Connect with us

stoplekto

Πειραιώτικα με τον Αντώνη…

Published

on

Αυτά που συνέβησαν προχθές στη Χαραυγή στον αγώνα Δόξας Πειραιά – Κύπρου Κορυδαλλού , θα πρέπει να μας απασχολήσουν σοβαρά όλους μας . Και να μας προβληματίσουν έντονα.

Φυσικά και δεν θα σταθούμε στα αγωνιστικά . Είναι το τελευταίο.  Δεν έχει σημασία αν σώθηκε η Δόξα και υποβιβάστηκε η Κύπρος . Αυτά είναι εφήμερα .Από χρόνο σε χρόνο αυτά αλλάζουν. Τα απαράδεκτα γεγονότα που έγιναν μέσα στο παιχνίδι θα πρέπει να εκλείψουν.

Και δεν μιλάμε απλά για επεισόδια. Μιλάμε για τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου . Του προέδρου της Κύπρου Κορυδαλλού  Σάκη Τσαμούρη.

Δεν έχει σημασία ποιος ξεκίνησε τα επεισόδια . Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Η κάθε πλευρά υποστηρίζει τα δικά της . Δεν βγάζεις άκρη .

Αυτό που έχει σημασία , είναι ότι κτυπήθηκε στο γόνατο ένας άνθρωπος . Που έχει οικογένεια , που έχει επιχείρηση . Και επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του σακατεμένος. Με ένα διαλυμένο γόνατο .Και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε εγχείρηση. Τι βαρβαρότητα Θεέ μου. Αξίζει τελικά να ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο;….

Και πάμε τώρα στον «δράστη» . Άλλον αναφέρει  ο διαιτητής  στο φύλλο αγώνα κι άλλον καταγγέλλουν οι Κορυδαλλιώτες . Ούτε δω βγαίνει άκρη . Ο Τσαμούρης θέλει να κινηθεί νομικά  κατά του ανθρώπου που τον κτύπησε . Εναντίον ποιού όμως;;

Το βίντεο μόνο θα μπορέσει να δείξει την αλήθεια . Ποιο βίντεο όμως; Ο κάμεραμαν που πλήρωσε η Κύπρος και  « τράβηξε » το παιχνίδι ήταν με σπασμένο πόδι!(!!!) και καθόταν στην εξέδρα . Όταν λοιπόν έγιναν τα επεισόδια σηκώθηκαν όλοι μπροστά του και έτσι η κάμερα δεν μπόρεσε να πιάσει απολύτως τίποτα!!! Καληνύχτα…..

Πάμε τώρα στον αντίποδα . Στον αγώνα Αστέρα Κερατσινίου – Ένωσης Καμινίων όπου παιζόταν η άνοδος, νικητές αναδείχτηκαν οι Κερατσινιώτες .

Που αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους αλλά χειροκροτήθηκαν και από τους φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας.  Από την πλευρά τους οι παίκτες του Αστέρα πήγαν προς την πλευρά των Καμινιωτών και ανταπέδωσαν το χειροκρότημα .

Μας το ανέφερε φανερά εντυπωσιασμένος  ο σύμβουλος της ΕΠΣΠ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλείας και καταπολέμησης της βίας Παναγιώτης Λαπατάς. Τέτοιες εικόνες θα πρέπει να υπάρχουν πάντα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Το αξίζει άλλωστε…..

Στην ανάλυση μας τώρα για τα play out της Α’ Κατηγορίας .Στον 1ο όμιλο σώθηκαν η Δόξα Πειραιά με εντυπωσιακή πορεία ( τρία στα τρία) και ο ΑΣ Δραπετσώνας που είχε πολύ καλή παρουσία στα παιχνίδια αυτά . Υποβιβάστηκαν η Αναγέννηση Μοσχάτου που δεν πήρε βαθμό στους αγώνες αυτούς και η Κύπρος Κορυδαλλού που πλήρωσε την αδιαφορία κάποιων παικτών που δεν κατέβαιναν καν στις προπονήσεις …

