Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Στην ιστορία λοιπόν  πέρασε ο 44ος  τελικός του Κυπέλλου Πειραιά . Με τον Εθνικό να είναι ο μεγάλος νικητής .  Ένας τελικός που κύλησε τέλεια από κάθε άποψη . Οργανωτικά δεν υπήρξαν ψεγάδια , αφού είχε προβλεφθεί και η κάθε λεπτομέρεια . Γύρω στους 3000 ήταν οι θεατές , που βρέθηκαν χθες στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» . Αριθμός οπωσδήποτε ικανοποιητικός  αν αναλογιστεί κανείς  το εργάσιμο της ημέρας, ότι ο Εθνικός είχε απογοητευμένους φιλάθλους και ο Ερμής όχι πολλούς , όπως και να το κάνουμε . Κι όμως οι Κορυδαλλιώτες διέψευσαν όλους. Όχι μόνο είχαν κόσμο χθες αλλά κέρδισαν και την μάχη της εξέδρας , διαψεύδοντας τους πάντες . Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο πρόεδρος του Ερμή Κώστας Πρέκας για την παρουσία του κόσμου . Γιατί ο Ερμής με την ανοδική πορεία που έχει τα τελευταία χρόνια , αξίζει να έχει πολλούς φιλάθλους….

Επιστρέφουμε λοιπόν στον τελικό. Ο οποίος αγωνιστικά κύλησε ομαλότατα . Χωρίς σκληρά και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα ,χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις . Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διαιτητής Θοδωρής Πουλόπουλος δεν έδειξε ούτε μια κίτρινη κάρτα . Κάτι ανάλογο είχε συμβεί σε τελικό με τον κορυφαίο  ρέφερι Ηλία Σπάθα. Όσο για τον Πουλόπουλο είχε μια πολύ καλή και επιτυχημένη διαιτησία που άγγιξε το άριστα . Στο τέλος μάλιστα δέχτηκε συγχαρητήρια από όλους . Κι όμως εδώ είναι το οξύμωρο. Βρέθηκαν κάποιοι στην εξέδρα των επισήμων , στις κάτω σειρές που έβριζαν συνέχεια τον Πουλόπουλο. Στην αρχή, στο ημίχρονο και προς το τέλος. Σίγουρα όχι για το συγκεκριμένο παιχνίδι . Είναι προφανές αυτό Φαίνεται ότι είχαν προηγούμενα μαζί του . Από το παρελθόν . Δεν θα αναφέρουμε ποιοι ήταν . Αν θέλουν ας βγουν τα άτομα αυτά να  αναφέρουν γιατί έχουν  τόσο μένος με τον συγκεκριμένο διαιτητή…..

Μιας και αναφερθήκαμε για τον Πουλόπουλο , να πούμε ότι είναι ο νεαρότερος διαιτητής που έχει σφυρίξει τελικό. Μόλις 24 ετών. Και το μέλλον μπροστά είναι τεράστιο…..

Το Κύπελλο χθες παρέλαβε από τον πρόεδρο της ΕΠΣΠ  Γιώργο Ανατολάκη ο αρχηγός του Εθνικού Βασίλης Βουτσινάς. Δεν αγωνίστηκε ,αλλά το άξιζε . Ο Βασίλης είναι η σημαία του Εθνικού. Τεράστια προσφορά στην ομάδα . Την ώρα που σήκωνε το Κύπελλο  κρατούσε  στην αγκαλιά του τον γιό του τον μικρό Γιαννάκη , στο λαιμό του οποίου ο Γ. Ανατολάκης πέρασε ένα μετάλλιο. Επίσης μετάλλιο δόθηκε στον Γιάννη Μαντζουράνη τον θρυλικό «Εθνικάρα » που βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα.. Πιστός εδώ και χρόνια….

Στο γήπεδο βρέθηκε χθες και η  Κατερίνα  Ξηράκη . Η κόρη του αείμνηστου Γιώργου του ιστορικού παράγοντα του Ερμή ….

ΜVP  του τελικού ανακηρύχθηκε ο ποδοσφαιριστής του Εθνικού Ηλίας Τσιλιγκίρης  στον οποίο η ΕΠΣΠ απένειμε  βαρύτιμο έπαθλο. Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος πέρα της καλής απόδοσης ήταν και ο σκόρερ του πρώτου τέρματος  το οποίο  όμως, δεν πανηγύρισε καθόλου. Ήταν φανερή η απογοήτευση πάντως στους Εθνικούς μετά την αποτυχία στο πρωτάθλημα…..

Τα περισσότερα διοικητικά στελέχη της ΕΠΣΠ δεν αποχώρησαν από το γήπεδο μετά τον τελικό. Παρέμειναν εκεί αφού ακολούθησε η  προεκλογική συγκέντρωση της παράταξης του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη , όπου παραβρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς επίσης το τεχνικό επιτελείο και οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού….

Ο χθεσινός τελικός πραγματοποιήθηκε κάτω από βροχή , στο μεγαλύτερο μέρος του , αλλά οι θεατές δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα αφού υπάρχει στέγαστρο για τους θεατές. Μετά τα μέσα του β’ μέρους η βροχή σταμάτησε ενώ προς το τέλος βγήκε και ήλιος . Τα περίεργα φετινά καιρικά φαινόμενα….

Τα γραφεία της ΕΠΣΠ επισκέφτηκε χθες το μεσημέρι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μαζί με συνεργάτες του  και είχε συνομιλία με κορυφαία στελέχη της Ένωσης.  Μάλιστα ο κ. υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα επιχορηγήσει την ΕΠΣΠ  με το ποσό των 10.000 ευρώ προκειμένου να καλύψει τρέχοντα έξοδα. Οι υπεύθυνοι της Ένωσης θα καταθέσουν άμεσα τα δικαιολογητικά και από κει και πέρα αναμένεται να υλοποιηθεί η υπόσχεση…..