Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Επειδή ακούγονται πολλά και διάφορα και ο καθένας λέει ότι θέλει , να ξεκαθαρίσουμε  σήμερα πως είναι η κατάσταση με τις ομάδες που ανέρχονται ή υποβιβάζονται και στις τρεις κατηγορίες.

Αρχικά στην Α’ . Είναι γνωστό ότι οι πρωταθλητές των δυο ομίλων ανέρχονται στη Γ’ Εθνική . Όσον αφορά τις ομάδες που υποβιβάζονται συνολικά είναι έξι .  Οι δυο τελευταίοι των δυο ομίλων ( ένας + ένας ) πέφτουν απευθείας . Στα play out  διαγωνίζονται οι τέσσερις ομάδες πάνω από τον τελευταίο.  Από αυτές στη β’ Κατηγορία υποβιβάζονται οι δυο  από κάθε όμιλο . ….

Πάμε στην Β’ .  Από εδώ ανέρχονται συνολικά στην Α’  πέντε σωματεία. Απευθείας οι πρώτοι των δυο ομίλων . Επίσης οι πρώτοι από την τετράδα των play off.   Ενώ οι δεύτεροι  των δυο ομίλων θα δώσουν αγώνα μπαράζ  για να ανέλθει μια ακόμα ομάδα στην Α ‘ Κατηγορία .

Σχετικά με τις ομάδες που υποβιβάζονται από την Β’ στη Γ’ Κατηγορία .  Πέφτει η τελευταία από κάθε όμιλο καθώς και η τελευταία από την τετράδα των play out  . Ενδέχεται να υποβιβαστεί μια ακόμα που θα προκύψει μετά από μπαράζ  των δυο προτελευταίων  από τα play out  των δυο ομίλων . Αυτό ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει . βέβαια στον 1ο όμιλο υπάρχει η εξής ιδιομορφία .

Σε αυτόν «μετέχουν» οι δυο ομάδες ΑΕ Νίκαια και Οδηγήτρια  που δεν πήραν καθόλου μέρος στο πρωτάθλημα . Εδώ λοιπόν θα γίνει- τυπικά – κλήρωση ποια από τις δυο υποβιβάζεται απευθείας στη Γ΄ Κατηγορία . Η άλλη θα  «λάβει μέρος » στα playout   αφού υπάρχει πρόγραμμα και θα μηδενίζεται . Όπως ακριβώς έγινε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος . Η ομάδα αυτή θα λάβει την τελευταία θέση στην βαθμολογία.  Αν όμως υποβιβαστεί ένα ακόμα σωματείο  στη Γ’  αυτό θα είναι μια από τις προτελευταίες ομάδες των δυο ομίλων των play out  .

Τέλος όσον αφορά τη Γ’ Κατηγορία ανέρχονται στη Β’  συνολικά τρεις .Οι δυο πρώτοι ( ήδη έχουν ξεκαθαρίσει οι ομάδες που είναι ο ΑΟ Πειραιάς και ο Περαμαϊκός)  και η  ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση από τις τέσσερις  των play off…..

Η περυσινή κόντρα που είχε προκύψει ανάμεσα στον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής του Αργοναύτη και του προπονητή Κώστα Κριμιτζά …αναθερμάνθηκε . Ο πρώτος στην τηλεοπτική μας εκπομπή στο nfstudiosportstv στο διαδίκτυο ανέφερε και πάλι  τον δεύτερο σαν ένα από τους πρωταίτιους για την κατρακύλα  του Αργοναύτη . Απάντησε ο Κριμιτζάς  στον Καλαφατά με μακροσκελέστατη επιστολή  με πρωτότυπο έως πρωτοφανή  τρόπο. Μέσω facebook με αποδέκτη τον υπογράφοντα . Τα είπε στη……νύφη δηλαδή  για να τα ακούσει η πεθερά που  λέει και ο λαός  . Αφού λοιπόν δημοσιεύτηκε εκεί δεν θα μπορούσε  να ανέβει κάπου αλλού. Πάντως στην επιστολή του ο Κώστας Κριμιτζάς αναφέρει τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια . Ευχή μας είναι να καταλαγιάσει η κατάσταση να επικρατήσει λογική και να ηρεμήσει ο ιστορικός σύλλογος ο οποίος ως γνωστόν  γυρίζει  σελίδα …..

Πέραν αυτών ο Κώστας Κριμιτζάς ανέβασε στη σελίδα του στο facebook κάποια  άλλα  θέματα . Ανάμεσα στου και αυτό παρακάτω : «Δεν είμαι κολλητός με δημοσιογράφους, δεν το επεδίωξα ποτέ ούτε ως ποδοσφαιριστής με το 5χίλιαρο, ούτε ως προπονητής με το 20ευρω κι αν δεν με καλέσουν εκείνοι, δεν τους καλώ εγώ, τον γνωρίζω καλά και αυτόν τον δρόμο, αλλά επέλεξα να μην τον διαβώ…» Δεν αποκλείεται να έχει δίκιο. Το πιθανότερο είναι να έχει δίκιο, δυστυχώς. Αλλά επειδή η λάσπη είναι λάσπη , καλό θα είναι να διευκρινίσει. Προσωπικά επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε σε ποιους αναφερόταν . Επειδή όμως ο κόσμος δεν γνωρίζει και επειδή έχουμε  δεχτεί αρκετά τηλεφωνήματα καλό θα ήταν να βγει και πάλι δημόσια και να μιλήσει αντρίκια σε ποιους αναφερόταν . Ονομαστικά. Έτσι είναι το σωστό. Δεν είναι όλοι ίδιοι….