Στον 2ο όμιλο  η μαχητικότατη Καστέλλα των πολλών προβλημάτων , σώθηκε ενώ υποβιβάστηκε ο ιστορικός Ήφαιστος . Αύριο  στη Χαραυγή θα κριθεί η δεύτερη θέση . ΑΟ Κορυδαλλός απέναντι στον Ίκαρο  με τους Κορυδαλλιώτες να σώζονται και  με ισοπαλία……

Στην Β’ Κατηγορία και στον 2ο όμιλο ο ψυχωμένος Αστέρας Κερατσινίου του Γιάννη Καλαϊτζή  με ψυχή και πάθος κατάφερε  να σημειώσει τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και να επανέλθει στην Α’ Κατηγορία μετά από 23 ολόκληρα χρόνια αποδεικνύοντας ότι με πίστη και θέληση όλα γίνονται. Ο Ηρακλής Νίκαιας που ακολούθησε  θα διεκδικήσει την άνοδο μέσω αγώνα νέου μπαράζ.. Ένωση Καμινίων και ΑΟΚ Φαλήρου δεν άντεξαν στην πίεση και έμειναν εκτός .

Στον 2ο όμιλο όλα θα κριθούν αύριο . Για την άνοδο ο Ολυμπιακός Περάματος και οι Νέοι Ευγενείας που  έχουν δυο στα δυο νίκες μέχρι τώρα αγωνίζονται αύριο στο Ρέντη για μια θέση στην Α’ Κατηγορία . Οι ερυθρόλευκοι βολεύονται και με ισοπαλία. Όμως κι αυτός που θα χάσει δεν χάνεται . Θα έχει μια ακόμα ευκαιρία παίζοντας σε αγώνα μπαράζ με τον Ηρακλή Νίκαιας ….

Στην «ουρά» σώθηκαν οριστικά ο Παντζιτζιφιακός και το Νέο Ικόνιο . Έτσι η μια θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό θα παιχτεί ανάμεσα στον Πανφαληρικό και τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας. Και οι δυο θέλουν νίκη απέναντι σε Νέο Ικόνιο και τους Τζιτζιφιώτες ,αλλά οι Φαληριώτες έχουν ένα βαθμό παραπάνω και φυσικά το προβάδισμα…

Στη Γ’ Κατηγορία ο Πυθαγόρας πήρε πανάξια το τρίτο εισιτήριο ανόδου μετά τον ΑΟ Πειραιά και τον συμπολίτη του Περαμαϊκό.. Μια σταθερή πορεία με πρωτεργάτη τον προπονητή Δημήτρη Μάνσαλη ο οποίος δεν πανηγύρισε με τους παίκτες του την  Κυριακή , αφού βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε προγραμματισμένο ταξίδι εδώ και καιρό….

Η Σαλαμίνα θρηνεί τον χαμό του Μιχάλη Καλιότσου του προέδρου των Σαλαμινομάχων που έφυγε από τη  ζωή σε ηλικία μόλις 46 ετών κτυπημένος από την επάρατη νόσο.

Στην κηδεία του που εγινε χθες στο Καματερό της Σαλαμίνας παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, σύσσωμες οι τοπικές αρχές , όλα τα σωματεία του νησιού, ενώ μετείχε άγημα και μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού αφού ο Μιχάλης ήταν μόνιμος αξιωματικός.

Τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος  πέρα από την διοίκηση του συλλόγου απευθύνει και  ο πρώην πρόεδρος των Σαλαμινομάχων Στέλιος Φασουλής …..

Υποψήφιος Δημοτικός  Σύμβουλος με τον συνδυασμό« Πειραιάς Νικητής» του Γιάννη Μώραλη κατεβαίνει στις εκλογές ο πρώην πρόεδρος του Ατρομήτου Πειραιά και κορυφαίος παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου Χρήστος Σδρένιας. Για τον λόγο αυτό καλεί τους φίλους του αύριο στις 20.00  σε προεκλογική συγκέντρωση που θα γίνει στην καφετέρια του Γιόχαν στο γήπεδο Αμοργού στα Καμίνια…