Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Φτάσαμε λοιπόν τέσσερις αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος . Στο πιο κρίσιμο σημείο . Σε όλες τις κατηγορίες . Η κατάσταση  φέτος είναι πιο δύσκολη για πολλούς. Ο υποβιβασμός τριών Πειραϊκών ομάδων από την Γ’ Εθνική επηρεάζει  την κατάσταση και στο τοπικό. Γι’ αυτό λοιπόν όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Δεν νοείται λίγο πριν από το φινάλε των πρωταθλημάτων  να μην γνωρίζουν αρκετοί , πόσοι ανέρχονται και πόσοι υποβιβάζονται . Εμείς γράψαμε προχθές όλες τις περιπτώσεις . Καλό θα είναι και η ΕΠΣΠ να βγει επίσημα να τις αναφέρει.  Ναι μεν η προκήρυξη αναφέρει , αλλά δεν ξεκαθαρίζει ακριβώς  για την περίπτωση που υποβιβάζονται 2 ή περισσότερες ομάδες από την Γ’ Εθνική……

Τεράστια αίσθηση προκάλεσε στον φίλαθλο κόσμο του Πειραιά η είδηση του θανάτου του Δαβίδ Κωνσταντίνου. Ενός από τους  τελευταίους μεγάλους παράγοντες του Πειραϊκού ποδόσφαιρου .Και κυρίως για το γεγονός ότι ο άνθρωπος έφυγε από τη ζωή πριν από ένα μήνα και μαθεύτηκε τώρα . Ψάξαμε και μάθαμε κάποια πράγματα . Δεν φταίνε ούτε οι στενοί του συνεργάτες , ούτε οι κοντινοί φίλοι. Ίσως να ήταν επιλογή της οικογένειας να μην γίνει γνωστός ο θάνατος . Τέλος πάντων . Η ουσία είναι πως ο Δαβίδ , αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος και παράγοντας  «έφυγε », με τρόπο που δεν του άξιζε . Αυτό που μάθαμε είναι ότι ο Νίκος Παπαδόπουλος ο πρόεδρος του ΑΟ Πειραιά αυτός που είχε κοντά του για πολλά χρόνια στα γηπεδάκια του , τον Δαβίδ, τον οποίο συντηρούσε ,κινήθηκε , έψαξε ,ενδιαφέρθηκε  έστειλε ανθρώπους σε διάφορα Νοσοκομεία  . Παντού βρήκε κλειστές πόρτες . Δεν πήγε το μυαλό του στο κακό , αφού και στο παρελθόν ο Δαβίδ εξαφανιζόταν για κάποιες μέρες. Ο Νίκος φανερά συγκλονισμένος από τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του, με τον οποίο είχαν οραματιστεί να ξανακάνουν μεγάλο τον ΑΟ Πειραιά , θα  κατασκευάσει το μνήμα  με δικά του έξοδα ενώ  θα αναλάβει και το 40ημερο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα ….

Να σημειωθεί ότι σήμερα στις 12 το μεσημέρι στον τάφο του Δαβίδ στο Γ’ Νεκροταφείο η οικογένεια του ΑΟ Πειραιά ( διοίκηση , ποδοσφαιριστές ,τεχνικό επιτελείο ,  φίλαθλοι ) θα τελέσουν τρισάγιο στη μνήμη του …

Επτά διαιτητές  θα σφυρίξουν διπλούς αγώνες το Σαββατοκύριακο.  Δυο παιχνίδια Α’ Κατηγορίας θα διαιτητεύσουν οι Μπαλαχούτης, Ιωαννίδης , έναν Α’και ένα Β’ οι Αλατσάκης , Φιλακούρης , Δαμιανάκης, έναν Α’ και έναν Γ’ Ο Ορφανός και ένα Β’ και έναν Γ’ ο Ανθόπουλος…

Μια ακόμα τιμητική διάκριση  για τον Καθηγητή ερευνητή Κωνσταντίνο Τζελέπη. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Πειραϊκού και γιος του Χρήστου παράγοντα του Πανφαληρικού  μαζί με τον  δρ Γιώργο Βασιλείου αναδείχθηκαν άνδρες της χρονιάς  στην 18η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the Year Awards 2019, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Royal Hall στη Λευκωσία.

Οι δυο  επιστήμονες ανακάλυψαν μια δραστική ουσία η οποία καταστρέφει καρκινικά κύτταρα της λευχαιμίας. στους ασθενείς με οξεία μυελογενή λευχαιμία χωρίς να κάνει ζημιά στα υπόλοιπα μη λευχαιμικά κύτταρα. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη σε κλίμα συγκίνησης, την Τετάρτη 3 Απριλίου …..

Αναφερθήκαμε  χθες στην Ένωση Α.Α. Ρέντη και στην προσπάθεια που γίνεται . Οι δυσκολίες τεράστιες. Η ομάδα παλεύει μόνη της . Διοικητικά είναι ανύπαρκτη . Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται . Έχουν άλλα θέματα να ασχοληθούν . Υπάρχει όμως μια γυναίκα. Μια πραγματική κυρία . Η πρόεδρος  Μαρία Γκουτζαμάνη. Που παλεύει ουσιαστικά μόνη της . Που σηκώνει το βάρος ενός ολόκληρου συλλόγου. Και προσπαθεί όσο καλύτερα γίνεται  με σθένος και αξιοπρέπεια. Η Μαρία είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει να είναι κοντά στην ομάδα  και στο μέλλον. Ότι και αν συμβεί. Δεν λιποτάκτησε  σε καμία περίπτωση. Όπως κάποιοι άλλοι…..

Η προσφορά του Αετού Κορυδαλλού στο κοινωνικό σύνολο συνεχίζεται. Η διοίκηση του συλλόγου  σε συνεργασία με Αττικό Νοσοκομείο αποφάσισε τη δημιουργία Τράπεζας αίματος . Η ημερομηνία της αιμοδοσίας θα γίνει γνωστή  τις επόμενες μέρες. Έντυπα συμμετοχής για τους ενδιαφερόμενους υπάρχουν στα γραφεία του συλλόγου. Στην τράπεζα αίματος θα έχουν πρόσβαση κατά προτεραιότητα τα μέλη της οικογένειας του ΑΕΤΟΥ, (αθλητές & συγγενείς τους), αλλά και όποιος άλλος φίλος έχει ανάγκη. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια αυτή….