Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει! Η αναδιάρθρωση θα προχωρήσει κανονικά και πλέον από την επόμενη σεζόν θα έχουμε τρεις επαγγελματικές κατηγορίες. Την Super League, την Super League 2 και την Football League! Ακολουθεί η Γ’  Εθνική. Και  εδώ δημιουργήθηκε σύγχυση. Αναφέρθηκε ότι στην Γ’ ανέρχονται οι 53 πρωταθλήτριες ομάδες από τις Ενώσεις όλης της Ελλάδας και οι τρεις δευτεραθλήτριες από τις τρεις ιδρύτριες ΕΠΣ ( Αθήνα, Πειραιάς Μακεδονία, Πειραιάς ). Στις  Ενώσεις αυτές υπάρχουν δυο όμιλοι , από τους οποίους ανέρχονται μόνο οι πρώτοι . Στο τέλος -τυπικά -διεξάγεται μεταξύ τους ένας αγώνας μπαράζ για να βγουν ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής .   Αυτό εννοούν όταν αναφέρουν πως ανέρχονται οι δευτεραθλητές . Δεν είναι δηλαδή οι δεύτεροι από κάθε  όμιλο…..

H EΠΣΠ ξεκαθάρισε τι θα ισχύσει με ανόδους και υποβιβασμούς , αλλά και για τις ισοβαθμίες .Ας πάρουμε την δεύτερη περίπτωση πρώτα . Βάσει του νέου  ΚΑΠ μετράνε αρχικά τα μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδια , κάτι που ίσχυε μέχρι τώρα. Αν τα αποτελέσματα είναι ίδια  μετράει η διαφορά των γκολ στα παιχνίδια αυτά . Αν και δω είναι πάλι δεν έχουμε διαφορά μετράει η συνολική διαφορά τερμάτων στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος. Και εφόσον  δεν υπάρχει πάλι διαφορά , μετράει η  καλύτερη επίθεση στο σύνολο αγώνων του πρωταθλήματος  και στη συνέχεια η  καλύτερη άμυνα. Εφόσον προκύψει  ισοβάθμηση ομάδων μετά από αυτά τα 5 κριτήρια τότε μόνο οι ομάδες που ισοβαθμούν δίνουν αγώνα κατάταξης…..

Επίσης η ΕΠΣΠ ανακοίνωσε τι θα ισχύσει με άνοδο και υποβιβασμό σε όλες τις κατηγορίες  αφού

υποβιβάζονται στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας 3 Πειραϊκά σωματεία( Προοδευτική,, Αμπελακιακός, Ατρόμητος Πειραιά . Ήδη τα είχε αναφέρει η στήλη από την προηγούμενην εβδομάδα . Το νέο στοιχείο  που προκύπτει είναι ότι από την Β’ στη Γ’ Πειραιά υποβιβάζονται συνολικά 4 ομάδες . Συνολικά 2 από κάθε όμιλο . Που σημαίνει ότι από τον 1ο όμιλο  δεν υποβιβάζεται κανένας , αφού  έχουν ήδη πέσει Οδηγήτρια και ΑΕ Νίκαια . Τα play out όμως θα διεξαχθούν κανονικά….

Κινητοποίηση επικρατεί στην ΕΠΣΠ ενόψει της αυριανής αιμοδοσίας που θα πραγματοποιηθεί  στα γραφεία της Ένωσης . Μετέχουν επίσης ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Πειραιά καθώς και  η Ένωση Συνδέσμων Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Πειραιά. Επίσης  Η Επιτροπή Παρατηρητών της ΕΠΣΠ μετέχει στην αιμοδοσία….

Στα Χανιά βρίσκεται ήδη η αποστολή της  Μικτής Παίδων της ΕΠΣ Πειραιά όπου αύριο θα αντιμετωπίσει στο γήπεδο των Μουρνιών την αντίστοιχη της ΕΠΣ Ηρακλείου  για την είσοδο στους «4» του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής ποδοσφαιριστών Εθνικών ομάδων  της ΕΠΟ …..

Τρεις  γύροι πριν από το τέλος Ερμής και ΑΕ Μοσχάτου  μόνο αν αυτοκτονήσουν θα χάσουν την πρώτη θέση .Αντίθετα  δεν έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα για τα play out , στα οποία «μπλέχτηκε » για πρώτη φορά και ο Ίκαρος Καλλιθέας ….
«Μάχη» στην κορυφή των δυο ομίλων της Β’ Κατηγορίας

Για την πρώτη θέση  υπάρχουν πλέον ζευγάρια στους δυο ομίλους . Αίγινα και Ολυμπιακός Περάματος στον 1ο  , Νίκη Ρέντη και Ένωση Καμινίων στον 2ο .Χαμός  για τα play  off  του 1ου  ενώ έχει ξεκαθαρίσει  η κατάσταση στα play out . Το ακριβώς αντίθετο ισχύει στον 2ο όμιλο. Το φινάλε αναμένεται συγκλονιστικό…..

Το  προσεχές Σάββατο  13 Απριλίου   θα διεξαχθούν  στο γήπεδο Π. Νικολαΐδης , η αγώνες της Τελικής φάσης του Εφηβικού( Κ18)   πρωταθλήματος περιόδου 2018-2019.

Οι τελικοί του Παιδικού( Κ16) θα γίνουν μάλλον το μεθεπόμενο Σάββατο 20 /4 στην Αίγινα. Αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες .

Σημαντική  κίνηση fairplay από τον προπονητή της ΑΕ Αίγινας Θανάση Μπακόμητρο . Όταν τραυματίστηκε ο ποδοσφαιριστής Τσιάκας του Πανιωνίου Κερατσινίου και επειδή στον πάγκο δεν υπήρχαν άλλοι ετοιμοπόλεμοι παίκτες  , η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες. Έτσι  ο Αιγινήτης απέσυρε με τη σειρά του τον αδελφό του Νεκτάριο Μπακόμητρο και η ομάδα του συνέχισε κι αυτή με δέκα παίκτες  . Σεβασμός προς τον αντίπαλο…..

Η διοίκηση του Ολυμπιακού Περάματος αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Μιχάλη Μπέτσο καθώς και την οικογένεια Χρυσοφάκη για την ευγενική τους χορηγία προς τον σύλλογο «Σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν ανιδιοτελώς .»καταλήγει η ανακοίνωση …..

Χρόνια πολλά σε όσους εορτάζουν σήμερα 9 του μήνα .  Γι’ αυτούς που είναι μια ζωή αδιάφοροι και ..ωχαδελφιστές . Γι’ αυτούς που ο μήνας έχει κάθε μέρα …εννιά !!! Καλημέρα σας….