Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….. 

Published

on

Ολοκληρώθηκαν λοιπόν τα πρωταθλήματα και των τριών Πειραϊκών πρωταθλημάτων , αφήνοντας  σε άλλους γλυκιά και σε άλλους πικρή γεύση. Ανάμεικτα συναισθήματα  . Όπως συμβαίνει πάντα . Γι’ αυτό άλλωστε είναι όμορφο άθλημα το ποδόσφαιρο..
Αλλά ας  κάνουμε μια αναλυτική ανασκόπηση ανά βαθμολογία και όμιλο ..

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 1ος όμιλος
Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε πανάξια η ομάδα του Ερμή Κορυδαλλού . Στη δεύτερη θέση η Χαραυγή με αξιοπρεπέστατη πορεία για μια ακόμα χρονιά . Που για δεύτερη χρονιά διατήρησε την έδρα της . Αίας Σαλαμίνας και Ελλάς Ποντίων ακολούθησαν . Παρά τα προβλήματα τους ..Υποβιβάζονται τα Αστέρια Δραπετσώνας ,κάτι που είχε φανεί από την αρχή…Θα τα ακολουθήσουν  δυο από τους Καστέλλα( 3),ΑΟ Κορυδαλλό ( 2) , Ίκαρο Καλλιθέας ( 1), Ήφαιστο( 0) . Σε παρένθεση οι βαθμοί που θα ξεκινήσουν στα play out …

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 2ος όμιλος
Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η ΑΕ Μοσχάτου . Πρώτη και αήττητη Με καλύτερη επίθεση και άμυνα ( 110-6) και με 24 συνεχόμενες νίκες .. Δεύτερος ο ΑΟ Καραβάς μια πάρα πολύ καλή ομάδα που γνώρισε μόνο δύο ήττες από την ΑΕΜ. Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια νίκησε.  Τα πάνω – κάτω ήλθαν στην ουρά . Ο Παννεαπολικός σώθηκε την τελευταία στιγμή σε βάρος της Κύπρου Κορυδαλλού που «βράζει» για τη διαιτησία του Κοσμά  Ιωαννίδη . Υποβιβάζεται οριστικά η Ένωση Α.Α. Ρέντη που επιστρέφει μετά από 4 χρόνια στην Β’ Κατηγορία. Η ομάδα πλήρωσε τα  λάθη και τα διοικητικά προβλήματα της . Θα υποβιβαστούν ακόμα δυο από τις  τέσσερις παρακάτω ομάδες : Κύπρος Κορυδαλλού( 3) , ΑΣ Δραπετσώνας(2) Αναγέννηση Μοσχάτου( 1) , Δόξα Πειραιά( 0)

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 1ος όμιλος
Ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της η ΑΕ Αίγινας επιστρέφει πανηγυρικά στην Α’ .Δικαιολογημένα λοιπόν τα έξαλλα πανηγύρια των νησιωτών . Κατέβαλε  στο ντέρμπι με 1-0 τον Ολυμπιακό Περάματος σε ένα παιχνίδι όπου νίκησε το ποδόσφαιρο. Αξιοπρεπέστατη και ιπποτική  η στάση των φιλοξενούμενων που έδειξαν ότι ξέρουν όχι μόνο να κερδίζουν αλλά και να χάνουν .Όπως άλλωστε και του Αστέρα Νίκαιας που  προτίμησε να παίξει το παιχνίδι ΜΕΣΑ στον αγωνιστικό χώρο, διδάσκοντας ήθος .Και έχασε την θέση του στα play off από τους Νέους Ευγενείας ..Γιατί έτσι πρέπει να αντιμετωπίζουμε όλοι τον αθλητισμό. Την  Αίγινα στην Α’ Κατηγορία , θα ακολουθήσει και ένας από τους Ολυμπιακό Περάματος( 3) , Άρη Αμφιάλης(2) ,Πειραϊκό (1) Νέους Ευγενείας( 0) ,ενώ ο δεύτερος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο του άλλου ομίλου για μια ακόμα θέση ανόδου.
Από τον όμιλο αυτό δεν υποβιβάζεται κανένας άλλος πέρα των
«γνωστών » ΑΕ Νίκαιας , Οδηγήτριας ….

