ομάδας του…. 

Πάμε τώρα και στα γενικά στατιστικά στους μέχρι τώρα αγώνες του πρωταθλήματος. 

Η ΑΕ Νίκαια που προηγείται στην Γ’ Κατηγορία ετοιμάζει το μεγάλο come back  της. Στους μέχρι τώρα 5 αγώνες της μετράει μόνο νίκες. 

Αντίθετα χωρίς βαθμό παραμένουν η Δόξα Πειραιά , ο Αστέρας Κερατσινίου από την Α’ Κατηγορία, η Κύπρος Κορυδαλλού , ο Άρης Αμφιάλης  από την Β’, ενώ η Δάφνη Ταμπουρίων από την Γ΄Κατηγορία έχει μόλις έναν βαθμό.

Από κει και πέρα ΧΩΡΙΣ ΗΤΤΑ είναι από την Α’ Κατηγορία οι Αμπελακιακός, Περαμαϊκός, Φαληρικός, Ατρόμητος Πειραιά , Αμφιάλη , Νέοι Ευγένειας, από την Β’ Αστέρια  Δραπετσώνας, Νέο Ικόνιο, Σαλαμανινομάχοι, Πειραϊκός , Ένωση Καμινίων, ΑΟ Αγίου Δημητρίου, και από την Γ’ η ΑΕ Νίκαια και ο Πολυκράτης. 

Στον αντίποδα ΧΩΡΙΣ ΝΙΚΗ παραμένουν  από την Α’ η Δόξα Πειραιά, ο Αστέρας Κερατσινίου και η Αναγέννηση Μοσχάτου, ο Ολυμπιακός Κερατσινίου , Κύπρος Κορυδαλλού, Άρης Αμφιάλης από την Β΄και η Δάφνη Ταμπουρίων. 

Σαν επίλογο να ευχηθούμε , η κατάσταση που  βιώνουμε να τελειώσει γρήγορα. Να επανέλθουμε σύντομα σε κανονικούς ρυθμούς ζωής. Διαφορετικά οι συνέπειες θα είναι τεράστιες για όλους ….