Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη….

Published

on

Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμο σημείο . Κάποιες ομάδες παλεύουν για την άνοδο ή την παραμονή τους στην κατηγορία τους .Κι όμως αρκετοί διαιτητές , ιδιαίτερα οι αξιολογημένοι και πρωτοκλασάτοι, «λιποτάχτησαν » . Δήλωσαν κωλύματα για το διάστημα αυτό , μόνο και μόνο για να αποφύγουν να σφυρίξουν  σε  αυτούς τους σημαντικούς αγώνες . Προφανώς  φοβούνται την ευθύνη . Τι να πω ;;Κρίμα. Οι διαθέσιμοι διαιτητές είναι ελάχιστοι..

Πάντως οι υπεύθυνοι της Διαιτησίας είναι «έξω φρενών »  με τους διαιτητές αυτούς. Σκέπτονται ακόμα να τους καταγγείλουν  στην ΚΕΔ της  ΕΠΟ. Και κάτι ακόμα . Τρεις διαιτητές νεαρής ηλικίας , αξιολογημένοι,  από άλλες Ενώσεις έχουν κάνει αιτήματα   μεταγραφής στην ΕΠΣ Πειραιά..Αρχικά οι υπεύθυνοι ήταν αρνητικοί …Τώρα όμως σκέπτονται σοβαρά να  τους δεχτούν….

Σημαντικοί αγώνες γίνονται σήμερα . Για τα play out του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας , τα play off του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας καθώς για  τα play off της Γ’ Κατηγορίας. Πολλά ενδέχεται να κριθούν από σήμερα χωρίς να περιμένουμε την τελευταία αγωνιστική…..

Σύμφωνα με το άρθρο 5ο παράγραφος 10 του συστήματος διαιτησίας ποδοσφαίρου- κανονισμός υλοποίησης και οργάνωσης διαιτησίας απαγορεύεται ρητά σε όλους τους αγώνες ( επίσημους και μη, όλα τα φιλικά τουρνουά ομάδων , εργασιακά , φιλανθρωπικού χαρακτήρα ) να διευθύνουν διαιτητές οι οποίοι δεν ορίζονται από το καθ΄ύλην  αρμόδιο όργανο το οποίιο είναι η Επιτροπή Διαιτησίας της διοργανώτριας Αρχής. Η παράβαση κανονισμού επισύρει βαριά πειθαρχική ποινή. Επισημαίνουμε ότι τα σωματεία που επιθυμούν να διεξάγουν αγώνες φιλικούς αγώνες σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο  να υποβάλλουν γραπτό αίτημα στην διοργανώτρια αρχή τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα. Η Ένωση αφού εξετάσει τις παραμέτρους ( οικονομικές οφειλές δελτία κλπ.) ορίζει τους διαιτητές από τον πίνακα των επίσημων διαιτητών …

Εγκαινιάστηκαν την Κυριακή οι νέες εξέδρες στο γήπεδο του Μοσχάτου Είναι αλουμινένιες  με άνετα καθίσματα μεγάλο διάδρομο  και σκάλα . Παραβρέθηκε αρκετός κόσμος που κατέκλυσε το γήπεδο . Ανάμεσα τους ο Υφυπουργός  Αθλητισμού Γιώργος  Βασιλειάδης και ο  Αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής Χρήστος Καπάταης και φυσικά η Δημοτική Αρχή Μοσχάτου – Ταύρου με επικεφαλή τον Δήμαρχο Ανδρέα Ευθυμίου.

Το παρών έδωσαν τα σωματεία της ΑΕ Μοσχάτου με τον ηγέτη Στέφανο Φαναρίτη, της Αναγέννησης Μοσχάτου με τον πρόεδρο Παναγιώτη Ορφανό και της Ελευθερίας Μοσχάτου  με τον πρόεδρο Άρη Δημητρίου….

Προηγήθηκε του αγιασμού ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στις Ακαδημίες της Α.Ε.Μοσχάτου και της Αναγέννησης Μοσχάτου.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Ανδρέας Ευθυμίου, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις που έχει ο Δήμος, με την Περιφέρεια αλλά και το Υπουργείο και ευχαρίστησε επίσης τις Διοικήσεις των Αθλητικών Σωματείων που έδωσαν τον παρών.Ο κ. Βασιλειάδης αλλά και ο κ. Καπάταης αναφέρθηκαν στο έργο που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια στον Δήμο  αλλά και στη σχέση εμπιστοσύνης που έχει αναπτυχθεί….

Κάτι όμορφο ξεκίνησε στις Μικτές . Τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά . Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Μικτών της ΕΠΣΠ Σταύρος Μορφόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Σίγουρα αλλάξαμε και το διαπιστώσαμε με την εμπιστοσύνη από 20 ομάδες με ακαδημίες από όλο τον Πειραιά. Με την πρώτη ανοικτή προπόνηση για την δημιουργία της νέας Κ-14 περιόδου 2019-2020 παρουσιάσθηκαν για δοκιμή-αξιολόγηση 51 παιδιά. Αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα μιας και έδειξε σε όλους μας ότι πλέον οι μικτές ομάδες της ΕΠΣΠ είναι υπόθεση όλων και οι πόρτες της είναι ανοικτές για όλα τα παιδιά που επιθυμούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις συμμετέχοντας στην όμορφη περιπέτεια που ζήσαμε όλοι μας στο final-4 του Βόλου.»…..

Την προσεχή Δευτέρα 20 Μαΐου ο Ατρόμητος Πειραιά  θα πραγματοποιήσει ανοικτή Γενική Συνέλευση  με αναφορά στα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε , καθώς  και στην επόμενη μέρα του ιστορικού συλλόγου…..

Απόψε στις 20.00 η διοίκηση της Χαραυγής θα παραθέσει συνεστίαση στους ποδοσφαιριστές στο γήπεδο..Για την λήξη της περιόδου. Μιας χρονιάς ιδιαίτερα επιτυχημένης για την ομάδα , που παρά τις μεγάλες δυσκολίες τα κατάφερε…