Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Σήμερα  από τις 11 το πρωί διεξάγονται στο γήπεδο« Παντελής Νικολαΐδης » στη Νίκαια οι αγώνες της τελικής φάσης του Εφηβικού  πρωταθλήματος περιόδου 2018-2019.Ο μικρός τελικός ανάμεσα σε ΑΜΦΙΑΛΗ και Α.Ε ΜΟΣΧΑΤΟΥ θα ξεκινήσει στις 11:00 ενώ ο Μεγάλος Τελικός ανάμεσα σε ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΟΣΧΑΤΟΥ  και ΑΕΤΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ θα ξεκινήσει στις 13:30.Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι απονομές, ενώ θα τιμηθούν ακόμη οι πρωταθλήτριες ομάδες των 3 ομίλων της Β΄ Κατηγορίας του Εφηβικού  Πρωταθλήματος:  ΝΙΚΗ ΡΕΝΤΗ (1ος),  ΠΑΝΝΕΑΠΟΛΙΚΟΣ  (2ος),  ΑΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ (3ος) .

Όσοι μπορούν να πάνε σήμερα στο γήπεδο να χειροκροτήσουν αυτά τα παιδιά , το  αύριο του Πειραϊκού ποδοσφαίρου για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι .  Νικητές είναι όλοι……

Σίγουρα λοιπόν η επιτυχία ήταν τεράστια για την Μικτή Παίδων Πειραιά να φτάσει στους «4» του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Θα την λέγαμε πραγματικό άθλο αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατούν . Ίσως είναι ευκαιρία τώρα να αναδειχτούν τα προβλήματα αυτά . Να βελτιωθούν οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις και να κατασκευαστούν νέες. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο οι υποδομές και γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο…..

Διπλές διαιτησίες έχουν το Σαββατοκύριακο πέντε διαιτητές . Ο Μπαλαχούτης σφυρίζει σε δυο αγώνες Α’ Κατηγορίας. Από έναν Α΄  και Β’ διαιτητεύουν οι Κακριδής, Αλατσάκης και Φυρογένης . Ο τελευταίος ξανασφυρίζει  φέτος στην Α΄( Αμφιάλη – Αστέρια Δραπετσώνας) μετά από δυο χρόνια. Πέρυσι δεν αγωνίστηκε καθόλου λόγω προβλήματος υγείας .

Τέλος δυο παιχνίδια Β’ Κατηγορίας διαιτητεύει ο Ορφανός…

Η ιστορία επαναλαμβάνεται; Για την ώρα δεν γνωρίζουμε , αλλά θα το ξέρουμε σύντομα. Σε τρεις εβδομάδες.  Το 2010-1 η Ελλάδα Ποντίων  αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στην Α΄ Πειραιά και ανήλθε στην Δ’ Εθνική , αήττητη έχοντας σε όλα τα παιχνίδια  νίκες και  μόνο μια ισοπαλία . Με τον Μαύρο Αετό στο γήπεδο των Σιταποθηκών . Το ίδιο ακριβώς πάει να γίνει τώρα . Η ΑΕ Μοσχάτου σκοπεύει να επιτύχει το ίδιο . Είναι  πρώτη αήττητη και έχει φέρει μόνο μια ισοπαλία  .Με την ΑΕ Μαύρου Αετού Ολυμπιάδα πάλι στις Σιταποθήκες !!. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ΑΕΜ θα ανέλθει στη Γ’ Εθνική  , η οποία όμως ουσιαστικά σύμφωνα με τις νέες αναδιαρθρώσεις είναι Δ’….

Ισόπαλη 2-2 με την Δάφνη Ταμπουρίων αναδείχτηκε την περασμένη Κυριακή η ΑΕ Χατζηκυριακείου . Ήταν η  πρώτη της ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα , τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος. Έτσι οι ομάδες που απέμειναν χωρίς «Χ» στο πρωτάθλημα είναι ο ΑΟ Καραβάς  και ο Αστέρας Κερατσινίου….

Χωρίς νίκη παραμένουν στο φετινό πρωτάθλημα ουσιαστικά ο Αργοναύτης που έχει μόνο δυο ισοπαλίες . Βέβαια έχει σημειώσει τέσσερις νίκες αλλά στα… χαρτιά…..

Αυτό που έχει «ξεχάσει» τι σημαίνει νίκη είναι ο ΑΟ Προφήτη Ηλία , που στις 29 Απριλίου συμπληρώνει δυο χρόνια από τότε που νίκησε την τελευταία φορά…..

Την προσεχή Δευτέρα και ώρα 20.00  στο κεμπαπτζίδικο «Το γνήσιο» στο Μικρολίμανο θα πραγματοποιηθεί η δεξίωση που παραθέτει η διοίκηση της ΕΠΣ Πειραιά στους δυο  φιναλίστ του φετινού τελικού Κυπέλλου Πειραιά Εθνικό και Ερμή Κορυδαλλού, που θα γίνει την Τετάρτη στις 16.00 στο γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης .

Νωρίτερα στις 19.00 στα γραφεία της ΕΠΣΠ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του τουρνουά Κ12 όπου θα γίνει ο διαχωρισμός των ομίλων και ο καταρτισμός του προγράμματος.Τα σωματεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την ώρα της κλήρωσης……

Γεννητούρια στην οικογένεια Σιάκουλη . Ο ποδοσφαιριστής του ΑΟΚ Φαλήρου που το τελευταίο διάστημα βρίσκεται στη Γερμανία για επαγγελματικούς λόγους , έγινε και πάλι πατέρας. Η σύζυγος του Χριστίνα έφερε στο κόσμο ένα πανέμορφο και υγιέστατο κοριτσάκι  που είναι το  δεύτερο της οικογένειας . Όσο για τον …χαζοπαππού Γιώργο , θα πρέπει να περιμένει για τον εγγονό ώστε να του μάθει τα μυστικά της μπάλας. Τις καλύτερες ευχές μας . Να σας ζήσει η κοράκλα!!!….

Όλοι  μάθαμε το θλιβερό γεγονός  του θανάτου του κορυφαίου Καμινιώτη παράγοντα Δαυίδ Κωνσταντίνου με μεγάλη καθυστέρηση . Είναι χρέος όλων όμως να δώσουμε το παρών

στο μνημόσυνο  για την ανάπαυση της ψυχούλας του  .Αύριο λοιπόν στις 11.00  στον ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ρέντη  ( Θεσσαλονίκης και Μακρυγιάννη ) , θα πραγματοποιηθεί το 40ήμερο μνημόσυνο του που γίνεται με πρωτοβουλία του προέδρου του ΑΟ Πειραιά Νίκου Παπαδόπουλου  και της διοίκησης του συλλόγου…..