Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη..

Published

on

Παιχνίδια «φωτιά» το Σαββατοκύριακο. Και στις τρεις κατηγορίες. Αύριο κρίνονται τα πάντα και σήμερα σχεδόν τα πάντα , αφού απομένει μια ακόμα αγωνιστική .

Το αυριανό παιχνίδι της Χαραυγής ανάμεσα στην Κύπρο Κορυδαλλού και την Δόξα Πειραιά είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και για τις δυο ομάδες . Όποιος νικήσει σώζεται , κι όποιος χάσει υποβιβάζεται . Η ισοπαλία ευνοεί την Κύπρο . Ο ΑΣ Δραπετσώνας γλυτώνει τον υποβιβασμό  σίγουρα εφόσον βέβαια νικήσει την υποβιβασμένη ήδη Αναγέννηση Μοσχάτου….

Όλα ή τίποτα για τον Αστέρα Κερατσινίου. Μια μαχητική ομάδα με ψυχή και πάθος. Και πάνω από όλα απρόβλεπτη. Που εκεί που την θεωρείς τελειωμένη, αναγεννιέται.. Και τώρα ενώ ξεκίνησε στα play off με μηδέν βαθμούς σημείωσε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια  και τώρα θέλει νίκη  με την Ένωση Καμινίων για την άνοδο .Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα βγαίνει τρίτος.  ….

Όσο για τον Ηρακλή Νίκαιας  που για να πάρει απευθείας το εισιτήριο ανόδου , θα πρέπει πρώτα να επικρατήσει του αδιάφορου ΑΟΚ Φαλήρου και στη συνέχει θέλει ισοπαλία στο παιχνίδι της Ένωσης Καμινίων με τον Αστέρα Κερατσινίου .Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα βγαίνει δεύτερος ……

Ο Ολυμπιακός Περάματος με νίκη σήμερα επί του Άρη Αμφιάλης πανηγυρίζει  στην Α’ Κατηγορία..Εφόσον βέβαια δεν βγει νικητής από την μάχη Πειραϊκού – Νέων Ευγενείας . Διαφορετικά αν νικήσουν οι δεύτεροι θα παιχτούν όλα μεταξύ τους την Τετάρτη…

Να επαναλάβουμε ότι στην Α’ ανέρχεται και ο ένας από τους δυο δεύτερους των δυο ομίλων …

Μονομαχία αύριο στο Μοσχάτο, ανάμεσα στον Πυθαγόρα και την ΑΕ Σαλαμίνας για μια θέση στη Β’ Κατηγορία.Οι Περαματιώτες ανέρχονται ακόμα και με ισοπαλία ….

Καλή επιτυχία λοιπόν σε όλους  και να κυλήσουν τα πάντα ομαλά . Μέσα σε αθλητικά πλαίσια …Γιατί στο ποδόσφαιρο δεν γίνεται να κερδίζουν όλοι… Γιατί για όλους υπάρχουν όχι μόνο οι χαρές , αλλά  και οι λύπες… Αυτά τα συναισθήματα τα προσφέρει ο αθλητισμός..Αυτό που με προβληματίζει είναι ορισμένοι ή μάλλον αρκετοί διαιτητές που δήλωσαν κωλύματα τον τελευταίο καιρό, μόνο και μόνο για να αποφύγουν τα παιχνίδια αυτά.. δεν είχαν το θάρρος για να σφυρίξουν …Κρίμα ….

Πόσο μεγάλη σημασία έχει για μια ομάδα το γήπεδο που προπονείται . Είχαμε αναφερθεί προ μηνών στο γήπεδο του ΣΕΦ τονίζοντας ότι τα σωματεία που «ξεσπιτώθηκαν» από  εκεί  για να φτιαχτεί ο αγωνιστικός χώρος πάνε από το κακό στο χειρότερο . Με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις….

Στον αντίποδα να αναφέρουμε το γήπεδο Περάματος . Που μετά την ανακατασκευή του οι ομάδες  που γυμνάζονται και αγωνίζονται εκεί, έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Ο Ολυμπιακός Περάματος πέρυσι ανέβηκε από την Γ’ στη Β’ Κατηγορία και πηγαίνει για μια ακόμα φέτος στην Α’ . Η ΑΕ Περάματος έχει βελτιωθεί σημαντικά τα δυο τελευταία χρόνια και αποτελεί μια σταθερότατη αξία στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο . Ο ιστορικός Περαμαϊκός κάνει  από πέρυσι ένα νέο ξεκίνημα .Ήδη ανήλθε στη Β’ Κατηγορία και συνεχίζει. Το Νέο Ικόνιο από κει που ήταν τελειωμένο πάει για να σωθεί με πολλές πιθανότητες. Ο Πυθαγόρας από την πλευρά του πραγματοποιεί την καλύτερη πορεία του από τότε που βρέθηκε στη Γ’ Κατηγορία. Είναι μια ανάσα από την άνοδο…..

Δεν είναι μόνο η χθεσινή δυνατή βροχή. Στον Αστέρα Νίκαιας «έβρεχε» γκολ όλη την περασμένη εβδομάδα . Η ομάδα του Άγγελου απελευθερωμένη από το άγχος του πρωταθλήματος, έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο και σε τρεις αγώνες σημείωσε 14 γκολ ( 4-3 με Παννεαπολικό, 4-1 με Σπίθα και 5-2 με Θησέα ).  Και έπεται συνέχεια . Το ερώτημα μας όμως είναι. Η βροχή θα περιοριστεί στα γκολ ;  Ή θα έχουμε συνέχεια με την άλλη την κανονική. Που μας  έχει «τρελάνει » όλο το χειμώνα. Αρκετά πια .«Μουλιάσαμε»…..

Πέρασε ένας χρόνος κιόλας από την ημέρα που έφυγε από κοντά μας ο Τάσος Ελευθεράκης. Ένας σπουδαίος άνθρωπος που αφιέρωσε  τη ζωή του στο Πειραϊκό ποδόσφαιρο  και ιδιαίτερα στην ομάδα του ΑΟ Καραβά , την οποία υπηρέτησε σαν αθλητής και στη συνέχεια σαν πρόεδρος με σημαντικότατη προσφορά. Αύριο στις 11.45 στο Γ’ Νεκροταφείο θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο μνημόσυνο του….