Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Ερμής και ΑΕ Μοσχάτου  αναδείχτηκαν και τυπικά πρωταθλητές μια εβδομάδα πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα . Έκαναν πρόωρα Πάσχα δηλαδή . Και οι δυο  πανηγύρισαν έξαλλα την άνοδο τους στη Γ’ Εθνική . Οι κόποι και οι προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς επιβραβεύτηκαν . Συγχαρητήρια και στις δυο  πρωταθλήτριες  ….
Στο Μοσχάτο πέρα από την ‘άνοδο πανηγύρισαν έντονα και το πρώτο γκολ απέναντι στην ΑΕ Περάματος . Ήταν βλέπετε το εκατοστό στο πρωτάθλημα . Μόλις ο Βινίσιους σκόραρε ,άναψαν καπνογόνα που ήταν τοποθετημένα στα κάγκελα του γηπέδου , από την μια πλευρά της εξέδρας ως την άλλη . Παράλληλα είχε ανακοινωθεί από τον Στέφανο Φαναρίτη ότι όποιος σημείωνε το 100ο τέρμα θα έπαιρνε 500 ευρώ . Τα κατάφερε   ο Βραζιλιάνος που αμέσως μετά το τέλος παρέλαβε μια κορνίζα με αυτοκόλλητο σήμα της ΑΕΜ που είχε μέσα ένα ..μωβ χαρτονόμισμα….
Το έγραψε ο Ανδρέας Ποτηριάδης στο Facebook και προκάλεσε αίσθηση :
«Εμείς …ΕΡΜΗΣ .Ευχαριστούμε τους 12 θεούς του Ολύμπου και  ιδιαίτερα το θεό ΔΙΑ που το Νοέμβριο μας έριξε κεραυνό & μας αφύπνισε!!!!!!»
Και φυσικά εννοεί τον συντοπίτη του Δία Κορυδαλλού ο οποίος στα μεταξύ τους παιχνίδια πήρε μια νίκη και μια ισοπαλία . Συνολικά ο Ερμής  έχασε 5 βαθμούς από τον Δία . Από το 0-0 μάλιστα του Β’ γύρου η ομάδα αφυπνίστηκε και έκανε μόνο νίκες μέχρι το τέλος… Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Δία  δια του προέδρου της Βαγγέλη Ταμβάκη με ανακοίνωση της συγχαίρει τον Ερμή Κορυδαλλού για την άνοδο του….
Συγχαρητήρια σε Ερμή και ΑΕ Μοσχάτου έστειλαν η ΑΕ Θύελλας Αχιλλέα  ,  ο Ολυμπιακός Περάματος …..
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και το παιδικό πρωτάθλημα ( Κ-16) της ΕΠΣΠ .Με νικητή τον Αετό Κορυδαλλού που μια εβδομάδα πριν είχε κατακτήσει και το εφηβικό . Και τις δυο φορές αντίπαλος ήταν  η Αναγέννηση Μοσχάτου. Πέρυσι ο Αετός έπαιξε και στους δυο τελικούς χωρίς όμως να κατακτήσει κάποιον. Φέτος η προσπάθεια των παιδιών επιβραβεύτηκε .
Στους δυο αγώνες του Σαββάτου παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο και αποδείχτηκε ότι το  Πειραϊκό ποδόσφαιρο έχει μέλλον και ποιότητα…. Πολύ όμορφη στιγμή ,όταν οι ποδοσφαιριστές του Αετού πήγαιναν να παραλάβουν τα μετάλλια τους οι αντίπαλοι τους της Αναγέννησης είχαν στήσει αψίδα και τους χειροκροτούσαν Μοναδικές στιγμές …
Και κάτι ακόμα. Στους δυο τελικούς του εφηβικού και του παιδικού . Ο Αετός κατέλαβε την πρώτη θέση, η Αναγέννηση Μοσχάτου την δεύτερη και η ΑΕ Μοσχάτου την τέταρτη προδομένη από τα ..πέναλτι. Στον τελικό του εφηβικού ηττήθηκε στα πέναλτι από την Αμφιάλη αφού δεν σκόραρε ούτε μία φορά . Στον  μικρό τελικό του παιδικού ενώ έχανε από τον Εθνικό 1-2 κέρδισε πέναλτι για να ισοφαρίσει , αλλά το έχασε !!!
Μακροπρόθεσμα αν το δει κανείς , οι θέσεις κατάταξης είναι  εφήμερες. Αυτό που μετράει είναι να αναδεικνύονται ταλέντα που να στελεχώνουν μελλοντικά τις ανδρικές ομάδες..
Πρωταθλήτρια ομάδα Β’ Κατηγορίας σε παιδικό και εφηβικό στον όμιλο του, αναδείχτηκε ο Παννεαπολικός. Δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται εκεί τα τελευταία χρόνια ….
Πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο της Νεάπολης ο αγώνας βετεράνων Ιωνικού και ΑΕΚ . Ένας αγώνας που είναι αφιερωμένος στις αλησμόνητες πατρίδες και διεξάγεται κάθε Μεγάλη Δευτέρα εδώ και  19 χρόνια .Ο αγώνας έγινε υπό την αιγίδα  της Διεύθυνσης Αθλητισμού  του Δήμου Νίκαιας – Ρέντη  Από πλευρά Ιωνικού τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του συλλόγου Κώστας Τζήκας , Μπάμπης Σαϊπάς, Στέφανος Πορφύρης, Μάριος Μπέλιας, Κώστας Μπεχλιβανίδης καθώς  και ο παλαίμαχος της ΑΕΚ Λάμπρος Γεωργιάδης .

Η ΑΕΚ  τίμησε τον βετεράνο άσο του Ιωνικού Μιχάλη Γρίμπιλα δια χειρός Θωμά Μαύρου.

Ο Δήμος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη απένειμε Κύπελλα στις δυο ομάδες ενώ τίμησε  τον πρόεδρο του Ιωνικού Ιωάννη Τσιριγώτη , καθώς και όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου ( παίκτες, προπονητικό τιμ  , γενικό Αρχηγό, φροντιστή κλπ.) Όλοι αποχώρησαν με την ευχή . Να είναι καλά και να ανταμώσουν και πάλι του χρόνου…..

Σήμερα στις 6 το απόγευμα διεξάγεται ένας ακόμα αγώνας θεσμός όπως κάθε Μεγάλη Τρίτη. Στο γήπεδο του Περάματος οι βετεράνοι της πόλης θα αντιμετωπίσουν τους βετεράνους του Πανιωνίου. Όσοι φίλοι του ποδοσφαίρου θέλουν να δουν παλιές μεγάλες δόξες του ποδοσφαίρου, ας ανέβουν μέχρι το Πέραμα .Αξίζει τον κόπο …..

Νέα δοκιμασία για τον προπονητή Ηλία Φυντάνη. 16 μήνες μετά τον αδελφό του Παναγιώτη έχασε και την αδελφή του Αναστασία  η κηδεία της οποίας  έγινε χθες . Κουράγιο στον αγαπητό φίλο …

Με ανακοίνωση του το ΔΣ του ΑΠΟ Περαμαϊκός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον επί σειρά ετών ποδοσφαιριστή και προπονητή της ομάδας Ηλία Φυντάνη για τον θάνατο της αδελφής του και μετέχει στο πένθος του…