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ- 2ος όμιλος
Όπως και η Αίγινα έτσι και η Νίκη Ρέντη που τέτοια εποχή πέρυσι θρηνούσε για τον υποβιβασμό της επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία  δικαιότατα…
Μια ακόμα ομάδα θα ανέβει στην Α’  .Αυτή θα είναι μια από τους Ένωση Καμινίων ( 3) , Ηρακλή Νίκαιας( 2) , ΑΟΚ Φαλήρου(1)Αστέρα Κερατσινίου( 0) ενώ ο δεύτερος θα δώσει αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο του 1ου  ομίλου για μια ακόμα θέση ανόδου.
Έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό η Άνω Νεάπολη την οποία θα ακολουθήσει και ένας από τους Παντζιτζιφιακό( 3) Νέο Ικόνιο(2) , Πανφαληρικό( 1) και Φοίνικα Αγίας Σοφίας(0)

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Την άνοδο έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό ο ΑΟ Πειραιάς που επέστρεψε  άμεσα στη Β’ Κατηγορία και ο ιστορικός Περαμαϊκός  που κάνει δυναμικό come back 

Απομένει μια ακόμα θέση την οποία θα διεκδικήσουν οι Σαλαμινομάχοι( 3), Πυθαγόρας( 2), ΑΕ Σαλαμίνας( 1) και Μιθριδάτης( 0) ….

Την άνανδρη επίθεση  στον Πειραιώτη διαιτητή Αλέξανδρο Τσαμούρη καταγγέλλει ο φίλαθλος κόσμος .«Τέτοιες ενέργειες πλήττουν βάναυσα το ελληνικό ποδόσφαιρο και συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος πλήρους αποσταθεροποίησης, το οποίο είναι χρέος όλων μας να αποτρέψουμε.» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΠΣΠ που καλεί την Πολιτεία και τις αρχές να ασχοληθούν σοβαρά με την εύρεση και την καταδίκη των ηθικών και φυσικών αυτουργών τέτοιων ενεργειών, καθώς και πρόκλησης κάθε μορφής βίας……

Στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο έδειξε ότι εξακολουθεί να υπάρχει αξιοπιστία. Το είδαμε το Σαββατοκύριακο σε κάποιες περιπτώσεις. Η αδιάφορη Αμφιάλη πάλεψε το παιχνίδι και έκοψε βαθμούς από τον ΑΟ Κορυδαλλό , με τον πρόεδρο του οποίου  Γιάννη Λεκάκη να δηλώνει με νόημα  : Πολλά μπράβο στην ομάδα της Αμφιάλης που έπαιξε για την ιστορία της, μακάρι τον τελευταίο ενάμιση μήνα να το έκαναν όλοι οι <<ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ>>, για μια ακόμα φορά η ομάδα μας θα αγωνιστεί στα μπαράζ για να διεκδικήσει την παραμονή της στην κατηγορία, με ήθος, αγωνιστικότητα και αξιοπρέπεια!»….

Άρης Αμφιάλης και Αστέρας Νίκαιας «βολεύονταν »και οι δυο με ισοπαλία. Ο Άρης όμως κυνήγησε τη νίκη  γιατί όπως είπε ο προπονητής του Βαγγέλης Κώτος , έχει σαν αρχή να παλεύει όλα τα παιχνίδια. Ακόμα πιο αξιοπρεπής η στάση του Αστέρα Νίκαιας που έχασε και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με « ψηλά το κεφάλι». Γιατί είναι σωματείο με τεράστια ποιότητα . Που ξέρει πάνω από όλα τι σημαίνει ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κι όλα αυτά τη στιγμή που όλη η πιάτσα βούιζε για «στημένο Χ»….

Μεγάλη επιτυχία για την Μικτή Παίδων Πειραιά η κατάκτηση της τρίτης θέσης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα . Συγχαρητήρια σε όλους για την πολύ καλή δουλειά . Ποδοσφαιριστές,  τεχνικό τιμ , επιτροπή Μικτών. Όλοι είχαν την δική τους συμβολή  …

Επιμνημόσυνη δέηση έγινε χθες στο γήπεδο Περάματος στη μνήμη του Παντελή Αντωνίου  που έχασε τόσο άδικα τη ζωή κατά τη διάρκεια του αγώνα των βετεράνων την Μεγάλη Παρασκευή. Να σημειωθεί ότι η διοίκηση της ΑΕ Περάματος πρότεινε στη Δημοτική αρχή να  πάρει το γήπεδο το όνομα του Παντελή σαν ελάχιστο δείγμα τιμής στη μνήμη του…..

Και ξαφνικά , θέμα στον Ολυμπιακό Περάματος. Αργά το βράδυ επικοινώνησε μαζί μας ο προπονητής της ομάδας Μπάμπης Σκλάβος και ανακοίνωσε την παραίτηση  του. Δεν είπε όμως τον λόγο… Αρκέστηκε να ευχαριστήσει την ομάδα του Ολυμπιακού Περάματος και της εύχεται καλή επιτυχία την οποία  θεωρεί και δεδομένη…..