Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Ξεκινούν αυτό το Σαββατοκύριακο  τα playoff/out  και στις τρεις Κατηγορίες του Πειραιά. Επειδή λοιπόν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός , πολλά θα κριθούν από αυτή την πρώτη αγωνιστική. Ας επικρατήσει λοιπόν ηρεμία και ας νικήσει οο καλύτερος..
Έχουμε σήμερα και αύριο τα μπαράζ της Α’ Κατηγορίας.  Σήμερα στο« Παναγιώτης Σαλπέας » στο Σχιστό Κερατσινίου Ερμής και ΑΕ Μοσχάτου οι πρωταθλητές των δυο ομίλων αγωνίζονται για τον άτυπο τίτλο του υπερπρωταθλητή με διαιτητή τον Ηλία Σπάθα. Αύριο στο «Παντελής Νικολαΐδης » στη Νίκαια ΑΟ Καραβάς και Χαραυγή αγωνίζονται για την τρίτη θέση. Ένα παιχνίδι που πιθανότατα να μην έχει καμία σημασία. Μπορεί όμως και να έχει και μάλιστα μεγάλη.  Γιατί αν κάποιος από τους δυο πρωταθλητές δηλώσει αδυναμία για να συμμετάσχει στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής , τη θέση του θα καταλάβει ο τρίτος της Γενικής κατάταξης…..
Αν και λίγα παιχνίδια αυτό το Σαββατοκύριακο, έξι διαιτητές σφυρίζουν ….διπλά..Και Σάββατο και Κυριακή… Είναι οι Ντουμιτρέσκου, Πουλόπουλος, Ορφανός, Ιωαννίδης Κ. , Μπαλαχούτης , Δαμιανάκης. Δεν υπήρχαν άλλοι;…..
Γιορτάζουν σήμερα στον Περαμαϊκό την άνοδο  τους στη Β’ Κατηγορία . Το μεσημέρι στις 2 στο γήπεδο της πόλης θα γίνει παιχνίδι ανάμεσα στην τωρινή ομάδα και τους παλαίμαχους της. Θα ακολουθήσει μπουφές για όλους. Ο σύλλογος με την τεράστια ιστορία στο ποδόσφαιρο έκανε φέτος μια σημαντική επανεκκίνηση  με προοπτική να φτάσει και πάλι ψηλά .Εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Ο κόσμος  θα πρέπει να σταθεί δίπλα σε αυτά τα παιδιά που πήραν πρωτοβουλία για την ανασύνταξης του ιστορικού συλλόγου. Όλοι λοιπόν σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο να χειροκροτήσουν το παρών , να θυμηθούν το παρελθόν  αλλά και να δώσουν με την παρουσία τους ελπίδα για το μέλλον….
Ασχολήθηκαν πολλά Μ.Μ.Ε. τις τελευταίες μέρες με την πρόσληψη του Κώστα Λαμπαδάριου , στη θέση του παραιτηθέντος τεχνικού Μπάμπη Σκλάβου. Γράφτηκαν πολλά για την αναμφισβήτητη αξία του ικανότατου τεχνικού. Όλοι θεώρησαν ότι ο Κώστας έπιασε αμέσως δουλειά και θα κοουτσάρει την ομάδα στον αυριανό σημαντικό αγώνα με τον Πειραϊκό. Ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο. Ο Λαμπαδάριος ούτε δουλειά έπιασε ούτε θα κοουτσάρει την ομάδα αύριο . Αυτό θα το κάνουν τελικά ο συνεργάτης του Σκλάβου, Δημήτρης Μπαρέλης  και ο τεχνικός διευθυντής Αργύρης Γαμβριάς. Ο νέος προπονητής θα είναι φυσικά στο γήπεδο της Χαραυγής αύριο αλλά θα πιάσει δουλειά στη συνέχεια για  τη νέα περίοδο.  Αυτά….
Ο Σταμάτης Σαπαλίδης της ΑΕ Μοσχάτου αν και  δεν αγωνίστηκε στα τελευταία παιχνίδια αναδείχτηκε πανηγυρικά 1ος σκόρερ του 2ου ομίλου αλλά και της Α’ Κατηγορίας με 33 τέρματα . Στον 1ο όμιλο τον τίτλο του πρώτου σκόρερ μοιράστηκαν ο Παναγιώτης Αυγέρης και ο Αντώνης Νταής..
Τα περισσότερα τέρματα στην Β’ Κατηγορία σημείωσαν οι Δημήτρης Σκουλουδάκης( 1ος όμιλος) και Λεντιόν Σίντρε ( 2ος). Και οι δυο σημείωσαν από 23 γκολ…
Πρώτος σκόρερ στη Γ’ Κατηγορία  αναδείχτηκε ο Σπύρος Παρίσης του Περαμαϊκού με 22 τέρματα…..
Τέτοια εποχή πέρυσι  η ΑΕ Αίγινας, η Νίκη Ρέντη και ο ΑΟ Πειραιάς υποβιβάζονταν .. Ένα χρόνο μετά κι αι οι τρεις αυτές ομάδες  βρήκαν τη δύναμη , ανασυντάχτηκαν , οργανώθηκαν και  επέστρεψαν  πεντακάθαρα και δίκαια στην κατηγορία που αγωνίζονταν ….
Η διοίκηση της Νίκης Ρέντη ανανέωσε τη συνεργασία της  με τον έμπειρο  προπονητή της ομάδας Βασίλη Ιωαννίδη, αναγνωρίζοντας έτσι την μεγάλη συμβολή του στην άνοδο….
Πριν από επτά χρόνια η Ένωση Α.Α. Ρέντη  τέτοια εποχή  ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία νικώντας σε αγώνα μπαράζ τα Αστέρια Δραπετσώνας .Με προπονητή τον Κώστα Χαλιάσο  και Γενικό Αρχηγό τον Γιάννη Σταματάτο.
Την επόμενη χρονιά ανέβηκαν και τα Αστέρια  σε αγώνα μπαράζ.  Φέτος και οι δυο ομάδες υποβιβάζονται απευθείας  από την Α’ στη Β’ Κατηγορία έχοντας  κοινή μοίρα. Ένωση Α.Α. Ρέντη και  Αστέρια Δραπετσώνας , βίοι παράλληλοι….
Τον πιο κρίσιμο αγώνα της σύγχρονης ιστορίας του δίνει αύριο στις 15.00 στη Νεάπολη ο Ιωνικός. Υποδέχεται τον Αιολικό στη ρεβάνς του 2-2 της Μυτιλήνης την περασμένη εβδομάδα. Οι Νικαιώτες με νίκη αλλά και ισοπαλία 0-0  ή 1-1 ανέρχονται στη Β’ Εθνική . Ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ιωνικού εύχεται στην ομάδα καλή επιτυχία και να καταφέρει την πολυπόθητη άνοδο….