Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ευχάριστα είναι τα νέα για το γήπεδο του ΣΕΦ . Το στρώσιμο του νέου χλοοτάπητα ολοκληρώθηκε  και απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες , όπως η εφαρμογή των κομματιών αλλά και η διαγράμμιση . Ακολουθούν οι εργασίες στα αποδυτήρια κλπ.  Το σίγουρο είναι ότι το γήπεδο από την νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι και πάλι στη διάθεση των σωματείων , αλλά και της ΕΠΣΠ για την διεξαγωγή αγώνων….

Ξεκίνησαν χθες οι εργασίες στο γήπεδο Αμπελακίων . Άρχισε το ξήλωμα του φυσικού χλοοτάπητα  και το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθεί πλαστικός  τάπητας . Λογικά και αν όλα πάνε καλά και το γήπεδο αυτό θα είναι έτοιμο τον Σεπτέμβρη . Μια μεγάλη ανάσα για τα σωματεία της Σαλαμίνας…..

To σύστημα  VAR  θα εφαρμοστεί από τη νέα περίοδο στην Ελλάδα , αλλά και στα Ευρωπαϊκά γήπεδα. Και για να γίνει αυτό η UEFA έδωσε εντολή να γίνει το αγωνιστικό  τεστ εφαρμογής στην χώρα μας .  Αυτό λοιπόν έγινε από την ΕΠΟ προχθές  στο γήπεδο στο Γουδί . Το δίτερμα έγινε με δυο ενδεκάδες παιδιών από την Μικτή Κ-16 της ΕΠΣ Πειραιά και διαιτητή τον διεθνή Πραξιτέλη Ζαχαριάδη. Παρών και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης της ΕΠΟ Μιχάλης Κουκουλάκης .

Την αποστολή της Μικτής( 29 παιδιά συνολικά)  συνόδευαν ο Γιώργος Σιάκουλης ως εκπρόσωπος της Επιτροπής Μικτών της Ένωσης Πειραιά   και ο προπονητής Τέλης Μελάς. Ήταν επίσης εκεί και ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣΠ Χαράλαμπος Μοιραδωράκης. Το σχετικό βίντεο με την εφαρμογή  του VAR και την συμμετοχή των Πειραιωτών παικτών θα χορηγηθεί σε όλες τις Ευρωπαϊκές Ομοσπονδίες….

Συνεχίζει την προετοιμασία της η Μικτή Κ-14 της ΕΠΣΠ για τους αγώνες της τελικής φάσης  του Παιδικού Πανελληνίου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί από 1-4 Μαΐου στον Βόλο.

Η ομάδα προπονείται και δίνει φιλικά παιχνίδια σε γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα προκειμένου να εξοικειωθούν οι ποδοσφαιριστές .  Χθες αντιμετώπισε την ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού . Για τον λόγο αυτό η διοίκηση της ΕΠΣΠ ευχαριστεί τους προπονητές των ερυθρολεύκων Νίκο Τοπολιάτη και Νίκο Κολοκυθά για την διευκόλυνση και εξυπηρέτηση….

Θα πρέπει να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα  σήμερα σχετικά με αυτά που γράψαμε χθες . Αναφερθήκαμε στην διαιτησία του Θοδωρή Πουλόπουλου στον προχθεσινό τελικό που ήταν πολύ καλή , αλλά και για κάποιες διαμαρτυρίες ( ύβρεις ) ορισμένων σε βάρος του για παλαιότερη( ες) διαιτησίες . Και κάποιοι φίλοι μου  απάντησαν στο facebook. Εδώ να διευκρινίσω κάτι απαντώντας παράλληλα. Είναι φανερό λοιπόν ότι τα άτομα αυτά που βρέθηκαν  προχθές  στον τελικό , πήγαν για να αποδοκιμάσουν τον διαιτητή . Αυτό ήθελαν . Δεν μπορούσαν δηλαδή να το κάνουν αλλιώς ή αλλού . Ήθελαν να το κάνουν στον τελικό για να στείλουν το μήνυμα τους εκεί που έπρεπε.  Και φυσικά ήθελαν να μην πάει καλά ο Πουλόπουλος στον τελικό κάτι που τελικά δεν έγινε . Αν είναι καλός διαιτητής ή όχι θα το κρίνει και το έχει κρίνει ο κόσμος . Σεβαστές είναι  όλες οι απόψεις . Εγώ απλά διαφώνησα για τον τρόπο αντίδρασης τους, στον συγκεκριμένο αγώνα και χώρο….

Κάποιοι άλλοι είπαν γιατί να παίξει ο Πουλόπουλος διαιτητής και όχι ο Κακριδής που ήταν 4ος στον τελικό. Μίλησα με στελέχη της ΕΠΣΠ και της διαιτησίας. Μου είπαν  ότι όρισαν τον πρώτο , τόσο επειδή είναι γηγενής , αλλά και παράλληλα  αξιολογημένος  και στην ΕΠΟ τον θεωρούν μεγάλο ταλέντο και τον ορίζουν συνέχεια . Ο  Κακριδής ήλθε από την Κόρινθο πέρυσι , τον έκοψαν από τους πίνακες της Β’ Εθνικής φέτος . Κακώς βέβαια γιατί πρόκειται για σπουδαίο και αδικημένο διαιτητή. Εξάλλου ο ίδιος ο Κακριδής στα αποδυτήρια του γηπέδου Καραϊσκάκη ( έτυχε να είμαι παρών) ευχαρίστησε τους ανθρώπους της ΕΠΣΠ για την τιμή που του έκαναν και τον όρισαν  και πρόσθεσε :  « Τόσα χρόνια στην Κόρινθο δεν είχα γνωρίσει  κάτι παρόμοιο . Εδώ στον Πειραιά είναι  πολύ καλύτερα  » …..

Και κάτι ακόμα . Ο Πουλόπουλος είναι μόλις 24 ετών. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι δεν μπορεί να είναι διαιτητής σε αυτή την ηλικία. Κάποιος μου είπε ότι σε αυτή την ηλικία παίζουν μόνο ποδόσφαιρο και δεν γίνονται διαιτητές !!! Γιατί το άκουσα κι αυτό…  Ίσα – ίσα δηλαδή που τόσο στην ΕΠΟ όσο και στην ΟΥΕΦΑ προτιμούν διαιτητές  νεαρούς εξελίξιμους ….