Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Μετά τους χθεσινούς αγώνες   μπαράζ  την προσεχή Κυριακή θα έχουμε παιχνίδια  «φωτιά » . Που θα παίζεται μια ολόκληρη κατηγορία…

Ας τα πάρουμε όμως όλα με τη σειρά …Ξεκινάμε από τα play out του 2ου ομίλου της Α’ Κατηγορίας . Όπου είχαμε τον υποβιβασμό της Αναγέννησης Μοσχάτου στην Β’ . Όμως στον σύλλογο δεν πρέπει να ανησυχούν . Η ομάδα έχει τεράστιο μέλλον και σπουδαίες υποδομές.. Από κει και πέρα η Δόξα Πειραιά η «τελειωμένη » για πολλούς κάνει σπουδαία πορεία στα μπαράζ με δυο στις δυο νίκες. Όλα λοιπόν θα παιχτούν την Κυριακή . Η Κύπρος Κορυδαλλού ηττήθηκε από τον κακό της δαίμονα τον ΑΣ Δραπετσώνας μέσα σε δυο εβδομάδες . Και μάλιστα με το ίδιο σκορ( 1-2). Οι Δραπετσωνίτες είναι πολύ κοντά στη σωτηρία τους αφού τελευταία αγωνιστική παίζουν με την Αναγέννηση . Όλα θα γίνουν λοιπόν την Κυριακή στη Χαραυγή , όπου θα παίξουν η Κύπρος με την Δόξα. Οι Κορυδαλλιώτες ευνοούνται και με  ισοπαλία….

Τα ίδια ισχύουν και στα play off ανόδου  του 2ου ομίλου της Β’ Κατηγορίας . Ο Αστέρας Κερατσινίου από μηδέν βαθμούς πήγε στους έξι με δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και ισοβάθμησε με την Ένωση Καμινίων. Οι δυο ομάδες αγωνίζονται μεταξύ τους στο Πέραμα. Ο νικητής ανέρχεται στην Α’ κατηγορία . Σε περίπτωση ισοπαλίας την πρώτη θέση ενδέχεται να πάρει ο Ηρακλής Νικαίας εφόσον νικήσει τον ΑΟΚ Φαλήρου που έμεινε οριστικά εκτός ανόδου…

Στην Γ’ Κατηγορία ο Πυθαγόρας έχει πλέον τον πρώτο λόγο αφού ευνοείται και με ισοπαλία απέναντι στην ΑΕ Σαλαμίνας στον αγώνα που θα γίνει στο Μοσχάτο την Κυριακή..

Σαλαμινομάχοι και Μιθριδατης έμειναν εκτός μάχης…

Και μια …λεπτομέρεια ο τεχνικός του Πυθαγόρα Δημήτρης Μάνσαλης , θα απουσιάσει από τον τελικό με την ΑΕΣ.. Σήμερα αναχωρεί για τη Νέα Υόρκη ένα ταξίδι που είχε προγραμματίσει εδώ και μήνες. Πού να φανταζόταν ότι η ομάδα του θα έπαιζε αυτή την περίοδο μια κατηγορία. Ο ίδιος πάντως μετά τη λήξη του χθεσινού αγώνα προσπάθησε να τονώσει το ηθικό των παικτών του, κρατώντας χαμηλούς τόνους, όπως όλη τη διάρκεια της σεζόν. Σίγουρα την Κυριακή το μυαλό του ικανού τεχνικού θα ταξιδεύει από τη μακρινή Αμερική στο γήπεδο του Μοσχάτου…..

Συνέβη στον αγώνα ΑΟΚ Φαλήρου – Αστέρα Κερατσινίου. Βρισκόμαστε στο 70’ και το σκορ είναι 1-2 . Ο  διαιτητής Ρόμπερτ Ντουμιτρέσκου αποβάλει από τον πάγκο τον προπονητή του Αστέρα Γιάννη Καλαϊτζή για διαμαρτυρία… Ο παρατηρητής Γιώργος Μαλούχος πηγαίνει για να το συνοδεύσει και ο Καλαϊτζής χάνει τις αισθήσεις του και λιποθυμάει..Με τη βοήθεια του γιατρού αγώνα ο ικανός τεχνικός συνήλθε και τον οδήγησε στην κερκίδα όπου του μέτρησε την πίεση… Λίγο αργότερα αφού συνήλθε , ο γιατρός συνέχισε να του μετρά ακόμα την πίεση και  ταυτόχρονα γίνεται  το 1-3 και, με αποτέλεσμα  ο Καλαϊτζής με το πιεσόμετρο στο χέρι και πανηγυρίζει σαν τρελός.  Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει αυτό τον ικανό προπονητή . Είχε λιποθυμήσει ξανά μετά τη λήξη του αγώνα με το Θησέα την 14η αγωνιστική, που είχαν κερδίσει με 1-0.Μήπως θα πρέπει να το κοιτάξει ;;;

Επίσης σε αυτό το ματς ο διαιτητής του αγώνα έγραψε στο φύλλο αγώνος ότι ο Πρόεδρος Παναγιώτης Ιωακείμ έσπασε την πόρτα και το λουκέτο στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου.. Ο τελευταίος είπε ότι το λουκέτο ήταν σάπιο….

Μετά από 5 χρόνια θητείας στον Πανιώνιο Κερατσινίου  ο Γενικός Αρχηγός Γιάννης Τσιάκος δεν θα συνεχίσει στην ομάδα . Υπέβαλλε την παραίτηση του στο χθεσινοβραδινό διοικητικό συμβούλιο.  Με δήλωση του στη στήλη εύχεται στον σύλλογο τα καλύτερα για τα επόμενα χρόνια…..
Η οικογένεια Μωραΐτη  ήταν  , είναι και θα συνεχίσει να είναι κοντά  στην Άνω Νεάπολη. Μια ζωή με την ομάδα . Στην οποία έχουν αφιερώσει πολύ χρόνο αλλά και χρήμα. Αν και μεροκαματιάρηδες άνθρωποι.. Με την ευκαιρία να πούμε  ότι οι αδελφοί Παναγιώτης και Χρήστος Μωραΐτης συγχαίρουν τον αγαπημένο τους Ιωνικό  και τον Γιάννη Τσιριγώτη για την άνοδο της ομάδας στη Β’ Εθνική…..
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο Τάσος Ελευθεράκης. Ένας σπουδαίος άνθρωπος αλλά και παράγοντας .  Η απουσία του από την οικογένεια του , αλλά και από τον ΑΟ Καραβά , στον οποίο αφιερώθηκε για πολλά χρόνια , είναι ιδιαίτερα αισθητή . Την Κυριακή στις 11.45 στο Γ’ Νεκροταφείο θα γίνει το ετήσιο μνημόσυνο του. Ξέρεις κάτι ρε φίλε ; Μας λείπεις πολύ , κι ας πέρασε τόσος καιρός….
Ιδιαίτερη αίσθηση αλλά και συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι έκοψαν το αριστερό πόδι στον παλαίμαχο Πειραιώτη  διαιτητή Λεωνίδα Πετράκη . Αρκετοί φίλοι του ποδοσφαίρου αλλά και διαιτητές εξέφρασαν την συμπαράσταση  στον άτυχο φίλο μας . Στον οποίο θα πρέπει να προστεθεί ένα νέο πλαστικό μέλος ώστε να μπορεί να περπατά. Χρειάζεται όμως την βοήθεια όλων όσων έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν κάτι για την αποκατάσταση της υγείας του Λεωνίδα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει ένα ποσό στην ALPHA BANK  αριθμός λογαριασμού IBAN GR 81 0140 1790 1790 0234 0003 380…