Χθες όμως ήταν μια ιστορική μέρα για τον Αργοναύτη. Στο 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ομάδας, με θέμα την επικείμενη συγχώνευση με τον Ατρόμητο Κερατσινίου, όπου εκεί βρέθηκε ο συνεργάτης μας Φώτης Περιφάνης και μας μετέφερε το κλίμα. Μια συγκέντρωση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Δόθηκαν εξηγήσεις στα μέλη του ιστορικού συλλόγου, αναφορικά με θέματα της συγχώνευσης και των σκοπών των νέων ανθρώπων που έρχονται να βοηθήσουν. Αρχικά ο Γενικός Γραμματέας του Ατρόμητου Γιώργος Καρανάσος εξήγησε τους δυο τρόπους με τους οποίους θα γίνει αυτή η ενοποίηση. Ο πρώτος είναι να ενσωματωθεί όλο το δυναμικό του Ατρόμητου Κερατσινίου στον Αργοναύτη και να μην υπάρχει πια ο Ατρόμητος. Ο δεύτερος, να απενεργοποιηθεί το σωματείο του Ατρόμητου Κερατσινίου και να γίνει όλη αυτή η διαδικασία της ενοποίησης, με όνομα πάντα πρώτα τον Αργοναύτη και εν συνεχεία Ατρόμητος, όπως είχε συμφωνηθεί στις τρεις προηγούμενες συνελεύσεις  από μέλη και των δύο σωματείων. Κάτι το οποίο θα πρέπει να γίνει άμεσα, καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και τα δικαστικά Μέγαρα σε λίγο καιρό θα γίνουν εκλογικά κέντρα.  Θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα νέο καταστατικό, με την θητεία της μικτής διοίκησης βάση νόμου να είναι υποχρεωτικά πενταετής. Παράλληλα, τα όποια χρέη έχει ο Αργοναύτης θα τα αναλάβει ο Ατρόμητος. Ακολούθησαν ερωτήσεις από ανθρώπους του Χατζηκυριακιώτικου συλλόγου, με κάποιους η αλήθεια είναι να μην κρύβουν την δυσπιστία τους, κάτι όμως που ξεπεράστηκε γρήγορα, ειδικά όταν έφτασε στην αίθουσα ο Πρόεδρος του Ατρόμητου Κερατσινίου Θανάσης Μπαλαφούτης, ο οποίος εισήλθε καταχειροκροτούμενος από τα περίπου 50 άτομα που συγκεντρώθηκαν. Με το… “καλημέρα” του λόγου του ο κ. Μπαλαφούτης, γέννημα θρέμμα Χατζηκυριακιώτης και Δωδεκανήσιος, έπεισε τους πάντες λέγοντας εμφανώς συγκινημένος “Ο Αργοναύτης ήταν πάντα μεράκι της μάνας μου και του πατέρα μου και όνειρό μου να ασχοληθώ με την ομάδα”. Εξήγησε στη συνέχεια ότι το μέλλον αυτής της κίνησης είναι ο Αργοναύτης. Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε και η αναφορά του στον Μιχάλη Μουσελή, καλώντας τον να βοηθήσει και εκείνος λέγοντας χαρακτηριστικά: “Είναι εδώ και ο φίλος μου ο  Μιχάλης Μουσελής και δεν ξέρω τι θα κάνει, αλλά εγώ τον θέλω εδώ μαζί μας στον Αργοναύτη”. Ειπώθηκαν και πολλά άλλα, όπως για τη βάση των Ακαδημιών, αλλά και να βοηθήσουν από τη μεριά τους τώρα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όλοι όσοι αγαπάνε την ομάδα.  Επίσης μέσα στα σχέδια του κ. Μπαλαφούτη είναι παλιά ιστορικά μέλη του συλλόγου όπως Δεληκάρης, Καρπαθάκης κ.ά., να τιμηθούν αρχικά σε μια νέα εκδήλωση που θα γίνει και να είναι και εκείνοι κοντά σε αυτή τη νέα προσπάθεια…..

Προετοιμάζεται η μικτή Κ14 της ΕΠΣΠ  για τον μεγάλο αγώνα  με την αντίστοιχη της ΕΠΣ Ηρακλείου που θα γίνει την προσεχή Τετάρτη 10 Απριλίου στα Χανιά . Σε περίπτωση νίκης – πρόκρισης οι μικροί του Πειραιά θα προκριθούν στις τέσσερις καλύτερες  ομάδες της Ελλάδας στην ηλικία τους . Το Final four θα διεξαχθεί στον Βόλο από 1- 5 Μαΐου ….

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία  57 ετών ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών  του Δήμου Κορυδαλλού Κώστας Καλούδης  ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο . Είχε διατελέσει παλαιότερα Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού του Δήμου . Με ανακοινώσεις τους  οι διοικήσεις του Αετού Κορυδαλλού και της ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του και μετέχουν στο βαρύτατο πένθος της ….